-
wáááá. Tegnap voltam jogi vizsgán, azt hittem sík hülye leszek, úgy mentem be,hogy a kettesért megyek, aztán úgy jöttem ki hogy mindenre tudtam válszolni "1 feladat kivételével" :DDDDD
Hát igen :), jó segédanyagom volt, kell a support ilyenkor.
ehhh, valaki annyira félt a vizsgától,hogy nála nem kólát vagy fantát láttam az asztalon hanem vodkás üveget, ilyen lapos pohárból iszogatta :DDD
Méh holnap megyek problémára oszt jó leszek :D
No. mi megy itt?
Má megin flame megy?
Ti simán mehetnétek a verekedős Jerry Springer show műsorba.
Én úgy gondolom,hogy az a glikogén amit egyszer már betöltöttél az izmokba az bent is marad és CSAK az izom égetheti el.
Ha majdnem teljes egészében lemeríted ezt a raktárat akkor a szervezet minden eszközzel azért küzd,hogy pótolni tudja.
Gondolj bele, ez természetes,hogy ez az elsődleges válasz a kemény munkára a szervezet felöl. Ha nem így lenne egy idő után nem tudnánk megmozdulni mert nincs tápanyag az izomban. :D (nem tudnánk vadászni ételre) Igaz, diéta alatt nincsenek teljesen teli a glikogén raktárak, se az izomban, se a májban.
Gondoljatok arra,hogy az anyagcserét leginkább 3 dolog határozza meg:
1. Izom tónus fentartása
2. Agyműködés "csak szénhidrátot fogyaszt"
3. Belső hőmérséklet fentartása
Az egyéb többi szerintem elhanyagolható.
Az a baj,hogy ha kevés a tápanyag akkor nagyon le tud lassúlni az anagcsere, gondolkodásba is észre lehet venni, fásultság, rossz közérzet.Kedvetlenség. Izomálomány szétlazulva, lassú bélműködés stb.
Szerintem az az ideális, ha minden edzésen félig meddig mérsékelten lemerítjük a már így is alacsonyabb izom-glikogént és próbáljuk fent tartani az anyagcserét, minél magasabban. Erre jó lehetnek mondjuk a koffein, yohimbe stb, ilyesmik. DE nagyon jó még ha egy viszonylag rövid időre kihajtod valamivel a beled. Úgy futsz mint az őrült.
Nézd meg a kamaszok töbségét, sokakon nincs egy deka zsír sem, igaz,hogy izom sem, de ők nem edzenek semmit. Azért nem zsírosodnak el a szemét kajáktól mert brutálisan gyors még az anyagcseréjük, ilyen fiatalon.
Az tévedés ,hogy az idő múlásával már nem lehet visszagyorsítani "fiatal" szintre az Acserét.
Nézd meg a sprintereket. Akik a 100 m síkfutást csinálják.
Nézd meg ,hogy mennyi zsírt látsz rajtuk? Ez mellett még izmosak is.
Hát igen, megvan a megoldás.
Az anyagcserét felgyorsítani a legjobban úgy lehet ha maximális intenzitáson csinálsz egy szuper kardió állóképességi edzést.
Persze folyamatosan diéta alatt nem lehet kibírni mint a sétálgatást, ezért végzik intervallumokban.
" kitérő - Nem lehet össze hasonlítani ezt az aerób edzéssel, ezért vitatkozni sem ésszerű rajta. Amíg az aerób zsír égetésre koncentrál akkor amikor végzed 40-60 perc, addig a szuper sprint edzésnél 20-30 perc nem lép fel nagy zsírégetés , kevesebb kalóriából is meg lehet csinálni, ugyanakkor annyira meglövi az anyagcserét ,hogy utánna hosszú ideig magasabb zsírégetésbe kezd a szervezet.
A szervezet érzékeli ezt a nyagy terhelést és válaszként felpörgeti az anyagcserét így készülve fel a legközelebbi terhelésre. Így adaptálódik a szervezet :D Így nő az izom is, alkalmazkodás.
Ez min 36 óráig kitart. Ez idő alatt az anyagcsere hiper kompenzációban van az erős inger ellenében.
Szerintem egy heti 2-3 alkalom, 20 vagy 30 perces sprinttől nem kell félni,hogy izomvesztés lépne fel. Ez ahhoz túl kevés inger.