-
Az elején én is úgy gondoltam,hogy a dextróz nem lesz jó, mert egyből felszívódik és zsírrá alakúl nagy részt, "ami nem tudja betölteni a glikogén raktárakat izomban".
Magyar irományokban úyg írják le,hogy AZONNAL felszívódik. Innentől fogva el lehetne hagyni. Csak hát ez megint valami megtévesztés, mert ugyan ahogy megiszod, azonnal el kezd felszívódni, de az nem ugyan az.
Körülbelül ahogy beviszel egy adag dextrózt, az egy óra múlva fogja elérni a maximális koncentrációját a vérben.
És ha elég kis léptékkel tartod a bevitelt, mondjuk 10-20 percenként kicsiket kortyolsz, akkor úgy néz ki,hogy folyamatosan egy ideális szinten tudod tartani mind a glükózt , mind az inzulin szintedet.
Nem csak egy tanulmányra alapozom ezt, nagyon sok orvosi publikációt olvastam, kérdeztem meg olyan orvosokat akiknek a cukorbetegség volt a szakterülete, tehát erről mindent kell hogy tudjon.
Klinikai teszteket tanulmányoztam. Úgy érzem,hogy működnie kell, elméletileg. Lehet,hogy gyakorlatban nem lesz jó.
De ha be tudok úgy vinni 6 ezer kalóriát,hogy minimális lesz a zsír lerakódás akkor ez egy szent grál lesz a kezünkben, és ez a fegyver csak a mi kezünkben lesz, másról nem tudok aki használná ezt.. mindenki fél a dextróztól :DDDD jogosan is, de még nem tudnak valamit....
Egy publikáció a sok közül:
http://www.medbio.info/
Én úgy tudom,hogy nem a rízs tölti a legjobban a glikogén raktárakat hanem maga a glükóz, ez a vércukor. Minden féle cukor amit beviszel, át kell hogy alakuljon ezzé, mert csak úgy kerülhet be a véráramba.
A glükóz másik neve pedig a dextróz