-
Ezzel indítottam, hogy megkerestem a legnagyobbakat és kikérdeztem őket.
De gyorsan rájöttem,hogy nagy ellentmondások vannak itt.
Itt magyarországon az emberek 90% Weidernek valamilyen átalakított programját használja, mások meg csak tologatják a súlyokat.
Nagyon nagyon sok ember arról számol be,hogy egy idő után egyszerűen leáll a fejlődésben, nem tud vele mit kezdeni.
De a HST-ről meg izom dekoncentrációról nem hallott még.
Ilyenkor lehet variálni, változtatni a módszereken,de egyik sem lesz hatásos hosszú távon.
De ha megnézek pár amerikai vagy más komolyabb külföldi forumot, ott teljesen másról beszélnek mint weider.
Ezek az emberek egy klasszissal jobbak mint az itthoni hobby testépítők.
Csak mert okosan edzenek és esznek, nekik sem más a genetikájuk.
Mégis egy két hónap alatt hihetetlen mértékben tudják növelni a tömegüket , túl sok zsír lerakódása mellett.
Szerintem arról van itt szó,hogy más elvek szerint edzenek.
Egy példa:
Egyik BBTV adásban mikor Vörös Zoliról készítettek, kaját csinált magának, egy pillanatra mutattak mellette egy könyvet:
Anabolic Diet.
Valami angol könyv volt. Itt magyarban nem lehet megtalálni.
Ez a könyv az anabolikus diétáról szól. Azaz a ciklikus ketogén diétáról, ez egy új módszer amivel extrém módon lehet zsírt égetni, úgy hogy nem veszítesz vagy csak alig izmot. Ketonokat használ a szervezet nem glükózt. Külföldön minden neves testépítő ezt használja, itthon meg sokan nem is hallottak róla. Még az élvonalban sem használja itthon senki.
Nekem csak az a célom,hogy tovább lépjünk egy magasabb szintre, jobban napra készebbek legyünk agyilag ebben a sportban.
Igenis vannak olyan vívmányok ezeken a területeken amik hatásosabbak mint a másik,..mindenki számára.
Én csak 6 éve kezdtem foglalkozni a testépítéssel. Voltak kihagyások, most is. Amit tudtam elolvastam, akit tudtam kikérdeztem, de még hatalmas a káosz.
Mindent nem próbálhatok ki.
Nem vagyok nagy, még csak 95 kiló, kicsit fedett, de mostanában nagyon elhagytam magam,Szeretnék majd felmenni 110 re. Majd csinálok viszonyító képsorozatot is, itt vannak a vizsgák, plusz vállalkozás is a nyakamon.De mindjárt vége, és szeretnék komolyan edzeni, visszatérni :DDD
De előtte szeretnék tisztábban látni, kinek mik a tapasztalatai.
Most akarom majd kipróbálni a HST programot, még ki akarom próbálni egy saját magam által kigondolt étkezési programot is.
A lényege,hogy nem napi 5-6 szor eszek, hanem egyfolytában iszom lassan a tápanyagokat , turmixból. :D
Olyan tanulmányokat vettem alapul amik mutatják,hogy milyen szénhidrátra milyen gyorsan ugrik meg a vér glükóz szintje , majd erre milyen vércukor választ ad a szervezet.
Úgy néz ki,hogy ha lassan iszogatod a dextrózt akkor szép egyenletes lesz a felszívódása.. és ezért egyenletesen árasztja el az izmokat a tápanyag, mivel soha sem lesz túl magas a vércukor, arra számítok,hogy nagyon kevés fog átalakulni zsírrá.
Ha valakit érdekel, úgy egy fél-egy év múlva közzé teszem.
Most még nincs miről beszélni, mivel lehet nem jól működne, segget meg nem akarok a számból csinálni.
Mindenestre én leszek a saját kísérleti patkányom.
Napi 6 ezer kalórával kezdek aztán szépen lassan belövöm, optimálisra.