-
Látom,hogy nagyon nincs konszenzus a diétával kapcsolatban.
Ha nem bánjátok vegyük fel napirendre a szálkásítást.
És dolgozzunk ki közösen egy olyan diétát amivel egyet értünk mindnyájan, legalább is az elvekkel.
Jó lenne megvitatni,hogy mit és hogyan kellene csinálni.
Ha valakinek vannak 5letei, indoklással együtt írja be, és ha vannak tapasztalatai akkor azokat is leírhatja.
Kezdem én.
Szálkásítás előtt izom dekondícionálás.
Azért mert, diéta közben gyengébb leszel, vissza kell venned a súlyból, és ezért nem kapja meg a megfelelő növekedési ingert az izom, persze most itt nem az izom növekedésen van a hangsúly hanem a megtartáson. Dekondicionálás utánn , kisebb súlyokra is jól fog reagálni az izom, ezt a súlyt a diéta alatt ciklizáltan emeljük, az ismétlést meg visszavesszük.
SZERINTEM kezdetnek, álítsuk be a kalóriát "testsúly X 18-20" ra, ha nagyon zsíros vagy akkor lehet kevesebb is.
A makrotápanyagok kalória aránya legyen szerintem
45% szénhidrát
45% fehérje MINIMUM
10% zsír Ha lehet, növényi zsír,
Azt tudni kell,hogy
100 g CH = 400 Kkcal
100 g Fehérje is 400 Kkcal
100 g Zsír = 900 Kkcal
Tehát a zsír sokkal több energiát hordoz.
Mivel most akkor naturál testépítésről beszélünk.
Legyen heti 3 teljse test edzés, másnaponta. 60 perces volumennel, alacsony sorozattal, 1 max 2, hogy mindenre legyen időd.
És heti 3 intenzív kardió, 40-60 percig, ki hogy bírja.
A diéta alatt be fog lassulni a metabolizmusod, lehet meg akar majd álni a zsírból a fogyás. "ilyenkor izom leépítés kockázat van"
Ennek az elkerülése végett hétvégén, kicsit bolondítsd meg a szerveeted, és használj egy kicsivel több zsírt, meg Ch-t.
Csak azért,hogy újból gyorsabb legyen az anyagcseréd.
Egyébként naponta egyél sokszor, 6-7 szer, kis adagokat. Ezzel is kontrol alatt tarthatod a metabolizmust.
Ha naturálban vagy, nagyon figyelj oda,hogy heti 1 kilónál ne fogyj többet, akkor már túl sok izmot is veszítesz ha mégis.
A legjobb esetben is az arány 3 kiló zsír és 1 kiló izom lesz.
Ha valaki ki akarja egészíteni, változtatni akar, vagy homlkegyenest más elképzelése van... azt írja le.
Most csak a szénhidrátos diétáról beszéljünk.
A KETOGÉN diétát majd csak ezután. " Ez nagyon ütős álítólag, még nem próbáltam...Valaki? :D "
170Kg - Ha szeretnél hozzászólni, tedd, de ne csinálj segget a szádból és ne akarj minden áron veszekedni.
Ha valamivel nem értesz egyet, írd le, de indokold is meg, vagy tegyél hozzá egy linket ami alátámaszt és autentikus forrásból származik.
Nem ilyen norbi duci tréning, vagy ilyen béres alexa féle áltudományos maszlagokra gondolok most.