-
170Kg #6968 Én nem vagyok egy vékony alkat, mégsem kardióznék, főleg nem 60 percet. Ezzel azt éred el hogy (ha alacsony szénhidráttartalmú diétán vagy), leüríted szépen a glikogént, és a tested elkezdi leépíteni az izmaidat.
"Ha nincs elegendő CH beviteled , akkor a szervezet beindítja a lipolízist és a zsírsejtekből glikogén lesz a májban, amit már be tud tölteni a szervezet az izomba." - enegendő menyiségben és elegendő gyorsasággal? Mert ha igen akkor jupíííí! (de nem)
Nagy kalóriafelhasználás az jó lenne, ha mondjuk hozzátennéd hogy zsírból. Márpedig zsírból nem lehet annyi energiát nyerni mint amennyit elhasználsz a napi 60 perces kardió edzéseden (plusz amit a tested használ fel egyébként a nap folyamán). Sajnos a zsírhoz makacsul ragaszkodik a szervezet, ha diétán vagy meg főleg. Az választ el ugyanis az éhhaláltól. A zsír létfontosságú (lehet neked nem de a testednek annál inkább)
Én egyszer két hét alatt veszítettem közel 4 kiló izmot, és NULLA zsírt, csak azzal hogy nem töltöttem vissza a ch-t. Mi lett volna ha közben megy az intenzív kardió? Elmondom. Katasztrófa.
Amúgy ha nem szempont mennyi izmot veszítessz, tényleg a te módszered a jó. Csak azt is számold bele hogy kisebb izomzattal kisebb a kalóriaigényed, lassabban használod el a zsírban lévő energiát... és szarul is nézel ki :D
Nem kell kapkodni. Siettek valahova? Nyakatokon a strandszezon, vagy mi?