12316971501353788406.png
  • Frayer
    Tudom,hogy mindenkinél máshogy működnek, más hatékonysággal ugyan azok a dolgok.
    De mégis jó lenne meghatározni,hogy mi mennyit jelent.
    De ehhez meg kéne ismerni sok más ember tapasztalatait.
    Engem nagyon érdekel,hogy ki mit csinál és ezzel milyen eredményeket ért el. Még akkor is ha nem is lehet ezek szerint általánosítani. De egy jó irányvonalat adna, sokunknak.
    Pl: egész nap tunyulás, tévénézés :) nekem nem vált be, csak elzsírosított. Lehet,hogy más izmosodik ettől is. De mivel nekem nem válik be, valószínű másnak sem.
    Én úgy gondolom,hogy a genetikában nincsenek nagyon hatalmas eltérések ember és ember között.
    Amiket mondtál az izomvesztéssel kapcsolatban, igazad van.
    Megszorított kalóriás diéta alatt elkerülhetetlen, de meg kell próbálni mérsékelni.
    Indoklásaim, orvosi, fiziológiás elvekre épül.

Só : Magához vonzza a vizet, diéta alatt a célunk hogy minél szárazabbak , szálkásabbak legyünk. A sok só megköti a vizet, de ez nem ugyan az mint az izmok hidratáltsága, mivel a víz a kötőszövetekben és a zsírszövetekben gyűlik fel.

Glikogén raktárak:
    Minden edzésnél elkerülhetetlenek ezek a negatív dolgok Ezért kell edzés után rögtön pótolni a szénhidrátokat. Ez nem feltétlenül jelent izomvesztést. Minél jobban dolgoztál annál több Ch-t égettél amit vissza kell töltened.
    Ha nincs elegendő CH beviteled , akkor a szervezet beindítja a lipolízist és a zsírsejtekből glikogén lesz a májban, amit már be tud tölteni a szervezet az izomba.

Magas intenzitású kardió:
    Erről írhatnék nagyon sokat, de jobb ha nálam autentikusabb írások válaszolnak:
    KUTATÁSI EREDMÉNYEK

A zsírégetés létrejöttében a legfontosabb faktor a kalória deficit és a nagy intenzitású kardió sokkal nagyobb kalória felhasználást eredményez.
    Az intervallum edzés olyan edzés utáni oxigén felhasználást eredményez, mely elsősorban zsír elégetését vonja maga után.
    A HIIT a gyors izomrostokat dolgozza meg, ami azt jelenti, hogy sokkal hatékonyabb anyagcsere gépezetet alakítasz ki, amely aztán nagyobb mértékben képes a zsírt felhasználni és tolerálni a tejsav felhalmozódást.

Szemben a hiedelmekkel, a magas intenzitású kardió edzés még órákkal a befejezése után is jelentősen több zsírt éget el, mint az alacsony intenzitású aerob tréning. Így az egész napi hatását figyelembe véve sokkal hasznosabb zsírégetés céljára.

""Kellenek az ismeretek, orvosi, gyógyszerészeti, sport, és dietetikai." - vagy csak józan paraszti ész, türelem, és kemény munka :D "

Igen igazad lehet, lehet kisérletezni, ezt szorgalmazom is.
    De ha már egyértelműen el tudod dönteni,hogy mi a legkedvezőbb számodra valamilyen területen. Akkor érdemesebb azokon a területeken kísérletezni amiről még keveset tudunk.
    A magas intenzitású kardió hatékonyabb, több zsírt éget, tapasztalatból is mondom, izomot meg minden féle képpen veszítesz diéta alatt.
    De akkor már mellette több zsír is menjen le mint amennyi izom.