-
Hello !
Szeretnék felvázolni egy szálkásító programot, indoklásokkal.
Én a kísérletező fajtából származom.
Régebben mikor elkezdtem a tetépítést nem sokat tudtam erről.
De sok "tipp" et hallottam, de nem igazán lehetett mögéjük látni, nem értettem,hogy mi miért működik, nem is nagyon tudta senki, mások is csak úgy hallották,hogy ezt meg azt kell csinálni.
Szóval elkapott a tudáséhség és jobban utánna jártam már a dolgoknak, hála a netnek.
Mostanra már úgy látom,hogy minél jobban bele ásom magam a testépítésbe annál nagyobb a káosz. Az elvek egymásnak mondanak ellent. pl.: HST vs. HIT vs. Weider dogmák. Szóval már azt kell mondjam,hogy nincs más, csak a saját tapasztalat. Vagy más emberek hiteles leírásai, tapasztalatai.
A CÉL: izomtömeg növelés. nem erőnlét meg állóképesség növelés. Ez most testépítés.
Szóval szerintem próbáljuk meg kitalálni,hogy mi a helyes út a tömegnövelés felé, mind táplálkozásban, mind edzés módszerben.
Majd szálkásításhoz is meglelni a legsikeresebb módszert.
Mellékesen szeretnék felvázolni egy szálkásító módszert.
Nem naturál módszer és nem is szentírás. Ez csak egy vélemény.
Tömeg növelés végén elkezdjük fokozatosan visszavenni az étel mennyiségét. Eközben kihagyunk 10 napot az edzésből, nem csinálunk semmit, ez lesz a stratégiai dekondicionálás.
Újból érzékennyé tesszük az izmainkat a súlyzós terhelésre.
Úgy kezdünk bele,hogy a bevitt kalória érték olyan 1000 és 1500 között mozog.
A protein bevitelt tartsd extrém magasan, igyál rengeteg vizet, a vesék átöblítse miatt.
Ilyenkor megehetsz 1 kiló csirke mellett is, az olyan 900-1000 kalória.
A többi tápanyagot magas telítetségű szénhidrátokból vedd magadhoz, és naponta max csak 5g zsírt vigyél be, minél kevesebb annál jobb.
Ajánlom még a különböző zöldség salikat, főtt krumplival finom kaják álíthatóak össze, nyugodtan lehet fűszerezni, de SÓ nélkül. Sok fűszerbe lehet só, vigyázat.
Az edzést úgy kezd,hogy vagy minden másnap csinálsz egy teljes test edzést,heti 3 szor, magas ismétlésszámmal úgy 12-15, egy két sorozatot.
Testrészenként 2-3 gyakorlattal. Legyen benne szabadsúly és géppel, izolációs gyakoraltokat is csinálj.Az edzés volumene egy nap 60 perc legyen. Mivel teljes test edzésen vagy, teljes mértékben ki fogod űríteni a glikogén raktárakat az izmokból, ilyenkor a test fel akarja tölteni őket minden féle képpen ,de nics elég bevitt tápanyag ezért intenzíven megindul a lipolízis.Égeted a zsírt. Ez egy két napig tart, ezért kell minden másnap újból megdolgozni az izmokat.
A diéta során le leszel gyengülve, de ha végig csináltad a dekondicionáló fázist " 10 nap pihenő2 akkor most a kis súlyokra is nagyon érzékeny lesz az izomzatod, Egy vagy két hetente attól függően meddig tart a szálkásító programod növeld a súlyokat, az ismétlés számot meg vedd vissza.
1. hét: 15 ismétlés, a legnagyobb súllyal amivel szabályosan meg tudod csinálni.
3. hét: 12 ismétlés, visszavetted az ismétlést,de most növeld meg a súlyt.
5. hét: 10 ismétlés, súly növelése.
7. hét: 8 ismétlés
9. hét 10. hét : 5 ismétlés a maximálás súllyal amire képes vagy.
Ha komolyan veszed akkor naponta menj el kardiózni, 60 percet, MAGAS INTENZITÁSSAL. Fútógépen , ahogy bírod, hozd ki a maximumot. Így égetsz el több zsírt.
Ezzel a programmal le lehet égetni heti 1 vagy 1.5 kilót.
Persze ha naturálon próbálodmeg akkor jelentős izmot is veszíteni fogsz.
Hétvégenként tarts egy kis anyagcsere fokozó, töblet kalóriás étkezést is.
HA maximalista vagy és egy igazi penge éles külsőt akarsz elérni akkor használnod kell mást is.
Az utolsó hat hétben használj masteront, ez nem aromatizálódik, nagyon erős androgén cuccc, nem engedi,hogy izomból is fogyj.
Mellé az utolsó 4 hétben használj winstrolt, tovább növeli a masteron anabolikus hatását, további erőt is hoz az utlsó hetekben a nagy súlyokhoz.
Az anyagcserédet fel tudod még pörgetni Clenbuterollal, "spiropent" ez egy aszthma gyógyszer, nem steroid, másképpen hat. Megnöveli a szervezet anyagcseréjét diáta alatt, továbbá nagyon jó antikatabolikus szer, izom-lebontás gátló.
Ezek viszonylag enyhén mérgező szerek. Alkalmilag használva csekély mértékben kockázatosak. De, ezután is kelleni fog egy saját hormon visszaálító kúra.
Ezzel a módszerrel ami 10 hétig tart, le tudsz adni 15-20 kilót úgy hogy közben elveszítesz egy max két kiló izmot is, de csak ha koxot is használsz.
Szerintem fantasztikus.
Ha naturálban csinálod végig akkor minden leadott 3 kiló zsírra elvesztesz egy kiló izmot is.
Kérdezzetek ,vagy mutassatok más utat is ami hozza az eredményt.
HST programot csinálta már itt valaki? Mik a tapasztalatok?