-
hali!
na akkor lássuk:
"Van e lövése valakinek arról, hogy a híres neves magazinokban miért nem mutatnak soha mondjuk egy 50 éves embert aki testépítő volt? Vagy ha mutatnak(egyszer láttam) akkor miért írja magáról hogy beteg ember..."
Én nem egy két profi bodybuilderről tudok (pl. Vince Taylor, Sergio Oliva), akik még 50 közelében is indultak versenyeken. Meg lehet nézni a Master Olympiákat, ahol nem egy 50 feletti régi motoros indul.
Vagy ott vannak a régi nagyok: Lou Ferrigno, Frank Zane, Franco Colombu. Attól még, hogy nem látod őket újságokban, azért van, mert már az utolsókat rúgják vagy már meghaltak.
Ez persze nem azt jelenti, hogy a hosszú éveken (évtizedeken) át töménytelen mennyiségben beszedett anabolikus szteroid káros hatásai nem hagytak nyomot a szervezetükben. A Mentzer fivérek pl. pár éve haltak meg többszörös szerv-elégtelenségben. Mindenkinek másképp viselte meg a szervezetét az anyag.
Ezeknek a hatásoknak SEMMI KÖZE a táplálékkiegészítőkhöz, márcsak azért se, mert a fent említett urak idejében nem is léteztek a maiakhoz hasonló tápkiegek.
Azért mert gyúrni nagyon szép és jó, egy a gond, bármit szedsz is be, mindened meg nő tőle, de nem lesz több ér a testedben. Ennek következtében a meglévőeknek kell sokszor annyi munkát elvégezni, a következményeit inkább nem mondanám...
Na hát ez úgy ahogy van hülyeség!
A súlyzós egyik legalapvetőbb hatása, hogy növeli a szervezet működésének hatékonyságát. Az edzés hatására az izmokba új véredények keletkeznek, a meglévő ereknek pedig megnő az áteresztő-képessége. Ez ugyan úgy igaz a szívizomzatra is. Nyiss ki egy orvosi könyvet ott részletesen leírják
"A kiegészítő szerek egy jó része pedig ugyanazokat a komponenseket, izomereket tartalmazza,mint illegális társai."
Ez így ebben a formában nem igaz. Tényleg vannak olyan legális készítmények amik kis mennyiségben tartalmaznak doppinglistás anyagokat pl effedrin, vagy koffein (a koffein is doppinglistás, mégis megtalálható a kávéban, a kólában és még rengeteg hétköznapi ételben.), de a határértékek olyan szigorúan vannak meghatározva, hogy ezeket soxor nincs is értelme ezeket belerakni. Anabolikus szteroidokat meg egyik ma kapható tápkieg sem tartalmaz (eltekintve néhány homeopátiás készítménytől) És még valami: az anablikus szteroidkészítmények 95%-a legális orvosi alkalmazásban álló készítmény. A orvosi/testépítő alkalmazás között csak mennyiségbeli differencia van.
"1 nem viszi túlzásba az edzést, nem nő aránytalanul, 2 nem szed semmit, a természetes táplálékokon, vitaminokon és ásványi anyagokon kívül"
1. addig senki sem viszi túlzásba az edzést, amíg jól esik neki.
2. attól függ mit nevezünk természetes tápláléknak. Én pl természetes táplálékok alatt az erdőben szedett bogyókat, meg a saját kezüleg elejtett vadat értem.
Bármi amit a boltban veszel, a kenyér, a tej, a szalámi, a mars csoki, és a túró rudi is mind mind mesterséges táplálék. Egy fehérje készítményt is csak az különböztet meg egy túró ruditól, vagy egy l tejtől, hogy kivonták belőle a felesleges anyagokat.