-
mgkp #32305 Hivatástudatból nem megy ki, hát persze. A magyar egészségügy az állami kórházakban egy szar. Tudod miért? Mert a fiatalabb, jó orvosok külföldre mennek, az idősebb jó orvosok, akik már letettek valamit az asztalra és vannak elég jók a magánklinikáknak, azok magándokinak mennek és hetente mondjuk egyszer vannak állami kórházakban. Ergo az állami kórházakban maradnak főként az igazi alulképzett orvosok. Ezek nem mennek ki külföldre. Nem hivatástudatból, hanem mert nem tud nyelvet, alulképzett, esetleg csókos fasz. Megint elmondom, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszélek. Tudom és elhiszem neked, hogy vannak még jó magyar orvosok, akik hivatástudatból nem mennek ki. De ez nem a többség.
Te mesemondáknak és városi legendáknak tartod az irdatlan mennyiségű tapasztalatot és más külföldre kiment ORVOSOK véleményét a magyar egészségügyről. Jól van, tedd ezt, nem tudok mit csinálni. Azt se fogod fel, hogy az első "én verzióm" valóban az igen vagy nem kérdésre ad választ. Anekdotikusan, igen, mert csak ez van. Még egyszer mondom, nincsenek tanulmányok ezzel kapcsolatban. A második, "hogyan kéne csinálni" állításod meg megint arra ad választ, hogy miért. Még mindig nehezedre esik megérteni, hogy arra kerestük a választ, hogy igen vagy nem és a birtokunkban lévő bizonyítékokat használjuk fel erre kérdésre? Erre pedig a BIRTOKUNKBAN lévő bizonyítékokból a tapasztalatok és más orvosok véleménye a legjobb. Senkit nem érdekel a magyarázata annak, hogy miért szar az angol vagy a magyar egészségügy.
"nem baratom, hanem arra, hogy rengetegszer talalkoztam faterral KONFERENCIAN, ahol ott vizsgazott biztos a maroknyi kisebbseg az eloadasok utan, par szaz orvos, hetvegente..." Rendkívül intelligens vagy. Ezt nekem, honnan kellett volna tudnom mielőtt leírtad? Szerinted olvasni tudok az agyadban? Azt írtad, hogy látod a családban, erre alapoztam, mert ezt ÍRTAD előtte. Amúgy meg teljesen mindegy, mert lehet, hogy ez megtörténik de kurvára nem ez látszik. Nem kell arra se 2000 oldalt érvelnem, hogy a magyar labdarúgó-edzők nagy része egy alulképzett és tróger netán csókos, mert mindenki tudja, hogy azok, bármennyire is sokat mennek külföldre tanulmányutakra, konferenciákra. Ez látszik mindenhol, ez a legtöbb ember tapasztalata. EGYÉRTELMŰ.
Nekem az ortopédián van tapasztalatom és elég nehéz a félrediagnosztizálást, gyógytorna nem javaslását, minden kis szarra műtét javaslását megmagyarázni. Továbbá azt, hogy a táplálékkiegészítőket a legtöbb orvos kibaszott sátánista készítményeknek tartja és faszságokat beszél róla. Ez aztán mind arról tanúskodik, hogy a legtöbb állami kórházban dolgozó orvos és állami háziorvos bújja az internetet és szaklapokat olvasgat. Tök mindegy, ha nem ez a szakterülete, de mikor már mindenhol látni lehet őket, akkor azt nehezen lehet megmagyarázni azzal, hogy ez biztos elkerüli a figyelmüket. (Érdekes viszont, hogy egy nyugaton levő átlag idős orvosnak nem kerüli el a figyelmét.) Ha meg nem ismeri, akkor ne pofázzon bele. Megjegyzem abban biztos vagyok, hogy egy angol orvos javasol tápkieget, javasol gyógytornát és nem a kibaszott műtét mindenre egyből a válasz.
A haverjaid hazajönnek. Megértem, biztos mennek az ismerős orvoshoz vagy magándokihoz. De most arról van szó, hogyha nem ismered a kibaszott orvost és nem fizetsz neki, akkor vajon átlagban melyik az értelmesebb, hozzáértőbb, emberibb. Az angol vagy magyar ÁLLAMI kórházban dolgozó orvos közül.