12316971501353788406.png
  • mgkp
    Tudománytalanul keressük a választ igen, egy eldöntendő kérdésre. Azért mert nincsen tudományos bizonyíték erre. Mint, ahogy írtam sajnos még senki nem végzett tanulmányokat ezzel kapcsolatban. Az igen válaszra pedig ezek a tudománytalan bizonyítékok igen nagy többségben vannak. Bár elég meredek a tapasztalatokat tudománytalannak nevezni. Javaslom nézz meg pár pszichológiai témakörben készült tanulmányt.
    Nem elfogadott érvelési technika? Ezen most kurvára röhögök. Mit akarsz, még egyszer megkérdem? Egy eldöntendő kérdésre keressük a választ és, mivel NINCS tudományos bizonyíték így a tapasztalatok, más orvosok beszámolóira kell hagyatkoznunk. Bármennyire is szeretnéd ez nem a pozitív irányba billeg.

Rendben. Tegyük fel, hogy nem basszák ki. Akkor meg az az érvelésed nem helytálló, hogy ezek az orvosok kimehetnének külföldre 3 milláért. Kurvára nem, mert ez NEM történik meg. Ezzel vitatkozhatsz akármeddig. Kibaszott nagy szakadék van egy átlag magyar állami kórházban dolgozó orvos és egy átlag angol állami kórházban dolgozó orvos intelligenciájában átlagban.Pedig sok orvos megy ki külföldre és mégsem találsz (legalábbis elég nehezen) bunkó orvost köztük. Tehát igen nagy a valószínűsége, hogy a fiatalabb, motivált, megfelelő tudással és intelligenciával rendelkező orvos megy csak ki külföldre. Ezt az indexes cikk alá is támasztja.

Azt is elmagyarázom, hogy az intelligenciáról beszéltem. Az intelligencia nem egyenes arányos a fizetéssel. De nyugodtan linkelhetsz nekem bizonyítékokat, ami ezt netalántán cáfolja. Nem arról beszéltem, hogy kibaszott udvariasnak kell lennie vagy nyalja az ember seggét. Hanem azt, hogy ne legyen egy tajparaszt.

Hiába vitatkozunk amúgy, mert csak mondatokat ragadsz ki. Nem reagáltál semmire, ami az állításaidat megcáfolta.
    Szerinted az orvosok mindig képezik magukat. Ezt arra alapozod, hogy látod a családodban. És még az én érvelésem nem elfogadott? :D
    A tapasztalatok alapján a nagy része kurvára nem képezi magát. Ezt még azok a külföldre távozó orvosok is mondják, akik jobban benne vannak az egészben mint mi. Tényleg mit akarsz még? Minden egyes esetet tudományos feltételek mellett jegyezzük fel neked, készítsünk róla egy tanulmányt és publikáljuk, hogy elfogadd, hogy ez így van?