12316971501353788406.png
  • Roger6
    Először is leszögezném, hogy nem támadásból írtam, szóval ne úgy fogd fel. Amúgy is most jöttem meg lábazásból, szóval nincs sok kedvem senkivel veszekedni, egy nick névvel a neten meg főleg nem.

Kezdjük elölről: Igen, igazad van. Meg tud benne halni egy ember, meg is tud mérgeződni. Node, jó így tálalni az emberek felé ezt a témát?

Egy kérdést felteszek: szerinted ma Magyarországon az a gond az emberekkel, hogy halálos dózisú vitamin adagokat fogyasztanak naponta, vagy az, hogy keveset fogyasztanak, ezért rohadtul gyorsan megbetegszik egy átlag polgár (persze nem itt, a neten soha senki nem volt beteg, ezt tudom).

Nem kell messze menni, elég ha az irodába bemegyek reggelente. Ilyen időben (50 alkalmazott) tuti, hogy többen köhécselnek, meg orrot fújnak, hetente más-más ember - persze állításuk szerint ők évek óta nem voltak betegek. Érdekes módon, akik edzenek, sportolnak, vitaminokat fogyasztanak, és figyelnek az étrendre, azokat valahogy ez elkerüli.

Egy átlag ember, ha meglátja az asztalomon a D-vitamint (télen szoktam fogyasztani), a Multit, a C-vitamint, meg az Omega 3-at, azt kérdezi, hogy miért szedek ennyi szteroidot? 10-ből legalább 7 ember ilyen, és ez az értelmiség, hozzátenném. Na most biztos, hogy ezek tudatában még azzal kell fenyegetni az amúgy is betegeskedő embereket, hogy vitaminmérgezést kaphatsz?

Véleményem szerint ez nem jó irány. Mondjuk szerintem az ajánlott napi bevitelt is felül kéne vizsgálni pár vitaminból. A lényeg a lényeg, ha valaki bedob egy 500-as C-t, meg mellé egy multit, azzal rosszat nem tesz. De ha ilyen hírek keringenek, hogy mérgezést kaphatsz tőle, nem fogják megtenni az emberek, és még több megbetegedéssel állhatunk szemben.

És mint írták többen is, szerinted van olyan hülye Magyarországon, aki hetente több tízezret költene vitaminra, hogy faszán megmérgezze magát? Szerintem nem, és ez a realitás talaja. Azt is megnézném, hogy naponta hány ember kerül kórházba alkoholmérgezés miatt. Ez persze nem téma.