33479
-
#32278 abszolút igazad van, sőt még azt is hozzátenném, hogy a vízfogyasztástól is meglehet halni. Megiszol egy nap 20 litert, belehalsz. meglehet inni? meglehet. Mégis mit hirdetnek állandóan, hogy ne igyál vizet mert belehalhatsz, vagy azt, hogy az emberek amúgy sem isznak eleget és igyanak többet? az utóbbit. A vitaminoknál is mi a helyzet, bele lehet halni, ha irdatlan nagy mennyiséget magadba tuszkolsz? igen. Az emberek szednek elég vitamint vagy sem? nem szednek. Akkor azt kell hirdetni, hogy legalább valamennyit szedjenek, vagy azt reklámozod, hogy igen, beledögölhetsz ha beszedsz egy nap egy komplett monsterpakkot? valszeg nem az utóbbit. Tehát ha nem elmebeteg módon talicskával szeded a vitamint, akkor semmi bajod nem lesz tőle, csak nyerhetsz vele. És itt jön be még az, hogy a társadalom 0.0001%-ka aki mondjuk vese és máj problémákkal küzködik, nekik talán limitálni kell a dózist. De az összes többinek nem. De ha ezt nem látja valaki, akkor az vagy súlyos idióta, vagy szándékosan kötekedő troll. -
ZitaSz #32277 Kedves Fiúk! Pszichológus hallgató lány vagyok, és a szakdolgozatomhoz lenne szükségem olyan testépítő srácokra, akik komolyan veszik a testépítést, rendszeresen foglalkoznak vele. Egy online kérdőívet kellene kitölteni, ami nagyjából 25 percet venne igénybe, és hatalmas segítség lenne. Sajnos a testépítő fiúk száma nem akar összejönni, így minden kitöltést hálásan köszönök! Link kérdőívhez: https://docs.google.com/forms/d/1JFMA2qDUHpDThii9dFGe-G24acYbQ4d4mXAjbF52tyk/viewform?usp=send_form -
#32276 "a hülye okoskodik dolgot meg nagyon nem bírom"
Akkor talán abba kéne hagyni.
Most tényleg mondja el minden kurva alkalommal, hogy "de végülis igazából túl lehet adagolni egy rendkívül szélsőséges, extrém esetben, amit szinte össze sem lehet hozni 50-es IQ szint fölött"? Komolyan, ezt fűzze hozzá minden alkalommal?
Te csak simán nem kedveled őket. Lehet, hogy Bunny pont téged is elküldött a jó anyádban, ami a jelenleg prezentált stílusodat elnézve nem is lenne egy hatalmas meglepetés.
Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a vitaminokat nem lehet túladagolni.
De amúgy ennyi erővel konyhakést se vegyen senki, mert fogadni mernék, hogy több embert öltek már meg a konyhakések, mint a vitaminok. Én be is tiltanám őket a gecibe, tépd el a húst, vagy a faszom tudja, borotváld meg az almát, mindegy, csak KONYHAKÉST NE!!!!! Ugyanis az agyhalott állatja kezében gyilkos fegyverré válik.
Utoljára szerkesztette: Riddick21, 2015.01.24. 06:08:22 -
#32275 Eléggé elkanyarodott az egész beszélgetés abba az irányba, mintha én vitamin ellenes volnék. Abszolút nem erről van szó, több mint 5 éve napi két szem daily vita-min-t tolok, és teljesen tisztában vagyok a vitaminok fontosságával.
Ha visszaolvasod, az egész mondandómat arra próbáltam kihegyezni, hogy amivel nem értek egyet, az az, ahogy eladja trágár hangnemében, hogy az orvosok hülyék, és elképesztő magabiztossággal állítja hogy a vitaminokat nem lehet túladagolni. Ritka, de túl lehet, és a hülye okoskodik dolgot meg nagyon nem bírom. Sok orvostanhallgató ismerősöm van, tudom hogy iszonyat mennyiségű tudást halmoznak fel magukban hosszú hosszú éveken át, és egy kicsit érdekesen jön le, hogy egy hozzájuk képest tanulatlan ember osztja az észt, rosszul, akit sokak példaképként kezelnek.
Ez olyan mint a múltkori Kathi Bélás. Oké, hogy médiaszemélyiség vagy, de akkor tanuld meg kezelni a kritikát, és nem holmiféle hülyegyerekeket meg a szüleit fenyegetni a telefonban, ha rossz szó ér.
Bunny esetében ugyanez. Rendben van, hogy médiaszemélyiséggé vált, meg oktató, meg tanácsadó, de akkor felelősségtudatosan tegye.
Nem vettem magamra, pont ezért, ez csak eszmecsere. Jobb mintha állna a topik. -
mgkp #32274 Teljesen egyetértek.
Amúgy erre a 60000-es mérgezésre az USA-ban. Azért kíváncsi lennék ezekre az adatokra valójában. Például D vitamin-ra majdnem 5000 esetet ír, mikor tanulmányok több tízezres napi rendszerességgel NE-re se találtak semmilyen mellékhatást.
Szerintem ezeknek az adatoknak nagy része gyermek, akik benyalták az egész dobozt mert nem volt rendesen elzárva előlük. A média tuti felkapná a témát, ha vitaminokat ilyen könnyen túl lehetne adagolni.
Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.01.23. 23:51:09 -
#32273 Először is leszögezném, hogy nem támadásból írtam, szóval ne úgy fogd fel. Amúgy is most jöttem meg lábazásból, szóval nincs sok kedvem senkivel veszekedni, egy nick névvel a neten meg főleg nem.
Kezdjük elölről: Igen, igazad van. Meg tud benne halni egy ember, meg is tud mérgeződni. Node, jó így tálalni az emberek felé ezt a témát?
Egy kérdést felteszek: szerinted ma Magyarországon az a gond az emberekkel, hogy halálos dózisú vitamin adagokat fogyasztanak naponta, vagy az, hogy keveset fogyasztanak, ezért rohadtul gyorsan megbetegszik egy átlag polgár (persze nem itt, a neten soha senki nem volt beteg, ezt tudom).
Nem kell messze menni, elég ha az irodába bemegyek reggelente. Ilyen időben (50 alkalmazott) tuti, hogy többen köhécselnek, meg orrot fújnak, hetente más-más ember - persze állításuk szerint ők évek óta nem voltak betegek. Érdekes módon, akik edzenek, sportolnak, vitaminokat fogyasztanak, és figyelnek az étrendre, azokat valahogy ez elkerüli.
Egy átlag ember, ha meglátja az asztalomon a D-vitamint (télen szoktam fogyasztani), a Multit, a C-vitamint, meg az Omega 3-at, azt kérdezi, hogy miért szedek ennyi szteroidot? 10-ből legalább 7 ember ilyen, és ez az értelmiség, hozzátenném. Na most biztos, hogy ezek tudatában még azzal kell fenyegetni az amúgy is betegeskedő embereket, hogy vitaminmérgezést kaphatsz?
Véleményem szerint ez nem jó irány. Mondjuk szerintem az ajánlott napi bevitelt is felül kéne vizsgálni pár vitaminból. A lényeg a lényeg, ha valaki bedob egy 500-as C-t, meg mellé egy multit, azzal rosszat nem tesz. De ha ilyen hírek keringenek, hogy mérgezést kaphatsz tőle, nem fogják megtenni az emberek, és még több megbetegedéssel állhatunk szemben.
És mint írták többen is, szerinted van olyan hülye Magyarországon, aki hetente több tízezret költene vitaminra, hogy faszán megmérgezze magát? Szerintem nem, és ez a realitás talaja. Azt is megnézném, hogy naponta hány ember kerül kórházba alkoholmérgezés miatt. Ez persze nem téma. -
#32272 Edzés utáni fehérjét +ch kajából?
Utoljára szerkesztette: oliwwer, 2015.01.23. 20:28:46 -
#32271 Ami megy napi szinten az a multivitamin + c-vitamin, de ez sem a lóadag formula. Más egyéb táplálék kiegészítő csak ha szálkásítani akarok, akkor pedig l-carnitin plusz bcaa. Ha nincs szálkásítás, akkor próbálok a kajára figyelni és én így is büszke vagyok az elért eredményemre. -
#32270 ó, igen, a vitaminok se nem gyógyszerek, se nem drogok, sok minden volt a fejemben egyszerre, ez kimaradt -
#32269 Most mit írjak még?
Túladagolhatók a vitaminok? - Igen.
Bunny baromságot mondott? - Igen.
60 000 évenkénti eset csak az usában elég nagy szám, és definíció szerint a túladagolás egy gyógyszer, vagy drog olyan mértékű fogyasztása ami negatív következménnyel jár a szervezetre nézve. -
#32268 ok
More than 60,000 instances of vitamin toxicity are reported annually to US poison control centers.
-
#32267 Hamar kifulladtál :D -
#32266 Kb annyira szar, mint a te hasonlatod a diszkó zenével -
mgkp #32265 Sok hülye van, de szerinted melyik teljes degeneráltnak van pénze 5 naponta 3000 FT-ért E-vitamint venni (csakhogy a példánál maradjunk)?
De beírtam google-be, hogy "túladagolta a vitamint" (angolul is) és egyetlen egy hírportált se találtam, ami ilyen tényt leközölt. Egyedül A-vitamin túladagolásról lehet információt találni és azt is csak pár esetről a világban.
Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.01.23. 19:21:57 -
#32264 Amúgy gyanítom arra akadt ki Olivér, hogy azt merte mondani a videóban: "a vitaminok nem adagolhatók túl". Ez ELMÉLETI SZINTEN nem igaz, mert lehet. De gyanítom annyira gyakoriak, mint a harmadik típusú találkozások a klotyómban. Legközelebb hozzá kell rakni majd a szöveghez, hogy épelméjű ember nem tudja túladagolni... Lassan amúgy ez kezd hasonlítani a "beraktam a macskámat a mikróba" szöveghez. Szóval ép ésszel... Na, érted mire gondolok. -
#32263 Kérlek, mutass egy példát, amikor belehalt egy épelméjű a vitamin túladagolásába - én beírtam google-be, de egy példát, vagy cikket sem találtam, pedig ahogy írod, sok kretén, és idióta van. Mégsem adagolják túl ezek az okosok. Örülök, hogy élelmiszermérnök leszel, de: abba is bele lehet halni, ha kimész az utcára, mégsem döglök meg már 31 éve. Meg rajtam kívül milliárdok. Ez nagyjából olyan számomra, mint a víz túladagolása. Meg lehet halni benne annak, aki teljesen hülye. Na meg inkább az a tény a helytálló, hogy JÓVAL kevesebb vizet isznak az emberek, mint kéne, és nem az, hogy túladagolják, mint ahogy a vitamin esetében is teszik.
Az utolsó mondatodra nem is reagálok, mintha egy sértődött kislány írta volna. Példaként.... Pfff. -
#32262 De akkor végülis mi valótlant állított? Javasolt valakinek 20-szoros dózist? Mert én ismerem az anyagait, rendszeresen nézek és hallgatok mindent, amit csinál, de soha nem hallottam mást, mint azt, hogy a táplálkozás során bevitt vitamin kevés. Nem értek mindenben egyet Bunnyval, de a nézetkülönbségek szubjektíven megítélhető dolgokra korlátozódnak. Nem hiszem, hogy sokan lennének az országban, akik több tudással és tapasztalattal rendelkeznek testépítés terén. -
#32261 "Csak mondjuk elfogy a doboz 5 nap alatt. Komolyan, szerinted csinál valaki ilyet? "
Olvass be edző válaszolba, vagy ülj a híradó elé 15 percre és meglátod mennyi kretén és idióta van odakint. Az igaz, hogy valóban ritka, de egy empirikus bizonyítékokra alapozott tudományos, reprodukálható tény.
Most itt kezd az lejönni, hogy én rettegek a vitaminoktól, de messze nem erről van szó. Ami zavar az az, hogy ha már ennyien példaképként tekintenek rá, akkor járjon utána annak amit beszél. -
mgkp #32260 Nyilván rengeteg embert ismersz te is, aki túladagolt bármiféle vitamint. Tele vannak a kórházak zsírban oldódó vitamin-túladagolásban szenvedő betegekkel. Szerintem külön részleg is van a kórházakban.
Természetesen túl lehet adagolni a vitaminokat, ha mondjuk az adag hússzorosát fogyasztod hónapokig. Tegyük fel, hogy mondjuk egy napi egy kapszulás E-vitaminnak (és a dobozban van 100 kapszula) hússzorosát fogyasztod naponta, hónapokig. Csak mondjuk elfogy a doboz 5 nap alatt. Komolyan, szerinted csinál valaki ilyet? Bunny épp az elmebeteg orvosok ellen van, akik azt mondják, hogy ne szedj egyáltalán vitamint, mert bajod lesz tőle.
Megjegyzem, egyedül az A vitamint lehet "könnyebben" túladagolni ha olyan vitaminpakkot veszel, amiben a kész A vitamin van jelen igen nagy mennyiségben. (Bár A vitamin túladagolásról is talán egy-két esetről tudok a világban, olyan emberekről, akik rengetek májat zabáltak hosszú időn át.) Ezért azt mondják, hogy érdemes az előanyaga (béta-karotin) formájában fogyasztani.
Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.01.23. 18:14:06 -
#32259 Az oké, ez egy másik téma, de igazad van egyébként -
#32258 Nem Bunny védelmére, de az a sok tudós akkor végre talán elkezdhetne úgy csinálni, mintha értene hozzá.
Mert az, hogy a zsírban oldodó vitaminok határértékei négyszeres különbséget is mutathatnak egy EU - USA összehasonlításban... nem gyengén csak arra jó, hogy körberöhögje az ember.
Utoljára szerkesztette: 0Fritz0, 2015.01.23. 17:39:14 -
#32257 Általános iskolában megtanultuk (és egyetemen is, - harmadéves élelmiszermérnök hallgató vagyok), hogy a zsírban oldódó vitaminok túladagolhatók.
Én magam még nem adagoltam túl őket, de inkább hiszek a soksok tudósnak, akik ennek a tanulmányozására tették fel az életüket, mint egy tróger parasztnak, akinek semmi köze a tudományhoz.
Maga a szándék jó, hogy segíteni akar ( meg persze megélni belőle), de ha már ezt a pályát választja, akkor jó lenne belátni, hogy hatalmas felelősség van rajta, ha úgymond tanár vagy oktató szerepét vállalja, és esetleg nem ártana felnyitni egy biológia könyvet, mielőtt ország-világ előtt (youtube) hülyeséget mond. -
#32256 Azt miből gondolod, hogy nézem? Ezt nem értem, honnan jött.
Egyszer láttam ezt a videót, még pár éve. Azért raktam be, mert baromságot beszél a vitaminokról, alátámasztva az alsó írásom, hogy Rich Piana bár alapvető dolgot mond el, de legalább igaz, és talán helyrerak egy két dolgot pár kezdő fejében, ellentétben bunnyval, aki nagyképűen, a tróger stílusát tartva beszél, faszságot.
-
#32255 Amúgy végig néztétek a videót, hogy milyen témáról beszél Bunny? :D Nem nehéz összerakni, hogy miért hozta fel negatív példának. Nem Bunny miatt... -
#32254 Szerintem egy leszokott, cuccról leállt ember szava ezerszer hitelesebb, mint valakié, aki csak úgy pofázik. De most komolyan, van olyan birka, aki szerint Bunny azért hiteltelen, mert volt már benne kox valamikor? (nyilván ezer éve)
Jézusom.
A stílus meg... hát igen, végülis el kéne gondolkodni azon is, hogy ennek a közegnek a jókora, mondhatni túlnyomó hányadát milyen emberek teszik ki. Velük aztán beszélhetsz virágnyelven. Plusz ő ilyen, nincs ezzel semmi gond, nehogy már ott tartsunk, hogy egy káromkodó vagy nyers ember alapból rossz, így aztán már mindegy is, mit beszél! Persze, a sok kis viráglelkű buzinak lehet, hogy fáj egy-egy megnyilvánulása, de tényleg hozzájuk kell igazodni?
Nekem volt alkalmam néhány szót váltani már Bunnyval, élőben és írásban is, és mindig teljesen korrektül és normálisan válaszolt, egy abszolút intelligens ember benyomását keltve. Hogy valakinél ezt kizárja néhány bazdmeg, az már tényleg mindenkinek a saját nyomora. -
#32253 Szerintem sokan a stílusa miatt nem kedvelik. Na meg hát az a tény, hogy sokak szerint használt régebben szteroidokat, és most pont ellenük szólal fel, az rossz színben tünteti fel előttük az embert. Azért érdekes, hogy pl. míg egy Csernus drogos volt, leszokott, és ellene kampányol így sokak szemében hiteles személy, mert volt a "másik oldalon", addig egy Bunny pl. pont ezért hiteltelen sok ember számára. Kicsit paradox.
Amúgy a videóval semmi gond, szerintem nem is arra gondolt, hanem magára a személyre, hogy azzal van gond. Bár azt megint nem értem, hogy ha gondja van vele, minek nézi? Ha nem szeretem a diszkózenét, nem megyek diszkóba. Nem bonyolult ez annyira azért. -
#32252 Pontosan mi a probléma ezzel a videóval? -
#32251 De legalább jó útra térít valakit, és az már siker
Nem úgy mint :
Utoljára szerkesztette: oliwwer, 2015.01.23. 00:31:45 -
#32250 Húha, hát ha neked ennyi jött le, akkor okés, nem szóltam. Én azért ennél többet veszek ki belőle.
Apropó. Te milyen tápkieget/ket használsz? -
#32249 Jó lehet mellettük aludni :D -
#32248 Azért, mert nem mondott nagy újdonságot, ez eddig is tudtam. Ezzel max az olyan kis bugyutákat lehet jobb útra téríteni, aki napi 6-8 fehérje turmixot isznak. :D -
#32247 Február közepén, de még nem foglalkoztam sokat a kérdéssel. -
#32246 Ha nem vagy negatív, miért nem a mondandó lényegét láttad, és miért jöttek egyből a kételkedések? Nem kell válaszolnod.
Kicsit más: Kreatin kúrát tervez valaki mostanában? -
#32245 Nem vagyok. Csak aki kicsit ért hozzá, az tudja, hogy nem a táplálék kiegészítőtől indul meg a fejlődés, hanem a normális kajától. Amúgy értem, hogy most ilyen marketinget nyom, végül is célra vezető. :) -
#32244 Egy szót nem szólt arról, hogy ő mit nyomott, mit tett. Arról beszélt, hogy inkább kajálj, mint a porokat egyed. Van videó arról is, hogy miket tolt, magyar felirattal, keresd meg. De most inkább vonatkoztass el tőle, nézd meg a videót még egyszer, értelmezd amit mond, és vond le a konklúziót. És ne legyél ilyen negatív. -
#32243 O megmondta hogy huszonvalahany even keresztul szteroidozott es kiprobalt mindent amit csak lehetett. Erdemes tole szerintem videokat nezni, jokat mond. -
#32242 Ő is biztos, csak a kajától lett ekkora. Kicsit hamis példaképek ilyen okoskodás téren. Amúgy meg akinek van valamennyi sütnivaló esze, az tudja, hogy a táplálékkiegészítő nem pótolja a rendes kaját. A többi meg hadd szenvedjen. -
#32241 Sokan tudják, de hátha nem. Magyar felirattal:
-
#32240 És nem tudom megunni Szétröhögöm magam ezeken az idiótákon!
-
#32239 Szegény, elfelejti, hogy ő is fog még guggolni ezután...