12316971501353788406.png
  • Roger6
    Szia Retsu, ezer éve!

Ezzel a ledobással kapcsolatban... Nálunk a teremben van pár arc, aki ugye nagyon hardcore-nak hiszi magát, és amikor 110 kg-al húznak fel, nyögnek mint az állat (hát azmánaztán 3 -3 db tárcsa mindkét ódalon-e), és úgy ejtik le a súlyt, mintha a harmadikról dobnák le az alagsorba, szerintem még rá is tolnak a levegőben lefele menet. Ezektől kicsit ki szoktam akadni (meg persze a súlyt sem képesek elpakolni maguk után). Szóval kurva idegesítő tud lenni.

Nade a lényeg.

Egyik ismerősöm, akivel egy teremben edzünk, most lett magyar bajnok, 305 kg felhúzás, 185 kg fekvenyomás, 322.5 kg guggolással. A videóját szerettem volna belinkelni, de azt írta, hogy nincs fent youtube-on, így csak facebook-os linket tudok adni, nem tudom meg tudjátok-e nézni: FB videó.

Nem tudom látszik-e, hogy a 305 kg-ot úgy teszi le, mint a tojást. Nem, nincs előírva ez szabályba, hogy így kell letenni. Edzéseken sem dobálja a súlyt, és a negatív szakaszt is használja, nem is kicsit. Szóval van értelme, jó hogy van! Használd ki a negatív szakaszt mindig! Efelől ne legyenek kétségeitek, a negatív szakasz igenis hasznos erőnövelésben is.