Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

balintk
Fáj az igazság?
Igen a fehérje is "káros". Megfigyelhetõ, hogy azokon a területeken élnek az emberek legtovább, ahol kevés a húsfogyasztás, a napi fehérjebevitel pedig ~50g. Nehéz az igazság, pedig csak pár kattintás választ el tõle.

a fehérjétõl leállnak a veséjid is, teknap móndta az orvósom!!!!

szénhidráttól székrekedésed lesz!!!

DarkHorSe
a szenhidrattol agykarosodast kapsz

Swedish people are albino monkeys

Roger6
Az nem a szénhidrát? Vagy az a veséket álíccsa le?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

így van, a fehérjétõl meg rákos leszel és összemegy a fütyid

Prince of Máté
húzzál már innét...

balintk
Kreatinnal csak óvatosan, hajhulláshoz vezethet, mivel emeli a DHT szintet kb 50%al.

Roger6
A mellékhatása az, hogy egészséges leszel. Meg hogy a sok hülye majd az hiszi, hogy szteroidot nyomsz. De nem kell elmagyarázni nekik az igazságot, mert a 90% úgysem fogja megérteni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

hungary27
<#taps>
Tyler1
Hárdkór motivációs videó a legnagyobbal

Alacsony súly, tökéletes, szabályos végrehajtás- ahogy tanítják <#ravasz1>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Sippie
amatõr kérdés, de ezeknek a proteineknek lehet valami mellékhatása? Vagy ez csak annyi mintha megennék 20 darab tojást mondjuk?

Az otthoni edzéshez meg annyit, hogy nem testépítés a célom nyilván, csak otthon edzeni 1 órákat, azért az eat train sleep repeat kiegészül workkel ami mellet néha örül ha él az ember 😄 Nyilván gondoltam itt teszem fel a kérdésem, mert azért még is jobban értenek hozzá esetleg az emberek, és utólag is köszönöm a válaszokat.
shaba23
Mi az hogy nem érsz el otthon semmit? Honnan lesz az edzés valami? Mi a cél? Ez a kijelentésed több, mint butaság...
Nyilván van egy határ, amit nem lehet otthon meglépni, de van egy határ, amit az emberek óriási százaléka teremben sem fog. Pinát legyezni lehet milliós gépek között is, meg lehet baromi nagyokat edzeni otthon lent a pinyóban berendezkedve.
JohnnyNapalm
akkor maradok továbbra is a monohidrátnál, köszönöm

veszelka
kipróbáltam, az eladó javaslatára, nem sokat hozott..

oliwwer
<#eljen>
DarkHorSe
Inkabb vegyel kreatin monohidratot, szerintem az ilyen keverek csak siman parasztvakitas

Swedish people are albino monkeys&#65279;

JohnnyNapalm
biotech creator-ról tudnátok tapasztalatból mondani valamit?
beválik a formula vagy tényleg sarlatánság az az adagonkénti 2-3 gramm kreatin?

esetleg nitrát érdekelne még, de az néhány árkategóriával feljebb van (legalábbis nagy márkák között)<#nemtudom>

veszelka
".PL megeszek 2 mekis sajtburgert és ennyi volt többet nem tudok megenni mert elfog a rosszullét"

ó istenem...amikor egy helyben megeszek 12 rántotthúst, és még nem is vagyok tele..persze errõl leszoktam, mert egy dagadt szar voltam 😄

ingafutást javaslom, az kiválóan megerõsíti a szívet. vagy az úszás...persze csak ha fokozatosan csinálod.

Darth Sith
én gyakorlatilag patika mérleggel kajálok mindennap, mindent. magamnak fõzök, megcsinálom, lemérem, dobozolom, viszem magammal. Ha tudom, hogy nem jön ki jól a kaja mert valami közbe jön, és el kell tõle térnem, akkor ha mást eszek, beleszámolom a napi makróba, és az utána jövõket hozzá igazítom.
Lehet sok mindent, ha mértékkel teszed és beleszámolod a napi egészbe. Lehet enni tiramisut meg tortát is, csak számold bele a napi tápanyagbeviteledbe, és igazítsd hozzá a többit, és akkor nem lesz gond. Nem egy kajától lesz szar az étrended, és nem egy kajától leszel egészséges, hanem ha a hét 85-90%-ban betartod.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

ha az alap étrended rendben van és néha belecsalsz, nincs semmi probléma. azzal van gond, amikor alapjában véve egy rakás szar az egész és még azt megfejeled csalással 😊

balintk
Ti amúgy mennyire esztek "tisztán"?
Csak a rizs,krumpli,csirke,zabkása?
Én már annyira megszoktam h. pl. rántottához is kenyeret eszek, hogy egyszerûen nem bírom elhagyni. Suli miatt is sokszor csak szendvicsek eszek délelõtt, mert már megszoktam.

Mor3llo
akkor 1 mekis sajtburger + sültkrumpli (de nagy adag)
ez még a szívedet is erõsíti
OMG<#guluszem1>

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Én pont ellenkezõleg 😄
Tudtok ajánlani vmit?Nem feltétlen tömegnõvelõt,valamit amitõl hízni lehet.Jó ha azt vesszük hülye kérdés csak "enni kell".De az a gondom hogy nem tudok annyit enni amennyit kéne.PL megeszek 2 mekis sajtburgert és ennyi volt többet nem tudok megenni mert elfog a rosszullét<#help>Szóval valami olyasmi kéne amivel többet tudok enni egyszerre.Kondit egyenlõre hanyagolnám legalább addig amíg egy 15-20 kilót fel nem szedek legalább.Meg erõsíteni kéne a szívemet.Jelenleg nem javallot a túlzott erõltetés :S
Nem tudtok vmit ami segítene hízni de kondi nélkül,vagy legalábbis ami nem túl erõs testépitéssel jár.Pl fekvõ..stb ilyenek még mennek de komolyabb megerõltetést nem nagyon merek bevállalni pl fekve nyomás..stb

veszelka
tömegnövelõkkel én nem foglalkozok, így is hízékony vagyok erõsen 😊

Darth Sith
jah látom közben, rossz volt a link.

azt ne felejtsd el, hogy például az egyik kulcs paramétere a myomax hc-nak, hogy összesen 2g cukor van benne, ami szerintem rohadtul nem mindegy. arról nem beszélve, hogy glutamin és bcaa egyáltalán nincs a többiben, továbbá többféle fehérjét tartalmaz pont a komplexitása miatt, szószerint a dupláját a többinek. Továbbá az a 30g fehérje csúsztatás a hc-nél, mivel valójában az 42, csak a táblázat alsórészében lévõ további 12g fehérjét nem számolták hozzá. Azzal együtt ebben a kategóriában is vezetõ lenne, pláne annak tekintetében, hogy a többiben nincsenek ilyen extrák.

Ettõl függetlenül nem azt mondom, hogy némileg nem drágább mint a többi, de speciál nekem sokkal kényelmesebb így komplexen, egy az egyben használni, mint mindent legózni naponta, és számomra ez plusz pár ezer forintot megér.

Darth Sith
ezen hol látod a myomax hardcore-t?

DarkHorSe

DarkHorSe
myomax kerlek

mellesleg en extreme hard gainert ha jol emlekszem (epreset) rendeltem toluk egy ismerosomnek, kiprobaltam es izre ez a tomegnovelo siman felveszi a versenyt a scitec cuccokkal (a sima feherje nem, de nemis izgat)

Darth Sith
ha csak sima natúr tejsavót nézel, kitudja.

Viszont ha bármilyen más esetben egy komplexebb terméket nézel, lásd myomax, vagy bármely más gyártó hasonló terméket, helyettesíts be amit gondolsz, azt már nem fogod ilyen könnyen összelegózni otthon.

veszelka
én is ilyet fogyasztok, csak egy amolyan régebb óta gyúrós közösség mindig megmosolyog a "fehérjém" miatt. nem mintha érdekelne, csak kíváncsi vagyok, jobb e az általuk evett scitec bármiben ennél.

Én is ezt eszem, vagy iszom <#taps><#eljen>

DarkHorSe
Enis orulok hogy elterjedt itthon, vicces olvasni facen a sok budybuilder meg scitec fanboit 😄 Mellesleg szerintem jo amit csinalnak, de ez olcsobb ar ertek aranyban meg verhetetlen szoval ezt valasztom, ennyi.

Mor3llo
akkor mesélhetnétek nekem errõl a fehérjérõl 😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Prince of Máté
Szintén, és szerencsére az ismerõsi köreimben mindenki sikerült átszoktatnom erre, a lehúzós szartekrõl

Darth Sith
reggelire whey pro zabliszttel, edzés után myomax hardcore.

Renjike
Szintén.

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

DarkHorSe

veszelka
ti milyen fehérjét esztek, és mennyiért? honnan szerzitek be?

adam46
Tény, hogy ezekkel, amit leírtál el lehet lenni egy darabig, de egy jó edzéstervben változtatni kell a gyakorlatokat, újakat beépíteni, régieket kivenni, hogy változatos legyen. Ezekkel nem túl sok a kombináció, kellenek azért olyan gépek, amik egy-egy izomcsoportot céloznak meg, amikkel tudod variálni az edzést. Ha nem akarsz túl izmos lenni, akkor jó az otthoni edzés, de ha komolyabban szeretnél foglalkozni vele, akkor mindenképpen terem kell.
The Protector
Én otthon edzek.A sima 10kilós súlyokat is úgy teszem le a földre mint ahogyan a kisbabákat fektetik az ágyba😊
Egyszer én hülye szarul tettem le a rudat,eldõlt,olyat szólt mint egy atombombaXD
Amúgy otthon is lehet edzeni de nem az igazi,nem tudsz mindent ugyan olyan jól átmozgatni mint egy teremben.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Darth Sith
jah, amikor egy 250-300as felhúzásnál levágod a súlyt és átszakad a plafon a nyolcadikon 😄

Roger6
Fasza lenne panelben edzõtermet csinálni.

oliwwer
Egy súlyt feltenni 20 másodperc, ez nem érv. Még pihenek fél percet és tolom a következõt. Ennyire nem vagyok kényelmes.

Nem azért nem edzenek otthon az emberek, mert a terem annyival jobb, hanem mert nincs helyük (nekünk egy 35 nm2-es szoba kell hozzá hogy minden beférjen, az emberek többsége nem tud egy ilyet csak úgy elõteremteni és fenttartani csak erre a célra), nincs 150ezer forintjuk rá egyben, és a mobilitás, amit Neoncsöves ír.

Kiválóan le lehet edzeni egy otthoni teremben is, mondom ezt úgy, hogy elõtte 3 évet teremben toltam.

Tyler1
Nem a home gym témához, de ahol akarat van, ott az eszköz másodlagos

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Sziasztok!
Kathi Béla vagyok. Nem szoktam posztolni magamról, dolgaimról a Cutler oldalán de szerintem most ez ide passzol erre facebook oldalra.
Én úgy gondolom sokan vagyunk akik mélyen élik meg a sportot vagy azon belül is a testépítést. Van egy "mag" aki testépítésre született, aki ebben nõt fel, ebben hisz és szenvedélyt érez iránta. Egy testépítõ ha már nem versenyzik vagy akár soha nem is versenyzett az mindig testépítõ marad, a lelkében még inkább. Vannak versenyzõ és nem versenyzõ barátaim is aki komolyan edzenek és szeretik a testépítést de tudom, érzem õk nem élik meg olyan mélyen. Nekik a felszín elég, nekik nem kell tudni hányszor nyert Mr. Olimpiát Lee Haney, ki szorongatta, megette e verseny elõtt a tortaszeletet gyermekének szülinapján vagy miben hitt. Õk szenvedélyük csúcsán nem tudták 10 évre visszamenõleg a Mr.O top 10-et, õk csupán egy kar vagy egy has láttán nem vágták rá egybõl melyik testépítõé, õk amikor meghallották Dorian nevét nem futott át a hátukon a borzongás, a tisztelet és a szenvedély egyvelege. Õk edzenek, jól néznek ki, szorgalmasak és jó emberek, de párszor gondolok arra milyen sok mindenrõl maradnak le és átérzik e testépítést mint szerelmet.
Tegnap és ma a Temple Gymben edzettem birmingham-ban. Mivel a Blood and Guts minden részlete a fejembe és lelkembe ívódott így nagyon is vártam az edzést. Lepukkant utcán, lepukkant bejárat. Elindultam lefelé az alagsorba, penészszag csapta meg az orromat. Beléptem a picike terembe és már ott azt éreztem otthon vagyok. Nem is tudom leírni mi öntött el..aki hasonszõrû mint én az tudja mire gondolok. A falon profik elnyûtt képei, legendák, istenek..a bejáratnál a pult mellett Dorian gyõzelmi érmei..amiket õ fogott, õ vett át, amikért õ küzdött meg, amikkel utat tört a testépítés világában és a rajongók szívében. Mindenhol vas..sok vas..és rozsda..minden tükör törött, a gépek ütöttek,kopottak. Egyszerûek és tömörek. Nincs wifi, nincs net, nincs vétel a telefonon de zene az dübörög..de nagyon..és itt van Dorian lelke, szelleme..érzem..erõs vagyok és boldog. Amikor a tárogató géphez érek amin Yates is készült az Olimpiára próbálom beállítani..nem megy, szorul, ez a gép se pontos se nem precíz..ösztönbõl érzem izomból meg kell fognom a beállító csapot és rátartva a gépre be kell rántanom a szöget a helyére..és beugrik a helyére..Úristen leírni se tudom mit éreztem akkor..jaj..durva a gép, nem precíz, de masszív,rozsdás és izomból kell beállítani..200ból 199 ember csalódna a teremben, mondjuk már a bejáratnál is, rozsdás minden basszus..de nem én, mert én testépítõ vagyok. Nekem ez kell ott a Temple Gymben!! Minden gépen edzettem ahol egykoron Dorian üvöltött és izzadt, hogy a világ legjobbja legyen..nem volt felhajtás, minden évbe eltûnt 12 hónapra és csak az Olimpián volt látható, ott állt készen, gyõztesként a színpadon, dícsfényben, magasztalva..de elõtte 12 hónapig a büdösben, a rozsdás vasak között, mentálisan csak arra koncentrálva h gyõznie kell..gyõzni..mert õ Dorian Yates az árnyék, a legendánk!"

DarkHorSe
#31526, valoban

Tyler1
Sport, mozgás semmilyen formája nem értelmetlen. Nem mindenkinek ugyanaz a célja.

arról ne is beszéljünk, ha el kell költöznöd másik városba (akár ideiglenesen, akár véglegesen), hogy viszed magaddal a cuccokat? vagy ilyenkor abbahagyod mert nem tudod magaddal vinni? a mai világban sokkal ésszerûbb szerintem terembe járni, ezt fõleg azok tudják akik ingáznak 2 város között (suli vagy meló miatt) állandó jelleggel...

Darth Sith
sosem fogsz tudni otthoni eszközökkel úgy leedzeni, mintha csak egy közepes terembe is járnál. lehet edzegetni, de komoly edzést nem tudsz megcsinálni. pl. tekergetõs kézisúlyzókkal hogy csinálsz vetkõzõ sorozatot? mire letekergeted és felrakod, már rég vége, míg egy teremben ott van az egész szett csak leveszed, visszarakod.

Ha annyira jól le lehetne otthon edzeni, miért nem mindenki ezt választja? mindenki hülye, hogy terembe jár?

Roger6
Sok mindent láttam már ezen a gépen. De ilyet még nem. Tanulok minden nap... <#duma>

Sippie
tehát a #31514 50ezres géppel is majdnem minden edzhetõ? szuper, köszi 😄