12316971501353788406.png
  • Riddick21
    Azt írtam, hogy viszonylag kezdő vagyok. Akkor leírom, mi van, hátha valaki tud jó tippeket:
    Tavaly szeptemberben kezdtünk edzeni haverommal, teljesen más céllal, mert ő 150kg fölött volt, tehát elsődlegesen fogyni akart, de ugye az edzések közösen mentek. Én 183cm magas vagyok, 90kg voltam tavaly ősz elején, de ebben volt egy közepes pocak is sajnos. Az első 2-3 hónap az edzéssel ismerkedéssel telt, persze normálisan mentek, de nyilván mindent meg kellett tanulni, kitapasztalni, hogy melyik gyakorlatok műkdönek, stb.
    Úgy idén januárra elértem a 93kg-ot, de úgy, hogy közben ment le egy jó adag zsír, bár pocak még mindig volt valamennyi, de nem diétáztam, hanem kísérleteztem folyamatosan a szénhidráttal (2tskg fehérje és alacsony zsír mellett). Nagyjából eddigre rájöttem, hogy nekem kevés szénhidráttal (3-3.5tskg) már megindul a növekedés, úgyhogy ezt tartva mostanra elértem a 99,5-100kg-ot. Viszont itt már egy pici zsír is felszaladt, nem látványos, de nem érzem jól magam vele.

Szóval összességében 10kg plusz jött fel rám tavaly szeptember óta, a hasam valamivel kisebb lett, de úgy gondolom, hogy egyszerűbb, ha egyértelműsítem a dolgokat. 2-3 hónap diétát szánok erre a mínusz 10kg-ra, de ezek csak irányszámok, majd közben látom, hogy mi elég és mi nem. Tudom, hogy ez nem egy száraz forma, de a jelenlegi ~22% testzsírról lemenne 14-15 környékére, ami nekem így kezdőként már tökéletesen megfelel. Utána azonnal kezdeném is a tömegelést, ami aztán már kontrolláltam mehetne tulajdonképpen akármeddig! (nyilván a zsírosodás függvényében)