nem gázoltál bele. 12 évig voltam vízilabdás versenyző, élsportoló. Akkor az volt a célom, hogy az adott sportban a legtöbbet hozzam ki, legyek gyors, bírjam a hosszú távú terhelést. Ott ez volt a cél, így ehhez mértan edzettem. Most, a súlyzós edzésekkel az egész test megmozgatása, talptól a fejig a cél, és minél szimmetrikusabb formában komolyabb izomtömeg felépítése. Itt ebben sehol nincs szó arról, hogy milyen túrákon meg futás során ki mennyit bír, mert nem cél. Régen 8km-t 23 perc alatt futottam, most meg 30-35 között. Akkor most szar lennék? Nem, csak más az aktuális célom, és annak eléréséhez végzek gyakorlatokat.
Egy testépítő topicban, ahol testépítésről van szó neki állni fikázni, hogy a testépítők szarul teljesítenek X km-es teljesítménytúrán az röhej. Az meg tök mindegy, hogy profi vagy amatőr vagy, a sport és a cél a lényeg. Az, hogy te ezt hobbiként űzöd, de az a célod, hogy minél nagyobb izomtömeget építs fel, akkor igenis tök mindegy, hogy milyen távot mennyi idő alatt hogyan futsz le.
Ha átlagember átlagos állóképességéről lenne szó, ott számítana, de ebben a sportban ez senkit nem érdekel, mert nem szempont. Ha az lenne a fontos, hogy milyen az állóképességünk, az ilyen hosszabb terheléseket hogyan bírjuk, akkor mondjuk crossfiteznénk vagy triatlonoznánk.