12316971501353788406.png
  • Neoncsoves
    Számomra is szerves része az edzésre való felkészülésnek, viszont meg tudom érteni, hogy a sárga oldal miért ellenzi. Amikor ezeket a videókat megnézed, téged a profi testépítők formája motivál, hogy bizony, lehet így is kinézni. Ha nem is tudatosan, de tudat alatt ez válik az alap elvárásoddá magaddal szemben, holott az, aki hobbiból űzi ezt a sportot az sosem érheti el azt a szintet, így akár egy negatív önbecsülés is lehet a dolog vége, illetve a túlzásba esés. Az aki napi 8-12 órát dolgozik hétfőtől péntekig - esetleg folyamatos műszakban felváltva, akár hétvégén is - sosem tud annyira edzett lenni, mint egy testépítő akinek minden áldott napja erről szól. Ergo alul fogod múlni azt amit a videóban látsz és akár elkeseredett is lehetsz. A másik fontos tényező a pénz. Hihetetlen pénzek mennek el a profiknál már csak a kajára is, nemhogy a tápkiegekre... Na most aki nem született bele egy igazgatói székbe és güriznie kell minden forintért, az nem feltétlenül teheti meg, hogy az összes pénzét erre áldozza - főleg fiatalként. Fiatalként a prioritás a saját egzisztencia megteremtése - lakás, autó, család - nem pedig az, hogy a havi 120-300-500-stb ezredet elköltsd full kajára meg tápkiegekre. Illetve sokaknál egyéb egészségügyi dolog is közbeszól a szint elérésébe - pl. nálam a gerincműtét.

De ettől függetlenül edzés előtt rendkívül pozitív hatása van az ilyen videóknak, de hosszú távon szerintem sokkal károsabb. Ez a sport arról szól, hogy magadnál legyél jobb és magadat győzd le napról-napra, edzésről-edzésre.

Ja, már 1 hónapja nem ittam (max 1-2 korty sör) és az ismerőseim se nagyon baszogatnak miatta. Mi történt a világgal? :)