12316971501353788406.png
  • Neoncsoves
    Kicsi a világ, üdv a totyikban.

Először is kezdőként szerintem egy sima fehérje koncentrátum elég, felesleges az izolátum-koncentrátum keverék (drágább mint a sima koncentrátum), persze ha van bőven pénzed, akkor ezzel a mondatommal ne is foglalkozz.

Kettő. Ha hízni akarsz, ne szedj ezt-azt, tedd rendbe az étrended. Sárga kapszula nagyon jó iránymutató, le van írva tömegeléshez hány g fehérje / tskg ill. mennyi szénhidrát g / tskg szükséges. Ezt a két értéket megpróbálod természetes forrásokból elérni (csirkemellfilé + rizs + zöldség), bár ennyi húst enni szinte lehetetlen eleinte, úgyhogy lassú felszívódású fehérjét nem edzős napokon lehet inni reggel és este lefekvés előtt (Pl. Scitec Milk Complex, vagy esetleg valamelyik Casein készítmény, de én speciel most a BioTech Protein Power-t használom erre a célra, elég költségbarát megoldás). Edzésnapon max 1 adag lassú felszívódású fehérjét, mert edzés után ugye iszod a gyors felszívódásút.

Három. Ez a sok fehérjeszelet felesleges. Mindig törekedj a szilárd étel bevitelére. Suli van? Éthordóba be 1 adag kaja, villát viszel magaddal azt elfogyasztod szünetben. Ha egyetemre jársz akkor még előadáson is megeheted... Ja, teszem hozzá, a napi fehérjebevitelednek MAXIMUM a felét tegye ki mesterséges fehérje.

Négy. Én azon a véleményen vagyok, mivel próbálok költségbarát testépítést folytatni, hogy tömegnövelőt csak akkor vegyél ha "nagyon sok" pénzed van. Én amióta edzek és tömegelek, sima szénhidrát + fehérje kombót használok, jelenleg Full Force Carb-F és Scitec 100% Whey Protein Professional-t. Ez 1-2 hónapja jól ki lett vesézve a topikban, igazából a te kezedben van a döntés, hogy veszel-e Jumbo-t vagy nem. Nem, nem szar a Jumbo, ezt senki sem mondta, de nem is túl olcsó.