-
Nincs teljesen igazad ebben. Az egészséges étkezés és a testépítő étkezés két külön dolog. Amiről te beszélsz, a napi 5-600g csirkemell és társai, az bőven szükségtelen egy átlag embernek, aki kb nem mozog, egésznap ül stb.. Számukra harmada is elég lenne ezeknek, amely máris a megfizethetőbb kategória lenne. Továbbá ha tudatosabban étkeznének illetve odafigyelnének magukra, akkor első dolog lenne, hogy cigi, alkohol kuka, édességek minimalizálva, és máris elég komoly pénzeket meglehet spórolni, amiből lehet normálisabb alapanyagokat venni. Természetesen ekkor is lenne egy szegényebb réteg, akik számára ez is drága lenne, de ha már a népesség nagyrésze átállna erre, máris hatalmasat lépnénk előre.
Továbbá számukra nyilván változatosabbnak is kéne lennie, mivel a csirke-rizs kombó az átlag ember számára eléggé unalmas. De számljunk egy kicsit, nekik napi max 4 étkezésre van szükség.
Olyan 150g rizsből megfőzve lesz 300-400g, amely férfiakat-nőket átlagosan véve, szerintem több mint amennyit megesznek egy nap, de számoljunk ezzel. Ha olcsóbb barna rizst nézünk, akkor is ez kb 100ft, de ha nagy 5-10kgos kiszerelésben veszik nagykerben, még kevesebbre is kijön kilója. Húsból ha napi 200-250g-ot megesznek, szerintem már sokkal előrébb vannak mint amit manapság művelnek, ez kb 3-400Ft/nap. Hozzá számolunk némi zöldséget, mondjuk szintén 200-300Ft/nap áron, és ez bő becslés, mivel egy 0.5kg fagyasztott brokkoli kerül ennyibe, ami pár napig elég is lehet nekik. Összesen alsó becslés: 100+300+200=600, felső: 100+400+300=800 Ft. De vegyük azt, hogy 500-1200Ft között van egy átlagos napi teljes kaja, ha megfelelően, jó helyről válogatjuk össze, egy átlag ember számára. Ha úgy nézzük, hogy egy BigMac szendvics ennyibe kerül, menüben meg a másfél szerese, vagy egy nagy tábla milka ennyi, vagy egy doboz cigi, egy üveg bor stb.. Szerintem ez az emberek nagyrészének vállalható lenne, pláne ha a többi szemét nagyrészét kizárja, és csak ritkábban esznek édességet és társait. Ez egyszerűen akarat kérdése, semmi más.