Neoncsoves#29912
Csupán azért tartom érdekesnek, mert 0,5 kg csirkemellfilében mindössze 100g fehérje van. Ha beleszámolod a 100g zabpelyhet reggel, akkor is még mindig max 105g-nél jársz. És azért az 500g csirkemellfilé elég emberes adag, főleg rizzsel. És akkor még baromi messze jársz a 160g fehérjétől. Én gyanakvóan tekintek minden ilyen "tudományos megállapításra". Egyértelmű, hogy a 160g fehérjét tápkiegek nélkül szinte lehetetlen elérni (ki tud megenni napi 1kg csirkét? meg kinek van pénze rá?), ergo ez akár lehetne egy egyszerű sima néphülyítés, hogy vegye mindenki a fehérjét és azon remegjen, hogy "hú baszki, legyen meg a napi 160g fehérje mert én 80 kg vagyok, na leküldök gyors 2adag fehérjeturmixot".
Természetesen lehet, hogy semmi hátsó szándék nincs ebben a nagy szabályban, csak nekem bassza a szememet, hogy olyan értékek röpködnek amiket tápkiegek nélkül el ELVILEG el sem lehet érni. Lehet magyarázkodni, hogy micsoda kutatások... A Scitec meg a többi tápkieg gyárnak szerinted mekkora befolyása van az ilyen dolgokban? Van egy sejtésem, hogy nem kicsi. Természetesen lehet (szerintetek biztos) hülyeségeket beszélek, de a mai világban én már az ilyesmit is el tudom képzelni...