12316971501353788406.png
  • Psychedelic #28747
    Nekem is tölcsér mellkasom volt, bár nem ennyire komoly mint a képen, csak közepes. 2 éve csinálták meg, orvosilag nem lett volna létszükség, nem volt veszélyes, de engem rohadtul zavart ahogy kinéz, akkor 28 éves voltam, de nem volt vele semmi probléma, nálam idősebb embereknél is csinálták. Semmelweis-en pesten, ezzel a fém lapos módszerrel. Az első 1-2 hónap volt nehezebb, de bőven elviselhető volt nekem, 3 hónappal a műtét után simán vissza tudtam menni, gyárba melózni, akkor már a normális mozgásokkal semmi gondom nem volt. 7-8 hónappal műtét után már simán edzettem gond nélkül, talán elöbb is elkezdhettem volna, sok mozgással könnyebben kezd el gyógyulni az ember, és hamar újra gond nélkül tud mozogni. Csinálni kell a gyógytorna gyakorlatokat amit előirnak rendesen, meg elmenni úszni, kicsit kellemetlen a mozgás az elején, de hamar rendbe lehet jönni. Most már kb 1 éve járok heti 4x edzeni, semmiben nem akadályoz a fémlap, szóval emiatt sem kell aggódni.

Akinek ilyen gondja van szerintem mindenképp csináltassa meg a műtétet, akár idősebben is, nem gond, és sokkal jobb és könnyebb azóta minden, jobb lett a tartásom stb, a látvány meg főleg. Az első hét kemény, utána én már könnyen mozogtam a lakásban, felkelni lefeküdni volt nehéz 1-2 hónapig, de nálam hamar elmúltak ezek is. Mindenképp megéri, nem kell tőle tartani, van 2 kicsi sebhely, de annyira nem is látszik. Nekem jövőre fogják csak kivenni.