12316971501353788406.png
  • Pukkka
    Innen-is onnan-is. De a könyvek/cikkek csak egy alapot adnak. Mindig az a mérvadó, amit a tested üzen.
    Az esetemben pl, adottságaimat tekintve ( 2m+, ectomorph, gyors anyagcsere ) csak a Hard Gainer edzések, amik eredményre vezetnek. Csináltam én évekig volumen edzést, és még most is csinálok, mert az izolációs gyakorlatok is fontosak. De számomra mindig a nagy súlyos, alacsony ismétlés számmal végzet, szabad súlyos, ALAP gyakorlatok ( felhúzás, guggolás, merevlábú felhúzás, húzodszkodás, fekve nyomás, vállrol nyomás ) voltak azok, amikkel jelentős mennyiségben tudtam felpakolni.
    Alapvető hibának látom sokaknál, hogy nem hajlandóak váltogatni az edzésmódszereket. Pedig, mindig az a jó edzés, amit éppen nem csinálsz. Az átlagemberek 90% lemegy, nyomja a jólbevált Mell/hát/váll/bic+tric edzéseket, egy ketten a lábat is beveszik, de a többség inkább elhagyja, merthogy úgyis lejár focizni. Lejárnak heti 4-5 napot, minden testrészre csinálnak 4-5-6 gyakorlatot 0 intenzitással, és 1.5-2 órát keringenek a teremben, mint gólyafos a levegőben. Nyilván egy szintre így is el lehet jutni még az elején, de egy idő után megáll a folyamat. Ilyenkor jönnek elő a "csakegykisstanazolaznemárt", meg az "ez csak szemes" beszólások.
    Aztán ott a másik fele, aki baszik a pihenésre, és a kajára, csak nyomja orrba-szájjba az edzéseket, mert azt hiszi, minél többet edz, annál nagyobb lesz.
    Nem akarok megsérteni senkit, félre értés ne essék, nyilván vannak kivételek, én csak azt látom, hogy az átlag emberek közül ez a többség.
    Én sem készülök testépítőnek, de ha már valamit csinálok, azt szeretem jól csinálni.