Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Itt már mindig csak a parázs megy, tisztára flém topik lett.
Na de Hypós Feri majd megmondja mirõl szól ez a dolog<#mf1>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Roger6
<#hehe>Megértem, hogy unszimpatikus a nyers modorom számodra, nincs ezzel gond. De ha építõ jellegû dolgot mond valaki, és azt szólod le, na azzal megmutatod, hogy milyen ember vagy. És azzal, hogy szerinted a 90 kg testsúly lófasz (közel 30 kiló 2 és fél év alatt), azzal pont azt mutatod, hogy fogalmad sincs mirõl szól a testépítés. Mert pont nem a számokról, pont nem arról, hogy ki hány kilót nyom ki, vagy húz fel, vagy mennyivel guggol (ez gondolom ismeretlen számodra), hanem az életmódról... Ezt nem feszegetem, nem hiszem hogy megérted valaha is.

Hogy én többet értek-e hozzá, mint te? Fogalmam sincs. De azt tudom, hogy 10 év után letettem minden piát, drogot és parti dolgot, amit addig azért nem gyengén toltunk, középiskola óta. Pár hónapja már egy kortyot sem iszok, semmit. És igen, büszke vagyok arra, hogy egy vékony kis szarfaszúból az lett, akihez a teremben már odajönnek segítséget kérni akár a gyakorlatok helyességét illetõen, akár az életmóddal kapcsolatban. Két tanítványom is van, Andi - 26 éves hölgy, és Barna - 45 éves úr. Köszönöm, hogy megtiszteltek bizalmukkal.

És ne keverjük a büszkét a nagyképûvel, mert ha valaki kijavít helyesírásilag, az nem grammar nazi, hanem te nem tudsz írni...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

csuszi
😄DD jönnek mán a privát üzenetek aztán letilt mint egy sértett kisgyerek, elvonul a sarokba hisztisen ehhhh 😄DDD

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
ezek a kretének (ultra meg effe) még mindig itt lebzselnek?
😄
come on boys, gyerünk, ki be ki be ki be oszt közben mínuszozz, jó kutya.
a szánalmas meg te vagy aki beugat másnak mert 90kg. lehetne Õ 50 kg is ha normálisan edz, kitartó, nem az a mániája hogy másoknak beugat, már 10szer annyi tiszteletet érdemel mint te.
sajnálatos hogy nálad egy ember fokmérõje a súlya, vagy az idõ mióta edz. szegényes lelkivilág, szánalmas értékrend.
másik kretén meg aki tolja a mínuszt, aztán ártatlan bociszemekkel néz körbe, ÉÉÉNNNN??? hát én kibaszott jó fej vagyok és jövök jazzynek az ötleteimmel mert gecire aranyos fiú vagyok (persze közben leveszed a mínuszt)... mekkora egy geci nagy idióta vagy öcsém 😄
toljad ide az összes alregeddel a mínuszt, kurvára belegyalogolsz a lelkembe. de legalább basszál el jó sok idõt megint a ki be loginolásoddal te majom.

MJ rulz Pink Team The Only One

Effe88
hogy nyal😄
száni😄

tigeroo
ne itt kompenzáld a hülyeségeidet, szia
Effe88
igen tudom , hogy te többet értesz
hisz már 2 és fél éve edzel
<#vigyor5><#nevetes1><#nevetes1>

nagyon kemény vagy, 90kg az igen<#nevetes1><#nevetes1>

Roger6
Ja, és igen. Teremben ott van pl. Pepe, 96 kg a testsúlya, 245 kg guggolás, és 275 felhúzás. Tudom, te ennél sokkal erõsebb vagy, de hát azért csak megemlítem, ha már a számok tükrében élsz mindig.<#vigyor>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
A smiley-k hisztirõl árulkodnak, kicsi troll? <#mf1>

Roger6
<#hehe><#hehe><#nezze> Na most derült ki, mennyit értesz a testépítéshez.

Tyler1
A lényeg, hogy a zsírbevitel jelentõs részét többszörösen telítetlen zsírsavak tegyék ki. A legtöbb olajféle hõhatására telítõdik, valamint oxidálódik, tehát egészségtelen, és max a koleszterint turbózza fel.

Extra szûz olívaolaj, lenmagolaj, halolaj, tökmagolaj, illetve mogyoró, napraforgó, len, tökmag, dió nyersen mehet. Én az olajakat egyszerûbbnek tartom, zöldségeket nyakon önteni vele, vagy akár étkezések után egy teáskanállal letolni aztán csókolom.

héjas*

vagy még mit ajánlasz ami hasonló árfekvésben van mint egy csomag mogyoró (400g)?

szóval akkor azt mondod vegyem az oldschool héjás mogyorót a Mogyis szar helyett?

Tyler1
Pirított magvak nem valami fasza megoldás zsírbevitelre, kb. az összes hasznát azonnal elveszíti a hõkezelés során. Nem véletlenül ajánlják erre a HIDEGEN sajtolt olajokat, vagy nyers magvakat.

Effe88
90 kg😄😄😄
jujj de félelmetes😄

UltraZord
juj ne hisztizz már, 6 plusz van csak a kommenteden, sehol egy mínusz

Én eleve imádom a mogyorót, és a napi zsírbevitel is le van tudva egy 50g MOGYI Sós mogyoróval 😊 ajánlották még az olivaolajat hogy locsoljam fel vele a rizst, de én maradok a hízlalóbb majonéznél... egyszer ajánlottak és rákattantam, egyszerûen isteni!

Egyébként örülök hogy akaratomon kívül is - de tippet adtam 😊

Roger6
Ez jó lesz kezdésnek, és tippet is adtál. Mogyoró - holnaptól beiktatom én is. <#eljen>

én most nyomtam rá egy plusszt ;-)

igazából csak most olvastam végig a hsz-t. cigi nálam már nincs, se drog, alkoholt pedig próbálom korlátozni, aztán szépen lassan elhagyni... kajám az valószínûleg úgy fog módosulni hogy 30-40dkg csirkemell naponta, 160-200g rizs, 100g zabpehely 1 pohar joghurt, 50g mogyoro, 3db tojás. ennyire van jelenleg keret, plusz ha megjön a pénzem akkor veszem a Mega Daily One-t illetve Omega 3-t meg a Sciteces C1100at. illetve gondolkodom egy Full Force-s Kreatin monohidráton (másra nem nagyon van cash), illetve ha tényleg elkezdek fejlõdni akkor még fehérje kéne. csak legyen már meg a pénzem kondibérletre...

Roger6
Hehe, tök jó, ezt a hsz-emet is 4-en lepontozták. Ez igen! Így haladunk szépen elõre... a szarban. <#nezze><#hehe> Ebbõl látszik, hogy hiába mondasz te bármit, még ha igazad is van vagy hasznosat mondasz, a troll akkor is troll marad. És mennyi van belõle... <#mf2>

De nem nagyon érdekel. Ma ismét rekord lábtolón, testsúlyom 90,00 kg, bekaphatja mindenki! <#hehe><#vigyor><#wave>

Effe88
jajjjS:S:S:S:
itt vannak bajok😄😄

akkor úgy mondom hogy próbálgatok 4-5 óránként, de sajnos ennyire futja. próbálom betartani az idõrendet, de néha lehetetlen :\

Roger6
Hát ha 5 óránként eszel, akkor napi 3 étkezés jön ki. <#zavart1>

Én simán 2-2,5 óránként nyomatom a kaját itt a gép elõtt melóhelyen. Naponta fixen elmegy egy 250 g-os zabpehely, 2 db 125-ös joghurt, 60 dkg csirkemell, 750 g mirelit zöldség, 350 ml (igen, ml, mert shaker pohárban mérem ki a rizst) rizs. Reggel egy turmix (edzés után is), + amino (múlt hét óta), 1.000 mg C-Vitamin, + 2 multivitamin for Men. 2 és fél éve 63 kiló voltam, most 89,7 voltam tegnap, és rekordot nyomtam fekve szériában. 2 hónapja semmi pia (értsd: egy korty sem).

A súlyemelgetés mellett bicikli, hétvégente 2-3 óra.

én amúgy is 4-5 óránként eszek, reggeli fél 7kor, kaja suliban 11 körül, 14-15 körül ebéd itthon, 18 körül "uzsi", vacsora pedig 8-9 környékén

Sephirot T
Újabb érdekesség,angol,de érdemes elolvasni,az étkezések gyakoriságáról van szó:

Meal Frequency
When it comes to meal frequency we are well aware of the fact that there are many arguments floating around and everyone has their own biased opinion on how many meals and how often one should eat. Research shows if you eat too frequently, it could be counterproductive for overall anabolism. Studies also show that muscle protein synthesis after a meal lasts up to 3 hours and amino acid levels stay elevated up to 5 hours. So, you are better off waiting longer between meals and having bigger doses of protein. This seems to be better for muscle protein synthesis. When you constantly try and elevate amino acids through meal frequency, (having 6-8 meals a day) overtime your body becomes less sensitive to the anabolic effects of amino acids.
Where if you do larger protein doses and separate apart your meals longer (4-5 hours), when the next dose of protein comes, then your body will be more sensitive to the amino acids thus leading to greater anabolic effects. Also, when you constantly eat every 2-3 hours your body is depending on a glucose spike.
This could lead to glucose sensitivity being low because of the constant meal frequency. It is much better to eat every 4-5 hours because your glucose levels will be more sensitive. It takes at least 3-4 days of fairly strict dieting to impact on metabolic rate (and some work on fasting shows that metabolic rate goes up acutely during the first 72 hours of fasting); a single meal means nothing. You will not go into ‘starvation mode’ because you went more than 3 hours without a meal. Nor will your muscles fall off as an average sized food meal takes 4-6 hours to fully digest (still releasing nutrients into the bloodstream). Like many areas of nutritional science, there is no universal consensus regarding the effects of meal frequency on body composition, body weight, markers of health and metabolism, nitrogen retention, and satiety.

Tömören magyarúl annyi hogy a ritkább idõközönként elfogyasztott,de nagyobb mennyiségû kaja több szempontból is kedvezõbb hatással lehet a fehérje-szintézisre mintha 2-3 óránként ennénk.

Roger6
Pár hsz-el lejjebb már volt. De azért köszi. <#zavart1>

UltraZord

rendõr 😄

holnap körberohanom a boltokat csirkecombfilé ügyben, hátha. még jó hogy a tescohoz nincs buszjárat így egy 15-20 perces sétát is beiktathatok a boltba menetelhez, de persze egyáltalán nem biztos hogy ott majd lesz.

ha nem járok sikerrel, akkor marad a kilós fagyasztott hekk, 1100Ftért vagy veszek csirkecombot kicsontozom és kimérem az 1 kilót.. csak akkor árban ugyanott vagyok majdnem mint csirkemellben

De érint, mert az ára mindenben benne van amit szállítanak... 😊

www.smart-bus.hu

az is szopatós, bár engem nem érint az üzemanyag mivel nincs autóm. csak próbálok betervezni valami étrendet jövõre ha esetleg koleszos leszek, mert akkor már kell koleszre is költeni, nem csak kajára meg vitaminra...

Roger6
Abszolút reális. Mi disztribútori áron vásárolunk a cégnél, ahol dolgozom, ott is 1.000 Ft körüli összegért veszem a csirkemellet (illetve +5% még rámegy a disztribútori árra). Amúgy meg ne a húson legyél kiakadva, hanem az üzemanyag árakon. Annak az elõállítási költségét nézd meg.

az is vicces, de azért gondold el hogy a 450ft is sok, pláne ha napi tételrõl beszélünk. arról nem beszélve hogy a nagyker is eleve haszonnal adja el, szóval az se elképzelhetetlen hogy ennek az "elõállítása" alig ha 7-800ft...

jazzy
450 ft vicces? Nem nagyon vagy jártas a kereskedelemben, vendéglátásban 😊 Nem ritka 200%-300%-os árrés sem..
na ezaz... tesco meg spar nem épp tanácsos hely hús vásárlására, bár rég nem volt semmilyen botrány romlott húsokkal ott.

apropó, ez mennyire reális? azért eléggé vicces hogy a csirkemellre 450ft hasznot rádobnak + áfa...

Roger6
Igen, combfilé lenne talán a legjobb, de sajnos kevés helyen van.

akkor gondolom tanácsos lenne combfilét találnom valahol... mert ahogy így olvasgatom 1kg csirkecombban kb 25% a csont súlya

Roger6
Ez csont nélkül értendõ.

aha, köszi!

ja és a 100g az maga a hús tömege vagy a csont is? bár gondolom a csont nem számít súlyban olyan sokat, vagy igen?

Roger6

Amelyik jól esik szerintem... Én komplett hajtókart szoktam venni. 😊

www.smart-bus.hu

lehet hogy autista kérdés, de anno említette valaki nekem hogyha spórolni akarok akkor csirkemell helyett lehet csirkecombot enni. na már most, egész csirkecomb vagy felsõ/alsó comb?

Tyler1
Ez nem biztos, hogy mind baromság, fizioterapeuták is alkalmaznak hasonló módszereket, de pl. az olimpia alatt mutattak videókat a sportolók edzésérõl, hát az atléták, kajakosok pár gyakorlata nem sokban maradt el ezektõl. Funkcionális izomzatot erõsítenek. Persze nem kizárt, hogy némelyik csak balfaszkodik. Viszont ez a gyerek sztem egy troll, vagy komoly mentális betegsége lehet 😊

immovable
ITT egy 11 részes összeállítás. Sosem hittem volna, hogy ennyi zseni van. Ahova én járok is jár két hasonló. Mindegy ki mit mond nekik, mi mit bizonyít, õk erõsnek és okosnak képzelik magukat. Engem meg csak mulatatt. 😊
Tyler1
Ez már kamu szerintem 😊

immovable
Ahova én jérok ott van egy ilyen arc.<#idiota>

iko
175 centi, extra hízékony és extra vékony csontozatú, lásd csukló...

spam. sry

immovable
Roger6
Most akartam linkelni én is 😊

Lazarus
xD
Roger6
Diétával.