12316971501353788406.png
  • Roger6
    Abban teljesen igazad van, hogy néha a szabályokat át kell hágni, de az speciel nem fog eredményre vezetni, ha 2 naponta fekvenyom.

Egy egyszerű indok: a sérült izmomrostok még nem regenerálódtak pl. Én említettem, hogy a hibát a kiegészítő gyakorlatokban kéne keresnie főleg. Amúgy az 5 kilónkénti lépcső is kicsinek tűnik nekem. 70-80-90-100 --> így csinálnám (természetesen a megfelelő bemelegítés után).

Aztán tartanék ligh-weight napokat, amikor nem megyek 80 fölé. Ilyenkor nyilván a technika a lényeg, és a rudat ne fogjuk át, csak a tenyerünkbe fektessük, így az alkart és a vállat szinte teljes mértékben kizárjuk a gyakorlatból --> minden a mellre megy. Ahogy vége egy sorozat fekvenyomásnak, felvesszük magunk mellől pihenő nélkül a tárogatáshoz használt súlyt, és hajrá! Ezek milliórszor többet fognak használni, mint 2 naponta fekvenyomás böszme, és feleslegesen nagy súlyokkal, amik ráadásul tönkre is fogják vágni az ízületeket. ) Az eddig megszokott 90 kg-ról kapott egy 110-es terhelést, azért az majdnem 25% plussz!

Továbbá egyik bunny videóban felhozzák a "túl" szabályos fekvenyomást, mint hátrányt. Tehát a kisebb és közepes súlyoknál nem kell teljesen kinyomni a súlyt, nem kell megállni a felső ponton, hanem egyből ereszteni vissza. Lassú negatív, dinamikus pozitív szakasz.

És a saját faszságom: amikor elkezdtem rendesen guggolni, 10 kilóval nőtt meg a széria utolsó sorozata fekvenyomásban 3 hét alatt. Ez valószínűleg inkább pszichikai dolog, de használt, és elhittem hogy képes vagyok rá --> az voltam.