De pl ha a csirkét nem natúron sütöd, hanem kockákra vágod megpirítod és mondjuk megfűszerezed valami fűszerkeverékkel és összekevered a rizzsel akkor átitatja picit a szaftja a rizst (nem kell sok olaj, de azért egy kevés kell ugye).
Vagy ugyanígy kockacsirke és só, bors, mustár, gulyáskrém ha szereted az ízét, én csípőset szoktam, ennek is lesz szaftja, rizzsel összekevered.
Csináltam már ilyen mézes-mustárosat is, de nem a boltit hanem házilag sajátot, vagy gombás-csirkét, májas-csirkét, májasgombáscsirkét :D
Esetleg pici tejfölt bele, vagy pici tejszínt, persze nem diéta alatt, de az a löttyintés tejszín nem fogja a formádat elbaszni tömegelés alatt, viszont jobban csúszik. Gombás-tejszínesre gondolok itt.
Akkor csináltam olyat, hogy olaj nélkül sütőzacskóban csirkefelsőcombot bőrével, krumplival, hagymával, fokhagymával, valami csirkés fűszerkeverékkel sütőben, bőrét utána kidobhatod, de puhább lesz a csirke ha sütéskor rajta van, de az se baj, ha már előtte kidobod és anélkül sütöd meg. A krumpli a zacskóban főtt lesz ugye, azt átpiríthatod, vagy ha nem akarsz krumplit ez is csúszhat rizzsel.