Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
No, akkor lássunk példákat, 60 kg-os, tömegnövelõ étrend:
1. példa
2. példa
3. példa
4. példa

Nincs kedvem tovább linkelgetni. Érdekes, mindegyikben ott a Teljes kiõrlésû kenyér. Pedig a 60 kg-os tömegnövelõ étrend, az biza kezdõknek való. Sehol egy meki, vagy pizza. Na de no offense, csak nem akartam, hogy összezavarodjon, itt vannak a példák az megfelelõ étrendre, innen puskázhat.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
A zaba-zaba-zabát egészségesen KÉNE csinálni, de most remekül összezavarod szegényt. Akkor egyen nutellát kolbásszal. Egy dolog. Én 68 kilóról kezdtem, és azt hittem, nem tudok "hízni", tömeget felszedni, mert nem vagyok rá hajlamos, legalábbis az addigi 25 évem ezt mutatta. Aztán amikor elolvastam egy-két cikket a buileren, rájöttem, hogy amit eddig soknak hittem, az lófasznyi ahhoz képest, amennyit valóban ennem kéne. Most 82 vagyok. Még valami. Te melyik tömegnövelõ étrendben látsz ilyet, hogy meki, éttermi pizza, vagy faszomtuggyamilyen csoki. Lehet, hogy nem véletlen? Egyébként is a legszarabb szar kajától hízni, meg a sok cukros fostól. Fogyasszon összetett szénhidrátokat, talán okosabb lenne.

Persze, hetente egyszer becsúszhat ilyen kaja, csak te ezt nem írtad oda, ez a szegény pára meg majd azt hiszi, mekis kaján kell élnie, abból is minél többet.

De te pl. honnan tudod, hogy nem hízékony alkat? Hát életében nem evett normálisan, talán kéne adni neki egy esély, vagyis saját magának, és a normális, egészséges kajának, nem gondolod? Aztán ha rendesen eszik, és nem fejlõdik, akkor mehet orvoshoz, mert ilyen nem létezik...

Egy fontos dolog a szénhidráttal kapcsolatban: "minden cukor szénhidrát, de nem minden szénhidrát cukor!" - remélem érted, mire írtam ezt.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Na, azért kezdõként tömegelésnél nem feltétlenül kell teljes kiõrlésû cuccokat enni csak, meg rizst. Nyugodtan ehetsz azért csokit, mogyorókrémet meg sütiket, tömegelésnél ez megengedett, fõleg ahogy leírtad gondolom nem vagy hízékony alkat(mint én, bár én már tudatosan jól táplálkozok de régen még bement heti 3-4 pizza, meki, faszomtudja és mégis megvolt a kockahas) így nem sok zsír fog belõle feljönni rád. Ha meg igen akkor majd mehet a diéta, de az még egy-két év 😊 Félre ne értsen senki, nem a szar kajákra próbálom rávenni, de kezdõ tömegelésnél nem fontos betartani túl sok szabályt. Zaba, zaba zaba. Kreatin helyett vegyél egy Volumass 35-öt vagy egy Jumbo-t, azokban is van kreatin meg minden jóság, edzés után KÖTELEZÕ 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Roger6
Nohát, akkor élbõl mondom, hogy a kreatin-t el is felejtheted, vagy esetleg a felmosóvizedbe beleteheted, mert kb ugyanannyi értelme lesz, mint rendes kajálás nélkül szedni.

Én csak annyit mondok, hogy van egy link a banner alatt (szép nagy, piros betûkkel), ott megtalálsz minden, táplálkozással kapcsolatos dolgot, csak olvasni kell. De röviden - szénhidrát: rizs, krumpli, durumtészta pl, fehérje: csirkemell, -comb. Ezek a legjobbak. Szénhidrátból rengeteg kell a tömegnövelési idõszakban, az, hogy benyomsz kenyeret meg péksütit, édeskevés. Ráadásul kuka, hacsak nem teljes kiõrlésû. Olvasd el, neked rengeteget kell még tanulnod az étkezésrõl. Bár felõlem ott dobod ki a pénzt, ahol akarod.

Volt itt is pár ember már, akinek magyaráztuk, hogy kaja nélkül a kreatin = 0, de hát nem nagyon érdekelte, vett. Utána meg elmondta, hogy õ ezt meg azt a kreatint már próbálta, de az szar mind, nem jó semmire, parasztvakítás. Aztán mit reggeliztél? Vajaskenyeret -.- Jóvankoma, te tudod...

De egyébként sima kajálással havonta (kezdõként) simán fel lehet szedni 1-2 kilókat. Aztán ez ugye exponenciálisan csökken, tehát egyre kevesebbet tudsz magadra építeni.

Vaxi
ismerõs a helyzeted, én 56 kiló környékén voltam, még kb 1,5 évvel ezelõtt is. ~178 centihez. aztán valamiért elkezdett felszaladni pár kiló, az edzés 67 kilósan kezdtem el, most kb 74-75 környékén lehetek (persze ebben benne van rendesen a fölösleg is). 😄
én is azt mondom, hogy sürgõsen kezdjél bele a zabálásba. 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Én ugyan ilyen magasságra 80 kiló vagyok minimális zsírral, úgyhogy ideje elkezdened tömegelni haver 😊 Akár 4-5g/tskg szénhidrát is mehet egy nap.
Fehérjébõl pedig olyan 120-130gramm naponta.

bakkerman
kenyér-péksütemény minden nap becsúszik,konkrét grammot nem tudok mondani 😄 61 kiló vagyok,kb 178 centi 😊 ezért írtam,hogy inkább szálkásabb vagyok,mert sokan nem nézik ki belõlem még ezt a kevéske 61 kilót se 😄 na meg ugye magas se vagyok 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Roger6
Na most gondolod, vagy tudod, hogy megvan a szénhidrátbevitel? <#vigyor> Ugye azért nem mindegy. Leírnád, hogy kb naponta mennyi szénhidrátot fogyasztasz, és azt milyen formában? Ja, és egy testsúlykilót kérhetnék? Csak segíteni szeretnénk.

bakkerman
a szilárd szénhidrát az úgy gondolom most is megvan,azt tényleg sokat eszek,a fehérje por meg azért kéne,mert csirkemellet azért nem mindennap tudok csinálni magamnak :S

bakkerman

SeanJRRussel
<#vigyor4><#taps><#eljen>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

SeanJRRussel
BSN Cellmass-t próbáld ki.Méreg drága,de 2 doboz és garantáltan megdob.Én már próbáltam és szerintem a világon a legjobb creatin készítmény.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Roger6
Legelõször fehérje + szénhidrát SZILÁRD táplálékból, aztán ha okés, akkor jöhet plusz fehérje turmix-ból, ha az is okés, akkor jöhet a kreatin. Önmagában semmit nem ér a kreatin. Megfelelõ tápanyagbevitel mellett érdemes kreatin kúrát csinálni, hiszen ez a lényege.

bakkerman
én ha hízni szeretnék,akkor olvastam,hogy kreatin bevitel után ajánlott szénhidrátot fogyasztani,mert anélkül vagy szart nem ér,vagy nagyon fosat. ez tényleg így van? én mivel eléggé szálkás vagyok,ezért gyakorlatilag "nincs hova" edzenem,de ha feldobnék úgy 6-7-8 kilót,akkor teltebb,nagyobb izomzatot is el tudnék érni,de mindenképp híznom kéne. olvasgattam a kreatin kúráról amúgy,de mindenhol mást mondanak :S

bakkerman
nem úgy értettem 😄DD hanem hogy úgy általában mennyit növekedett a súlya normális táplálkozás mellett,de bogyók nélkül

Roger6
Sokat híztál? Mivan?<#idiota>

Panzermeyer
Akkor már kb egy éve edzettem. Nem volt más mellette, csak multivitamin, edzés utáni 1 adag fehérje, és a napi 7-8 normális táplálkozás. Nagyjából 7 kiló volt a differenciál a 40 napos rendes kreatin kúrát követõen.

mov ah,4ch int 21h end

bakkerman
szedtél mellette mást is,vagy csak ezt? sokat híztál,hatásos volt?

Panzermeyer
Én anno használtam ezt a fajtát. Remekül bevált. Az eddigi legjobb kreatin volt, amivel találkoztam. Igaz nem is rendeltem más mikronizáltból.

mov ah,4ch int 21h end

SeanJRRussel
Nekem megvan a régi svarci könyv hirtelen a nevét se tudom,még faterom szerezte be és hát azért vannak benne dúrva dolgok.Az az igazi underground edzés amitõl szartad magad össze minden nap és nem 1 órás mozgásról beszélnek benne.

Ám visszatérve,a túledzés nem az edzésnapoktól függ,hanem attól hogy mennyit kajálsz.Ha nem tudod fedezni faszentosan a napi szükségleteket akkor edzhetsz te 3X is akkor is túleddzetté válhat a tested.Szal kajára alaposan odafigyelni!

Mindkettõben vannak azért elég elévült dolgok, de iránymutatásnak azért jók.

Tyler1
igen? hát jönnek az ünnepek, na meg adni jobb mint kapni, szóval mondom a címet hova küld 😄

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

A Kaszas
megvan 1-2 éve de szinte semmit nem olvastam belõle😄

bakkerman

Vaxi
igen, megtettem én is, de nem szeretek gépen olvasni 😊

Tyler1
modern gyerek lévén, én letõtöttem pédéeffbe 😊

errõl vki vmit? drágább mint a Svárci könyv.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Vaxi
Akinek nincs meg, és szeretné megvenni. Nincs szállítási költség és 1 nap alatt szállítja a GLS.
nekem most hozta a futár =)

Az a baj, hogy lábazni tényleg nem igazán tudok, nagyon rossz a jobb térdem... ezért találtam ki a bicajozást... bár leginkább a fogyás miatt, mert tudom, hogy azért annyira nem fogom tudni megedzeni vele a lábam, mint pl guggolással, vagy más lábgyakorlattal, de sajna csak ez az amit tudok:/

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

plck
Szerintem meg ja

jazzy
Aki már régebben csinálja, annak jó a 4 edzés, nem fog ártani, nem fogod magad túledzeni ne aggódj. A túledzést sokan túl komolyan veszik, közülünk még nem sokan láttak olyan embert aki túledzette magát, azért ez nem annyira gyakori probléma, tény, hogy létezik.

A 4 edzés alapja az, hogy a lábat külön napra teszed. Kezdõ szinten úgysem fogsz egy durva lábedzést megcsinálni 1 órán át, ezért bõven elég 3, de haladó szinten igenis meg kell dolgoztatni keményen a lábat, mert a testednek elég nagy részét adja, ha arányokban nézed. A többi 3 napra pedig szétdobod a többi testrészt, mell, váll, bicepsz, tricepsz, hát, has, vádli, alkar, csuklya attól függ ki mit edz még.
Azt csinálom épp... tisztázom magamban az esetleges kérdéseket😊

Pedig elég lenne 40 is? 😊

www.smart-bus.hu

sapkafej
mostmár késõ. 45-50 perceket fog szobabiciklizni, pedig...
na nem kell ám a vita 😊

György

Nincs mit, de ezt ne vedd készpénznek! 😊 Az a tuti, ha tényleg rászánsz egy napot, és alaposan átolvasod bodybuilder-t, majd személyre szabod magadnak a dolgokat...

www.smart-bus.hu

Ok, köszi szépen a tippeket😊

Haladó szinten is elég a heti három súlyzós edzés. Heti négy súlyzós edzéstõl sem fog gyorsabban fogyni a hájad. Max túl edzed magad, ha valamit esetleg nem jól csinálsz. A pihenés, a regenerálódás nagyon fontos...

Ha hájat akarsz fogyasztani, akkor csökkentsd a szénhidrát bevitelt, és minden reggel tekerj 45-50 percet ideális pulzus szám mellett. E mellett szigorú diéta... a véleményem szerint ez optimálisabb, mint a súlyzós edzések számának növelése.

www.smart-bus.hu

Nem tartom magam kezdõnek, elég régóta edzek már... csak a szálkásítással nem voltam teljesen tisztában.
Eddig A-B-A; B-A-B edzést csináltam és most álltam át a 4 naposra, mert ráérek és, hogy többet edzek, mert ezzel (is) fel akarom gyorsítani a (hájból) való fogyásomat.

Kezdõ, haladó szinten.

www.smart-bus.hu

Feltételeztem, hogy az Úr akinek írtam, még kezdõ. A hozzászólásai ezt sugallják. Ergo neki még bõven megfelel az A-B-A, B-A-B edzés, vagyis a mell-hát-váll-has, láb-bicepsz-tricepsz edzés heti három alkalommal.

Edzés alatt meg a súlyzós napokat értettem.

www.smart-bus.hu

Milyen szinten?

Roger6
Ha lábazol, 4 edzés kell. Ha nem, elég a 3 is. Ja, és ebben nincs aerob... (ezek szerint nem vagyok alapos?)

Minek a heti 4 edzés? A 3 bõven elég ezen a szinten... ( ha alapos )

www.smart-bus.hu

Az a baj, hogy én szeretném tartani a heti 4 edzést idén (jövõre nem lesz rá idõm...), viszont a konditerem csak hétköznap van nyitva:/ Szóval muszáj vagyok azokon a napokon csinálni😊
Itthonra néztem szobabicót, de nincs annyi pénzem most... pedig jó lenne mondjuk filmezés közben tekerni😄

Szerintem csináld külön napon, edzõ válaszolban Bunny is sokszor javasolta hogy az aerob edzés külön legyen a súlyzóstól. Én pl úgy csinálom, hogy hétfõ kedd szerda súlyzós edzés(vagy hétfõ szerda péntek, ezt váltogatom havonta) aztán csütörtök péntek szombat egy óra tekerés, vasárnap pihi.Na jó, szombat néha lustaságból kimarad <#rolleyes>

Tudom és köszi, elolvastam, rájöttem, hogy rosszul tudtam és akkor most visszatérek a "normál" edzéshez... de a szobabicikli marad😄

Vaxi

Vaxi
Erre vonatkozott a szemforgatócs szmájli 😊

Semmilyen választ nem vártam erre, csak én válaszoltam... azalatt pedig, hogy más, azalatt azt értem, hogy azt követem, amik le vannak írva.

#20833: értem, köszi... akkor ezek szerint ezt a részét én (is) rosszul tudtam... ennek nem olvastam utána, illetve konditerembe az összes "nagy" ezt mondta, hogy sokat kis súllyal... de akkor ez tényleg rossz ötlet volt:/

Minden rossz szándék, vagy ellenkezés nélkül azt javaslom, hogy ALAPOSAN olvasd át az alapismereteket. Hidd el, hogy önmagadon segítesz ezzel...

www.smart-bus.hu

Attól függetlenül nincs szálkásító edzés, max izmot vesztesz ha kisebb súllyal dolgozol, zsírt nem.😊