12316971501353788406.png
  • Panzermeyer
    Na gyerekek... testépítős süti!

Egyre azon járt az agyam, hogy miként tudnám más formában elfogyasztani a munkahelyemen a fehérjeturmix + 100 g zabpehely kombómat, olyankor amikor nem tudok az iroda közelébe vergődni a sok munka miatt, és épp ezerrel melózom, vagy útban vagyok valahová. A megoldás kézenfekvőnek tűnt, hogy valamilyen szeletet kell belőle gyúrnom, úgyhogy beleástam magam a házi készítésű müzliszeletek rejtelmeibe.

Amire szükség lesz:
    - 3 adag fehérjepor (a kellő mennyiségű vízzel)
    - 300 g zabpehely (én hántolttal csináltam)
    - 3 maroknyi mazsola (lehet több is)
    - 3 nagy kanál méz (aki édesszájú, annak több kell)
    - 1 dl olaj (én olivát használtam)
    - kókuszreszelék
    - egy nagy tál
    - egy közepes méretű tepsi
    - sütőpapír

Elkészítés módja:
    A mazsolára langyos vizet engedünk, és olyan jó 20 percig áztatjuk, hogy megszívja magát. Közben elkészítjük a fehérjeturmixot. A kész fehérjeturmixot kiöntjük a tálba. Fogjuk a mézet, beletesszük és szépen elkevergetjük. Ezidő alatt már kb megpuhult a mazsola is, úgyhogy leönthetjük róla a vizet, és beleszórjuk azt is a tálba. Hozzáadunk 100 g zabot és alaposan elkeverjük. Ezt megcsináljuk még kétszer. Hozzáadjuk az egy dl olajat is és azt is alaposan elkeverjük. Ez a massza még valószínűleg nem lesz elég sűrű, nagyon vizes, úgyhogy a keményebbé tételét kókuszreszelékkel oldjuk meg. Behintjük a tetejét, majd szépen elkeverjük. Ezt egészen addig ismételjük, amíg jó sűrű nem lesz a massza, vagyis megáll már benne a kanál, és a kanállal kavart hepehupák megmaradnak. Én elég sok kókuszreszeléket használtam el, mire elég sűrű lett.

A sütőpapírt belevágjuk a tepsibe, és belekaparjuk a masszát, majd egyenletesre igazgatjuk. Ezt követően betesszük a sütőbe. Én 130 fokon sütöttem 40 percig, amikor úgy gondoltam, hogy nem adok már neki több időt, lesz amilyen lesz. Mivel a massza mindenkinél más sűrűségű lehet, én azt mondom, hogy 25 perc után érdemes odafigyelni rá, hogy miként alakul a sorsa. A sütést követően tegyük ki hűlni. Ha kihűlt, felvághatjuk szeletekre.

Mivel a fent leírt fehérje és zabpehely nekem 3 kajálást jelent, ezért elosztottam háromba az egészet, majd még azokat vágtam még 3 kisebb szeletre. Jelentem: a második szeletnél úgy éreztem, hogy tele vagyok. Gyorsabban megeszem, mint a fehérje + zab turmixomat? Nem... Viszont a kísérletezés által kaptam egy viszonylag finom, természetes alapokból álló testépítő sütit.

Ha lett volna, én raktam volna bele még különféle magvakat, úgymint tökmag, napraforgó, mogyoró, stb. Esetleg még egyéb aszalt gyümölcsöket is.