Ugyanaz a probléma. Tárogatás megy simán 16 kg-val, de 50 kg fekvenyomásnál a jobb vállam úgy beszúr, hogy nem tudom folytani. Én áttértem két egykezes fekvenyomásra, így nincs szúrás, de nagy súly sincs... Másik: erő. Erő az fontos, de ne felejtsük el, hogy a testépítésnél nem az 1. számú dolog. Az erőnlétnek meg több mércéje is van (kitartás, robbanékonyság, gyorsaság stb..). Szóval ha valaki a válla miatt nem tud sokat nyomni fekve, az ne erőltesse szerintem. Valós életben meg nem valószínű, hogy pont a fekvenyomás képességre lenne a legnagyobb szükség. Akkor inkább felhúzás (valaki beszorul valami alá), guggolás (erős lábak, hadd ne soroljam), törzs (belső szervek, gerincoszlop védelme). Fekvenyomásnál egy csomó más módszer van a súlyok mozgatására ahol nincs ilyen lehetetlen helyzetben a vállunk.
De aki tud rendesen fekvenyomni az természetesen törekedjen a max-ra. Akinek meg fáj, az ne legyen frusztrált és próbáljon ki olyan mellgyakorlatokat is ami nem gyilkolja a vállát. Esztétikus, izmos mellet szerintem a kétkezes fekvenyomás elhagyásával is el lehet érni.