-
Solt #19970 "A tyúkokkal olyan cuccot is etetnek, amitől szép sárga lesz a tojás sárgája."
Az íze viszont más. Az ilyen "sárgásító" adalék meg nem hiszem, hogy Mariska néni profilja, ergo egy érvvel több, hogy ipari mennyiségben csirkét nevelő üzemből állatot venni ( élelmiszer ipari multikon keresztül ) nem szabad.
"A csirketáp nagy rész kukorica"
És az a maradék kicsi az mi? Mondjuk melamin? Aminek a nagy része kukorica, azt mi kukorica darának hívjuk. Raktak bele darált csalánt, és leforrázták... ez a táplálék, nem a táp!
"Amit a piacon veszel, azzal is ugyanolyan tápot etetnek ( tény, hogy jobb körülmények között, és jobb esetben tényleg kap még füvet is )."
Csak nem mindegy mennyit!
"A tényleg házilag tartott állatot, ha főzöd, ugyanúgy szürke habos lesz a víz teteje, kérdezd meg öreganyád."
Sajnos már egyik sem él, de a saját tapasztalatom az, hogy nem ugyanolyan! Eleve a tápos csirkének a húsából sokkal több ilyen dzsuva fő ki, plusz még a szaga is totál más...
"A hús színe nagymértékben függ a feldolgozástól is."
Ha voltál már ilyen feldolgozóban, akkor gondolom egyetértesz velem abban, hogy inkább a házilag feldolgozott állatra szavazok...
"Érdemes olyan helyet keresni, ahova tényleg frissen jön az áru."
Érdemes ismerősön keresztül valahonnan vidékről húst beszerezni. Nekem szerencsém van, mert édesanyám jó forrást tud. Ott kapirgálnak a szomszédban a csirkék, szólok, hogy kell, ő szól a szomszédnak, és másnap már kevesebb szerencsétlen kapirgál...
( Volt egy ilyen tojás menetes időszak, amikor valamiért nem tojtak a tyúkok... reggel bolti tojásból kaptam rántottát. Azonnal észrevettem a különbséget... szagra, ízre, állagra... No nem azért, mert ilyen zseni vagyok, hanem mert akkora a különbség )