12316971501353788406.png
  • MEdievil
    1. a mai tehenek (tisztelet a kivételnek) nem füvet esznek hanem takarmányt! 1 hektár 2 tehenet tud ellátni normális körülmények között na vajon hány bocinak jut ennyi?

2. Az agyon tenyésztett direkt tej miatt tartott marhák nem a minőségre hanem a mennyiségre lettek kitalálva, tele nyomatják őket gyógyszerekkel antibiotikumokkal a tőgyük gyakorlatilag folyamatosan gyulladt és ami abból kijön én mindennek nevezném csak egészséges tejnek nem! Aztán ott van hogy inkább a tehenet "módosítják" hogy meg tudja emészteni az olyan dolgokat amit nem is enne, pl. kukorica! Ezek már nem is állatok csak gépek.

3. az a 3% fehérjetartalom édes kevés (sőt az maximum akkor annyi ha tényleg igazi tejről beszélünk) ahhoz képest hogy mennyi telített zsírt és cukrot viszel be vele.

4. Mint mondtam nem fog meghalni senki 1 pohár tejtől DE ne magyarázzátok már meg hogy milyen fontos, jó vagy egészséges mert az nem igaz. Mindig mindenki pedálozik a házi tejjel és amúgy ahhoz még is hány ember fér hozzá? Persze tudom mindenkinek van 1 hektár zöld területe két tehénnel. De a kisebb üzemek által árult kannás minden csak nem házi. A kalciumot és vitaminokat soha nem fogod tudni csak tejből fedezni annyira kevés van benne azt másból kell bevinni szóval ezzel sem érdemes érvelni.

5. Ha mindenképpen tej akkor kecsketej! Minden téren jobb kivéve az árát.