12316971501353788406.png
  • Roman
    No, a jó öreg rizs. 75-80%-os szénhidráttartalom, nulla rost, alig telít, száraz és zsírmentes.

Van egy előnye: még a hülye is el tudja készíteni.

Szerencsére én olyan mókás anyagcserével vagyok megáldva, hogy minél több szénhidrátot eszek, annál tunyább, lassabb, álmosabb vagyok, így tök jól elzümmögök edzés utáni zabommal, napközbeni zöldségeimmel, meg a reggeli zablepénnyel.

Utóbbiban az a prosztó, hogy mivel úgyis este készítem el a kaját, így csak 4-5 tojás feltör (sárgájával együtt, bullshit nro. n az, hogy nem szabad a sárgáját megenni) belemer 2 kanál zab, víz, fahéj, késhegynyi só, édesítő. Összeráz. Reggel kómásan felkel, beleteszek 1 kicsike szódabikarbónát vagy sütőport, beleöntöm serpenyőbe, elmegyek szarni.

Szarás után megfordítom (kb. egy kerek felfújt pizzatésztához hasonlít) zuhanyzok, kiveszem, megeszem. Jó, mert olyan íze van, mint a frissen sült kenyér vagy tésztaféléknek, sőt, hovatovább, darált lenmaggal, meg egyéb nyalánkságokkal iszonyat fincsi. És meleg.

Bevallom, a pázsitfüvektől úgy félek, hogy rettegek, kerülök minden fajtát (rizs, kukorica, búza, rozs, árpa, pfejj) de a zabról nem tudok lemondani. Sajnos elég addiktív a zab, úgy vettem észre, hogy van valami kis extra a természetes ízében ami vonz. Amúgy a kolomper se rossz, de utóbbi szvsz a legfinomabb csak úgy, héjában főzve sós vízben, és hidegen.

Esetleg még edzés után szénhidráttöltésnek nem rossz a banán, nomeg, ami angolul "berry"-re végződik, az mind jöhet. Gyümölcsök közül amit ki nem állhatok, az a dinnye, alma, körte, az összes barack (kiv. nektarin, az finya!), kivi. Érdekes módon a dinnyével rokon fajokat nem emésztem, tökfajták, uborka, minden dinnye akkorára felfújja a beleimet, hogy a Hindenburg Luftschiff eltörpülni látszik. Az almák szintúgy, de azok még meg is fingatnak! :D

Na jól elkanyarodtam a témától, de nem baj. Diétára a legjobb szénhidrátforrás szerintem mindenféle zöldség. Diétázni nekem úgy vált be, hogy napközben csak zöldség, edzés alatt meg szőlőcukor, utána semmi szénhidrát. Így megőrzöm erőm, izmom, és a kaksi se akad meg. De ez lehet az én kifacsart hülye testem átka.