12316971501353788406.png
  • Roger6
    Na most megnéztem újra a kreatinról a videót, mert itt mondtátok többen, hogy vizesít, meg úgyis lemegy a felszedett tömeg... Hát nem. Illetve igen. Vizesít, de ez segít az izomfejlődésben, és a felszedett tömeg kis része megy majd le csak a kúra végén.

Idézek pár fontos mondatot, ami SZERINTEM a lényeg a kreatinnal kapcsolatban:

"A sejten belül nagyon fontos energiahordozó"

"A kreatin megváltoztatja a sejtfal ozmotikus tulajdonságát = a többi tápanyag is gyorsabban, és könnyebben be tud jutni az izomsejtbe"

"A vizet bejuttatja az izomsejtbe, ami nem keverendő össze a vizesedéssel. Ha az izomsejtbe kerül a víz, nagyobb lesz a sejt = nagyobb lesz az ereje, nagyobb lesz a teljesítménye."

"Hogy kell szedni a kreatint kúrában? Ez egy nagyon bonyolult dolog, rá van írva. 15 testsúlykilogrammonként kell 5 gramm kreatin töltésnél (kúráról beszélünk ugyebár), ha 60 kg-os vagy 20 g, ha 90 kg akkor 30 g."

"Szintentartás napi 5-10 g kreatint igényel."

"Az 5-7 napos feltöltési ciklusban lehet dextrózt használni, 30-50 g, de utána nem ajánlatos."

"A töltést meg tudod úgy is oldani, hogy a kreatint szénhidrátos kajával viszed be (tömegeléskor minden kajád szénhidrátos)"

"Töltési időszakon kívül mindig ugyanúgy, szénhidrátos kajával kell bevinni a kreatint."

"Annál jobban szívódik fel, minél több részre osztod az adott napi mennyiséget."

Nem kell túlmisztifikálni a dolgot, meg agyoncukrozni itt magatokat, meg különféle kémiai folyamatokat leírni (ugye Frayer?!), tiszta egyszerű. Benyomod, szénhidrátos kaja rá, oszt kész. Utána meg igyá' mindazállat, és rendeseb egyél is. És persze, miután a kúra véget ért, nyilván a víz távozik a sejtből (egy része), de a lényeg, hogy az adott kúra alatt (kb. 8 hét) a megnövekedett sejt több tápanyagot enged be magába, és többet is tud dolgozni az edzés alatt, ami egyenlő a gyorsabb fejlődéssel.

Na ennyi voltam, irány meló.