12316971501353788406.png
  • Sequoyah
    1,5 éve kettlebellezek (bár nálam inkább a kondi a kiegészítő e mellett, illetve mind2 a küzdősport mellett), úgyhogy már van kis rálátásom:
    A kettlebell sztem nagyon jó kiegészítő, sztem 1000x jobb, mint a sima kardio.
    Nagyon jól megerősít egyes kiegészítő izmokat, amit a testépítés nem, így sokkal stabilabb lesz a teljes test/izomzat, csökken a sérülések valószínűsége. Helyesen végezve az izületeknek/deréknak is jót tesz.
    A keringési rendszert, a tüdőt jól megdobja, úgyhogy mióta csinálom, azóta nem tudom kikészíteni magam konditeremben, max csak az izmokat, de még egy komoly guggolás után is csak kicsit lihegek.

Viszont fokozottan oda kell figyelni a kajára, mert nagy energiatemető. Átlagsportolónak nagyon ajánlom az egészségjavító hatása miatt, és az izomzatot is átalakítja, kevésbé 'felfújt' hatású lesz tőle, sokaknak tetszik. Szóval a vékonyan izmos, szálkás test kialakításában nagyban segít (ami sokak ideálja).
    Viszont a komolyabb testépítőknek, nagy izomtömeggel csak mértékkel ajánlom, mert ilyen szinten már csak kis hiba és el lehet égetni, a cserébe kapott előnyök pedig egy profit nem érdekelnek:)