12316971501353788406.png
  • MEdievil
    "változatos kaját" tipikus tévhit és a lentebb taglalt a hülyeség ragadós mintapéldánya:

"Egyél változatosan miért csak csirke rizst eszel már megint.. bla bla bla"

1. Az embernek arra van szüksége hogy MINDEN fontos tápanyagot bevigyen MNDEN nap. Akkor eszel egészségesen ha megvan a napi adag fehérje szénhidrát (telítetlen)zsír + zöldségek (rostok)+ vitaminok + ásványi anyagok

2. Az nem változatos és legfőképp nem egészséges ha egyik nap palacsintát másik nap főzeléket harmadik nap zsíros kenyeret eszel.

3. Nem csak csirke rizs létezik csak ezt hozzuk fel példának mert a legegyszerűbb elmagyarázni és talán van annyi sütnivaló hogy tovább lehet gondolni a lehetőségeket. Annyi féle jó hús van csirke, pulyka, kecske, marhahús egyes részei, halak és a többi végtelen elkészítési móddal anélkül hogy bármi rosszat adnál hozzá.

4. Az 1,6 egy átlag embernek szinten tartáshoz elég ha több van az egyáltalán nem baj és ha el akarsz mozdulni a pehely súly kategóriából minimum 2gramm/kg kell. És ebbe csak a húsok tejtermékek, szóval az állati fehérjét számold a növényit nem is kell bekalkulálnod az még ezen felül mert az nagyon rosszul hasznosul.

5. Bizonyos dolgokat meg kell szokni például én csak citrommal iszom a teát (mondjuk túlzásba ezt se viszem) pedig régen édesen szerettem most meg már egyáltalán nem is kívánom de csak egy példa mindennel így vagyok, nincs szükség édesítőszerekre, ízesitőkre aromákra és hasonló marhaságokra. Az agyad határozza meg az igényeidet ha tudod uralni akkor azt fogod kívánni ami jó is.