-
Először is:
Szeretném ha ennek a topicnak a színvonala nem süllyedne mert azért vagyunk itt egy páran akik nem 2 napja írogatnak ide.Jó lenne kúltúrált hsz-eket írogatni, és ha valamivel nem egyezik a véleményed szépen leírod vagy tovább állsz.Speciel én csak 2 éve edzek,de mindig bővítem tudásom és próbálok mindíg mindenkinek segíteni a legjobb tudásom szerint.Vannak akik sokkal tapasztaltabbak és idősebbek nálam és igenis meghallgatom a véleményüket és nem okoskodok,pláne ha azt nem csak egy "marha" állítja hanem a fél brigád.jó lenne ha nem ugatnánk le egymást mert eddig ez nem volt itt divat!
Másodszor:
A szálkásítás/tömegelés az nem az edzéstől függ hanem az ÉTKEZÉSTŐL!
Tömegelés:
-az ember többet eszik
-több szénhidrátot fogyaszt- 3-5g/tskg
-a fehérjét sem felejti el-minimum 1,5g/tskg a max amennyit a pénztárca és a szervezet bír.
-zsírokat is szabadabban fogyasztja-(személy szerint én 2g/tskg nál többet nem ajánlanék,de majd hozzászólnak ha nem értenek egyet)
Szálkásítás:
-Szénhidrátok visszafogása--0,5-1,5g/tskg
-fehérje bevitelt növelni kell!! minimum 2-2,5g/tskg
-zsírokat visszafogni-0,5g/tskg
Ezeken kívül zöldségek fogyasztása amik gazdagok rostokban illetve vitaminokban.Nagy mennyiségben is alacsony a kalória értékük.Az edzést ki kell egészíteni kardió edzésekkel mint pl: futás,bicikli,úszás....
140 fölé ne nagyon mennyen ilyenkor a pulzus,hogy a zsírégető fázisban maradjon a szervezet,140 fölött nem a zsír fog égni hanem az IZOM!
Bármelyik fajta edzést választjuk azért jobb ha nem csak 1 vagy 2 szer eszünk a nap.2-3 óránként kéne,ez sok emebrnek nem megoldható,de azért legalább a 3 fő étkezés legyen meg.
ennél jobban nem tudtam leírni,remélem érthető voltam.