Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport
powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport
Kértem öcsimtõl attacket, hemo-no-t. Beveszegettem õket, megittam 30 gr szõlõcukrot,hogy azért legyen minek a vérbe jutnia edzés alatt. erre.. a terem zárva.. sõt, a város többi terme is bezárt, mert azok délelõttiek,az enyém délutáni, de a teremtulajnak nyoma veszett..
ekkora pazarlást.. és itt van a nagyrakat kaja amit máskor mindig edzés után egybe megeszek, idegességemben megettem csak úgy.
Na, tudom, hogy nem egy étkezéstõl fogok elzsírosodni, de akkoris idegesítõ..
Gracie Barra
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
kész vagyok az edzéssel, már csak 1 sor van hátra. Bekapcsolom a vízforralót. Megcsinálom az utolsó sort, már a víz forró. Ráöntöm a kreatinra, ami ettõl egybõl feloldódik. Felöntöm hideg vízzel,amiben szõlõcukor van. Legurítom. Meg a fehérjét is legurítom. Ennyi. 😄
Így tökéletes az oldódása a kreatinnak, forró vízben. de persze én sem szarakszok ilyenekkel, hiába van a szomszédban a terem. Legurítom a turmixot, élek egy laza 20 perces társasági életet (ekkor pofázok), hazajövök, tus, aztán kaja :o)
A gyomorsavnak sztem qrva mind1, h fel van-e oldódva.
Gracie Barra
A fehérje beviteledre próbálj koncentrálni! Sok kezdõ ezzel rontja el, ill. nem csak a kezdõk hanem szinte az összes "átlagember". Nem tulajdonít akkora szerepet a fehérjéknek és tulajdonképpen fehérjeszegény táplálkozást folytatnak. A fõ kajájuk a Ch szokott lenni. Ezt nemrég fejtették ki a többiek, hogy mennyire gyorsan és könnyen be lehet vinni a szükséges kalóriákat... Nem így a fehérjét!
Kicsit mélyedj el a kaják világában és próbálj szemléletet váltani. Nem kell elkapkodni, de rá fogsz jönni, hogy abból a "pénzbõl, amit ma kajára költesz" lehet sokkal táplálóbb étkezést is csinálni. Nem tudom milyen szinten vagy az õseiddel, de ha tudsz velük beszélni, akkor érdemes - lehet hogy támogatják majd a törekvéseidet, ha másban nem is, legalább tízóraiban/uzsonnában vagy szóban! Sokszor már ez is valami! 😊
Maradok kicsit, de legalább kevésbé vizes! 😄D
De megpróbálok változtatni!
köszi
Azt látom hogy neked kell alkalmazkodni a szülökhöz, nem is tudsz kierõszakolni magadnak új étrendet valószinûleg, ha apu vagy apu nem politikus vagy ügyvéd.
De legalább cseréld be a dolgokat, a sonka az drága, pelyhek is úgymond drágák. Ami jó és olcsó az a csirke és pulykacomb.
Ki kell nézni a nagy áruházakban mikor olcsó, és amikor 500 ft akkor megvenni 10 - 20 kilót. Amennyit beletudsz rakni a fagyiba.
Ebbõl naponta elkészítesz magadnak fél kilót "250ft", nem sok de kezdetnek jó lesz amíg nem lesz saját kereseted.
Ch forrásnak meg megteszi a rízs. Könnyû elkészíteni, mikrózhatod is. Nagyon olcsó egy dolog, jobban jösz ki vele mint a kenyérrel és ha úgy vesszük az egészet megoldhatod úgy hogy nem kerül többe a családnak sem.
De ami fontos, hogy a kaját viszed magaddal , és MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT 3 óránként tudsz belõlle enni. Nem baj ha keveset, az a fontos hogy rendszeresen kajáljál. Vennék még a helyedben dextrózt is, mivel nagyon olcsó és nagyon tömör szénhidrát, ha úgy vesszük a legolcsóbb és legjobb gyors CH forrás, ebbõl 50 gramm EDZÉS UTÁN pár gramm olcsó kreatinnal. Ne szarakodj ilyenekkel hogy malát, ciklamát. Told csak a jó öreg és olcsó monohidrátot 50 gramm dextrózzal, ha úgy vesszük ezek is száz forintos kiegészítõk.
Ez az én véleményem, de azt csinálsz amit akarsz.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
De ha megteheted, akkor süss 150-200gramm csirkemellett olajban, kis fûszer rá, meg kb. 15dkg rizs, és jól is lax... ezt megcsinálni meg kb. 20-30 perc...
Amúgy, sokak szerint (én is ezt vallom, bár betartani nem szoktam, de érdemes mindenképp) a reggeli a fõ értkezés... Én azt is rendbetenném, mert nutellás kenyérrel elég sovány kezdeni a napot... :S
Olvasgasd, aztán kérdezz, ha valami nem tiszta!
További remek cikkek olvashatóak majd a tesztoszteron.hu-n, de elõbb az alapokkal légy tisztában, és tedd rendbe a dolgokat. ;o)
Sok sikert! 😊
Live for nothing or die for something.
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Reggel egy lekváros v. nutellás kenyér + egy pohár tej+ egy tea
Uzsonna 2 sonkás szenya
Ebéd amit az iskolában adnak
Ha hazajövök csinálok valam szendvicset vagy gabonapelyhet
Vacsorára csirke vagy pulykamell álltalában, van amikor hideg kaja (sonka , sajtok, barnakenyér stb + tej. Kölyök vagyok még nem lehet mindennap amit én akarok.. a 4 emberbõl csupán 1 vagyok a családban 😊
A fehérjés témához nem tudok hozzászólni, én sem értek vele egyet, de nem tudok pro/kontra érveket felhozni.. csak meghökkentem amikor olvastam
30-32 gramm fehérje(40 gramm tejsavófehérjébõl), 49-50 gramm szénhidrát (maltodextrin) és 6 gramm kreatin (trikreatin-malát)
Eddig nem méregettem, csak nyomtam kanállal, és ennyi van a kanálban 😄
de ezután se fogok mérni, mert szerintem ez egy ideális edzés utáni keverék, fõleg, hogy rá 20-25 percre szilárdat eszem. erõsödtem minden gyakorlatban rengeteget (guggolás 100-ról 145-re a széria, bár itt fõleg a derekam erõsödött, ami miatt be merem vállalni a súlyt. a lábam bírna még, de a derekamat inkább nem terhelem, ekkora súllyal még 7 szabályos ismétlést meg tudok csinálni, minek erõltetni?. fekvenyomás (röhögni fogtok 😄) 70-rõl 78-ra. Húzódzkodás egy sorba 5-6 ment, most 10-12. felhúzás, ebben is sokat, de nem megyek nagy súlyra, ismétlésszámot növelek inkább)
a súlyom a mérleg szerint 89-90-rõl felmozdult 91-91.5-re. Zsírosodás nem tapasztalható 😄 a közérzetem jelentõsen jobb, mint diéta utolsó heteiben. egyedül a bicepsz az, ami semmire se reagál. nembaj.
Leirnád nekünk ide a napi kajádat ?
ez meg úgy baromság ahogy van :
"túl sok fehérje bevitel komoly vese illetve szív betegségekhez vezethet"
De had kérdezzek vissza. MIéRT ?
Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473
A másik hogy ebben a porban 8 gramm ASPARTATE-van. Azt tudom hogy az aspartam rossz, rákkeltõ de nem tudom hogy ennek az aspartate-nak mennyi köze van hozzá O_o
Bár egy kicsit kevésnek hangzik..
Ha fél hónap alatt látszik rajtad valami akkor elég szuperman genetikád lehet😊
16 éves vagyok, 184 cm / 64 kiló. fél hónapja erõsítek az itthon rendelkezésre álló eszközökkel(2db 1 kezes cserélhetõ súlyú súlyzó). Itthoni 'edzéstervem' nem sokára lesz és a repertoárt is bõvítem (terembe nicns lehetõségem menni). Eddig vállra 3 féle gyakorlatot csináltam, mezei bicepsz erõsítést váltott kézzel, fekvõ, felülés súlyokkal. álltalában 3*15-öt csinálok a súlyzós gyakorlatokkal 1-2 perc szünetekkel. (osztályársak szerint már kezd valami meglátszani) A fehérjét megpróbáltam eddig kajával bevinni (csirkemell) de rászántam magam egy táplálék kiegészítõre. A neve: PROTECH 3 WHEY . Nagyon jó márka, itt Belgiumban (ahol élek) nagyon elismert. Tartalma:
3*30-as adag helyett eleinte 1-2 szer 20-asra gondoltam a kis tömegem miatt. Mi errõl a porról a véleményetek, jó kezdésnek?
De a zsír jó is, mert szabályozni lehet vele az anyagcserét is.
Étvágyat is. Minden nutriensnek meg van a jó és rossz oldala is.
Ha okos vagy mindig a magad javára tudod változtatni az ételek hatásait.
Ch jó erõt ad, jó visszatöltéshez ha tudod mennyi kell belõlle pontosan és tudod mikor kell bevenni. De viszont kurvára zsírosíthat ha többletet veszel be, többet mint amennyi jó helyre tudna hasznosulni.
Ezért kell számolni, mert érzetre nem tudod megállapítani grammra pontosan hogy mibõl mennyit veszel be, és érzetre kurva nagy a szórás.
Egyik nap alig menne le 1 kiló rízs, a másik nap meg sem érzed, szal az érzésre kajálással ott vagy hogy becsapod magadat.
A zsír is jó, de veszélyes már közepes mennyiségeknél is mivel kis helyen sok a kalória. Sajnos elõfordul olyan is hogy odafigyelve a kajára azon kívül hogy mindent beviszel ami kell, mellette sikerül bevinni 1 deci zsírt is, 100 gramm zsír egy nap alatt és úgy hogy nem veszed észre, úgy hogy még oda is figyeltél hogy zsírtalan ételeket egyél. Egyszer kiszámoltam és úgy jött ki ez az érték.
Zsír mindenben lehet, lehet fûben, lehet fában, húsokban, növényekben, mindenben de leginkább tej termékekben és vörös húsokban.
Gracie Barra
De állítólag könnyen hízóknál mindig a ch felügyelése jelenti a nagyobb gondot. Meg "annyiban szerencsém van", hogy az állati zsíros dolgokat alapból nem szeretem, enyhe hányinger kerülget egy karéj kolbász vagy szelet szalonna láttán.
Gymorodban úgyis lebomlik mind2. A sok hülye azért fél a zsírtól, mert azt hiszi, h a nyelvérõl egyenesen a seggére vándorol.
Gracie Barra
Gyakorlatilag nem tudunk zsírmentesen étkezni.
Ha jó koleszterint akarsz akkor a tejben lévõ az egyenesen káros lesz.
A tejben lévõ zsír állati eredetû.
És rosszúl tudod hogy a ch veszélyesebb mint a zsír.
A sorrend, zsír, ch, protein.
A túl sok kalórát viszel be, a zsírt egybõl fel tudják venni a zsír sejtek átalakulás nélkül.
De a felesleges ch-t elõb át kell alakítani, ami könnyen megy és asszem csak 1/4 ed ch energiába kerül.
A legdrágább átalakítás a szervezetnek ha proteint kell átalakítani sírrá, mert a proteint elõbb ch-vá kell alakítani, rengeteg energiába kerül és sok méreg anyag is keletkezik, sok ammóni halmozódik fel. És csak azután alakítható zsírrá.
A CH akkor veszélyes ha kontrollálatlanul veszed magadhoz.
Azért veszélyes a ch mindennél jobban mert úgy magadhoz tudsz venni 3 ezer kkalórát belõlle hogy észre sem veszed, és utánna még jobban kívánod majd. Mint a kólánál, megiszol 2 litert, utánna csak úgy úszkálsz majd a ch-ban, inzulin az egekben, boldog vagy, minden jó. Aztán inzulin hirtelen elfogy, leesik, nem tud hirtelen kompenzálni a szervezet és megzuhansz, megint kívánod majd a sok CH-t. Megint bezabálsz, és kezdõdik elõlrõl az egész. Nézd meg a Super Size Me c. filmet. Nem beszél benne hülyeséget a faszi.
Könnyen bekerülhetsz egy ördögi körbe aminek elhízás és diabétesz lesz a vége. Ezért veszélyesebb a ch, ha nem tudsz uralkodni magadon.
De gyakorlatilag 1 gramm zsír 9 kkcal.
1 gramm ch meg 4.
1% zsír... Zsírosodás szempontjából a Ch veszélyesebb nem, mint a zsír?
Nem mellesleg, a különbözõ zsírsavak nagyon fontosak élettani szempontból, hormonok termelõdéséhez, az immunrendszer megfelelõ mûködéséhez, a "jó" koleszterinek megfelelõ arányának fenntartásához, és a zsíranyagcsere (zsírégetés) szintjének növeléséhez. Továbbá jópár vitamin csak zsírban oldódik és majd szívódik fel. Szal a 0%-os zsírbevitel szerintem hülyeség.
Az a tej amit te ráöntesz az már nem tej, abból már eltávolítottak mindent ami kellett az iparnak, úgy le lettek szûrve hogy abban már semmi jó dolog nincsen.
Azért hülyeség tejet önteni rá, mert így megváltoztatod a nutriensek egymáshoz viszonyított arányát.
Ami nagyon fontos akkor is ha tömegelsz, de leginkább akkor ha szálkásítas, és már az az 1% zsír is sok amit a csirkével viszel be.
Ha neked nem számítanak ezek az arányok, akkor miért nem veszel szója babot, annak a fele szín tiszta protein és kurva olcsón megúsod.
Minek dobnád ki a pénzed drága tejsavóra ha úgy is tönkre vágod teljesen.
Én arra jöttem rá, hogy az emberek többsége segghülye szeretne lenni.
Én már mikor látom, hogy egy ember szerencsétlenkedik eszem ágában nincs beleszólni, majd õ jobban tudja.
Az életben mindenki okoskodik, nyomatja a magáét, én nem állok be a sorba.
De amikor vége a szemeszternek, az okoskodó hülyegyerekek rádszálnak a vizsgán hogy hogy van ez, hogy van az, oda mit kell írni.
Meg mondom nekik a frankót, haver, te úgy is jobban tudod mér tõlem kérdezed?
Sok olyan embert láttam én már a teremben akik oda járnak hónapok óta és pont ugyanúgy néznek ki mint amikor elsõ alkalommal átlépték a terem küszöbét.
Látjátok, ide vezetnek az okoskodások, hogy TE majd jobban tudod.
Érdemes hallgatni a tapasztaltabbra. De ne a szteroidos, tömlõkarú behajtó szekezetû fazonokhoz menjetek oda.
Menjetek oda a legszálkásabb és legizmosabb fazonhoz. És ha nyitott úgy is segíteni fog. Pár jó tanács is sokat segít.
Még olyanok is hogy a proteint ne tejjel igyad, hanem vízzel.
Bazki, a proteinért éppen azért fizetünk annyit mert a gyártó leszûrte nekünk a tejbõl, minden felesleges részt eltávolított ami nekünk abszolút nem kell. Kivette belõlle az összes zsírt ami emberileg, teknikailag lehetséges.
Erre mit csinál a hülye gyerek?
Fogja és vissza önti rá a zsíros tejcukros tejet. És így gyakorlatilag lemond mindarról az elõnyökrõl amiket a több millió dolláros technológia szerzett volna neki az ultra és mikroszûrõ filterek segítségével. Ami több száz ember több évtizedes munkája, ami lehetõvé teszi hogy ilyen mértékben leválasszuk a fontos részeket az ételrõl.
de nem, én hülye vagyok, hogy számolok, meg mindenki hülye, aki számol, és fejlõdik, míg õk három év alatt 5-10 kilo közt gyarapodnak.
aztán szóba kerültek a turmixok.. mondogatták hogy ki mennyi tejbe mennyi tojást tesz és mennyi vaníliáscukrot.. kérdeztem, hogy ez mégis mi, mondták, hogy turmix.. mondom, inkább veszek egy vödör fehérjét azt hozzáöntöm a vizet. mondták, hogy az drága.. igen drága, amikor õk egy lter tejbe 4 tojást löknek, egy vaníliáscukorral, ami kb. 250+4*30+40=410 forint, szemben az én 90-120 forintos turmixaimmal, ami mellesleg fel is szívódik teljesen 😄 amikor mondám, hogy nagyszerû, de kb. pénzkidobás az egész, akkor persze mindenki féláron hozta a tejet, tojást, meg mondták, hogy hoznak nekem is 😊
szóval rendesek, segítõkészek, de mindig cask a rinya megy, hogy nem tudnak hízni, nem tudnak nõni, és társaik. Holott szerintem mindenki tud, csak nem biztos,hogy a szendvicsesjimbeamesboroskólás megoldásokat kéne erõltetni hétvégénként 3 tojás habjával.
őőő
amúgy mikor nem volt nálam edzés utáni cucc és a teremben vettem a turmixot és mondom hogy én vízzel kérem, mert hogy akkor szívódik fel jobban és hogy tej nem éppen jó erre, a csaj mondja hogy itt szinte midnenki tejjel szokta inni, akkor kicsit megdöbbentem...