-
"(nagyon fontos hogy teljesen nem szabad semmit megvonni)."
Ez nyilván így van. Csak azt mondom, hogy nagy túlsúlynál _még_ mindegy, hogy megvan-e az optimális arány, vagy épp olyan, amilyenre sikerül. Én nem figyeltem oda, hogy mit eszem, csak elkezdtem ugyanabból _kevesebbet_ enni, miközben elkezdtem (NULLA fittségi szintről) mozogni.
"Amúgy meg gyakorlatilag tudod hogy mi a jó és le is írtad hogy amit műveltél közel sem jó. Akkor minek?"
Olyan testzsír arányt már nem fogok összeszedni. Erre volt jó, hogy a lehető _legrövidebb idő alatt_ olyan szintre hozzam magam, hogy egyáltalán bármibe komolyan belekezdhessek. 20 kiló túlsúllyal elég nehéz bárminek is nekiállni.
" Most hiába fogysz le attól még nem fogsz jól kinézni és ha utána izmokat akarsz újra felszedheted a kilókat és gyakorlatilag semmiért volt az egész."
Ez igaz lenne, ha 20 kilónként tömegelnék-szálkásítanék. Most már nem hagyom el magam annyira, mint ahonnan indultam. Így az utsó kilóknál már máshogy fogok hozzáállni.
"Mivan? Diéta kekszel csokival rendszertelen étkezéssel? Most ezt komolyan gondoltad? Éhezés =! Diéta.."
Na ezaz, hogy nem éhezek. Nincs étvágyam. Kimegyek kajálni kollégával(csirke/pulyka/ritkán disznó/marha+rizs/burgonya, de jellemzően zsírosan elkészítve, Magyarországon vagyunk), elnyammogok rajta, felét meghagyom. Délután megeszem. Este ha éhes vagyok, eszem valami főtt kaját, de ilyen 2-3 naponta van. Sok teát iszom egyébként is, és jellemzően mászás után megeszek hozzá pár szem kekszet, vagy egy Snickers-t, aztán lefekszem aludni. Így képzeld el a csoki+kekszet.
Azért nevezem diétának, mert még mindig fogyok, nagyon lassan, de folyamatosan csökken a testtömegem. Illetve talán azt lehet mondani, hogy beállt.
Igazából most akarok elkezdeni jobban odafigyelni a kaja összetételére, és hogy eleget egyek. Csak mondjuk nincs nagyon étvágyam.