12316971501353788406.png
  • dronkZero
    Hát nemtom, sok okosságot nem tudok mondani... Minden nap több kalóriát kell égetni, mint amit kajálással beviszel. Ezzel gondolom nem sok újat mondtam... Szerintem azt meg úgyis mindenki magának találja meg, hogy hogyan tudja ezt számára legmegfelelőbben, esetleg "legkényelmesebben", minél kevesebb "szenvedéssel" elérni...

Én pl a futásra rá nem tudnám magam venni, de az nagyon jó zsírégető kardió. Zsírégetésnél nincsenek ilyen komoly "szabályok", mint a tömegelésnél, van, ami hatékonyabb rá, van, ami kevésbé, de olyan nincs, hogy valami semmit ne érne. A lényeg a 100% rendszeresség, lehetőleg minden nap, vagy max 1-2 pihenőnappal a héten, és hogy az edzés használja az izmokat rendesen, fárasszon el. A leghatékonyabb a tested legnagyobb izmait kardió jelleggel, kis terheléssel sűrű ismétléssel dolgoztatni, ez effektíve a futás, jog.

Vagy esetleg kirándulás hétvégén, az is le tud terhelni lábból, és vázizmokból. (Bár azt jellemzően zabálással kompenzálja is az ember hamar.)

Illetve ugye a mell és hátizmok nagyok, azokat meg úszással lehet nem túlterhelve, kardió jelleggel használni.

Szokták mondani, hogy 30 perc alatti időtartam semmit nem ér. Ez abban az esetben igaz, ha az elhasznált vércukrot egyből edzés után kajával vagy cukros italokkal pótlod. Ha nem pótlod, nem eszel edzés után 1-2 óráig, akkor az a 20 percnyi edzés is számít.
    Másik fele, hogy gyakorlatilag a két alvás közti energiamérleg a lényeg, ha három óránként 20 perceket edz az ember, az zsírégetés szempontjából egyenértékű az egyben lenyomott 2 órával...
    Legalábbis tapasztalataim szerint...

Diéta is fontos, hogy a kalóriabevitel mindenképp kevesebb legyen, mint amit sporttal elégetsz, de erre nincs tippem, hogy lehetne könnyen ráállni. Nekem könnyen ment, elég rendesen változott az életem, meg a napi rutin, úgyhogy nem okozott nehézséget. De azért azt nem javasolhatom, hogy válts munkahelyet és költözz el, mert úgy az étkezési szokásaidon is egyszerűbb lesz változtatni... :) Ez megint olyan dolog, hogy kinek hogy jön össze...