-
Apám "aki a pápát műtötte". Tipikus jelenség, mikor átlag dagadt disznó nőstény, azt olvassa valahol, hogy a csirkemell és a krumpli milyen egészséges. A mellnek alig van zsírtartalma, a krumplinak meg alacsony a szénhidrát tartalma, meg teli van rostokkal, és jó telítettségi érzetet is ad.
Erre az okos hájas házi asszonyság elkezdi legyártani a zsírban rántott csirke mellet, és az olajban tocsogó sültkrumplit.
De annyira zsíros minden, hogy amikor hozzányúlsz, mint a szivacs, mikor csavarod ki, úgy ereszti magából a zsírt a krumpli, és a hús is.
Persze mellé, ott van feltálalva a vitaminsaláta. Hogy minél egészségesebbek legyünk má.
És, ezt nem értik meg.
Nem lépesek felfogni bazmeg.
Én az ilyenektől úgy kiakadok, hogy ha nem tiltanák, én az ilyeneket agyon lőném, hogy ne szenvedjenek tovább. Sajnálom őket, most mit mondjak. Nem szeretem látni, ha egy ember ennyire szenved.
Anyám is olyan, hogy direkt mondom neki, hogy ne sózza túl az ételeket. Erre az a válsz, hogy nem tettem bele sokat, csak fél marékkal. Az nem sok. Meg kell bele só, mert attól lesz íze.
Mondom, nincs két éve, hogy szívinfarktusod volt, te semmiből nem tanulsz?
Az ilyeneknek lehet magyarázni. Az ilyen ember, szándékosan akarja tönkre tenni az egészségét.
Ha orvos lennék, én kiabálva hajtanám el a betegeket, hogy ide ne gyertek, hát nem ti akartatok betegek lenni? Akkor most mi a faszé nyavalyogtok nekem? Teljesült a vágyatok, betegek vagytok, élvezzétek ki.