12316971501353788406.png
  • dronkZero
    Hasonló cipőben járok. Tavaly nyáron döntöttem el, hogy fogyni akarok, elkezdtem kézi súlyzókkal bohóckodni. Tavaszra eljutottam odáig, hogy izmot növelni már nemigen tudok, meg fogytam olyan 13 kilót. (Eléggé zsírmalac voltam már 182 centimhez 90 kiló színzsírral) Ellenben én sem akarom szanaszét gyúrni magam.
    Úgyhogy elkezdtem falat mászni, most így nyárra már elkezdtünk kimerészkedni sziklára is.
    Ami nagyon tetszik, hogy a teljes testet egyben mozgatja meg: alkar, bicepsz, váll, hát, has, "core-izmok", combok, lábak, szal gyakorlatilag mindent, bár a toló izmokat olyan nagyon nem veszi igénybe, inkább csak a húzás.
    Közben nem hagytam abba az otthoni szerencsétlenkedést, de csak kiegészítésnek, szálkásításnak szánom, na meg még van rajtam olyan 5 kiló plusz.
    Az már tisztán látszik, hogy izomtömeg növelésére ez abszolút felejtős, viszont igen durván szálkássá tesz/fog tenni. Meg egy-egy mászás után, na meg másnap megvan a totális teljes tönkrehajtottság érzés.
    Heti kétszer-háromszor, közte lévő napokon kézisúlyzós szessönökkel eléggé faszán fejlődök, de legalábbis olyan irányba, amilyenbe szeretnék.
    Na meg a falmászó csajoknak igen jó seggüük van... :D

Mindenesetre bocs a reklámért/offért, csak gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat erről a dologról... (Na meg a sziklamászós topik kurvára halott... :P)