Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaja, végülis egy 1 dimenziós skálán van ebbõl a szempontból a súlyzós, sprintelõs és az aerob edzés is.

Gracie Barra

hé, hülyézzetek le, de az intervallum edzés arra épül, hogy váltakoznak a magas pulzusú és az alacsony szakaszok, nem? Mert ha igen, akkor bizonyos szemszögbõ nézve a súlyzós edzés is intervallum, vagy csak én vagyok olyan, hogy percig lihegek meg tüdõmkiköpöm guggolás után? 😊
Jaja, ez így ok.

De mostanság a tudomány kezd arrafelé állni, hogy az intervallumedzés jobb. Én ennek a híve vagyok inkább😊

Gracie Barra

Panzermeyer
Általában reggel érdemes végezni. Szokták éhgyomorra, de ajánlott inkább elõtte vmi fehérjét önmagában fogyasztani (értsd CH nélkül). Ha reggel nem akarsz korábban kelni emiatt, akkor edzés után is csinálhatod közvetlenül, aféle levezetésként, mondjuk 30 percet. Pihenõnapokon (vagy a reggeli kardio) lehet olyan 50 perc. A pulzusod mindig tartsd 120-130 között.
Ha hülyeséget mondtam, a többiek majd kijavítanak.

mov ah,4ch int 21h end

üdv. segítség kéne kardió. mikor érdemes csinálni (reggel, este), kb hány perc legyen, mit érdemes kajálni elõtte és utána? köszi a válaszokat

FOXX supreme
Nálunk is a teremtulajdonos az "edzõ" nem fizetsz érte, de ha kéred segít, magyaráz, eligazít, a másik hogy 80 % ban velünk együtt edz, ugyanúgy csinálgatja magát, nem csak ül a pult mögött. ( jah és már akkor komoly eredményei voltak, amikor én még meg se születtem😄)

Teremhüség.....? Régóta járok már oda, ismerek mindenkit, "tag" vagyok. nem csak ismerõsök, hanem már haverok is vannak szép számmal az évek alatt, ismernek jól, kedvezményeket kapok, nem úgy állnak hozzám mint egy sima bodishoz

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

ja azt hittem fizetsz érte 😊

itt az edzõ nem pont fizetõs, hanem a teremtulaj az, s bármiben segít, amire megkéred. ez tetszik nagyon. meg a jó 40 év tapasztalat, ami mögötte van. igaz, ez azt eredményezi, hogy sokmindenben nem úgy gondolkodik, ahogy azt én teszem, de hát úgyis én döntök arról, mit csinálok, és mit nem, nemdebár? :o) sérülõs dolgokba meg úgyse hajszol majd bele
én is igy gondolom h semmi szükség edzõre....persze a profi testépitõknek kell 😊 de msot azért mert ez a hobbid és megmondja mit csinálsz és te azért fizessél.. 😄

Frayer
edzõ = hülyeség, kevesebb pénz
Az edzõ sem okosabb mint a többi testépítõ.
Például.
Aki elolvassa az alapismereteket a bb.hu-n az már akkor okosabb a témában mint subert norbi barátunk. Ebben biztos vagyok.
Nem azé de láttátok hogy néz ki az a norbi?
Lehet hogy nem 100 kilós, de izom sincs rajta.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Frayer
Én is a hátammal voltam bajban.
Egyszerûen nem tudtam izolálni a hátizmomat, nem volt meg az agy-izom kapcsolat.
És így nem tudott jól fejlõdni.
Ne szarakodj ezekkel a csigákkal.
Csinálj kõkemény felhúzásokat, sokkal nehezebb, de csak így lesz elég erõs a hátad hogy azzal tudjad mozgatni a szabad és kötött súlyokat.
A felhúzás meg csak hátból mehet ha nem himbálódzol, nem ugrasz, és nem mellbõl húzod. A váll persze kell megtartásnak.

minek kell edzõ ezt mondd emg nekem?

hi. egykezes döntött törzsû evezésnél mekkora súllyal kéne dolgoznom? (most nem pontos adatra gondolok) csak kb. mert ha viszonylag kicsi akkor nem nagyon érzem hogy dolgozna a hátam. ha túl nagy akkor meg inkább a karom dolgozik úgy érzem :-/ Istennek sem érzem hogy a hátizom erõlködne :-/ lehet hogy egyszerûen ez a gyakorlat nálam nem mûködik? vagy ez nem is alkalmas tömegelésre? kösz midnen választ.

nem nem.. a terem kiváló, edzõ nélkül csak kiváló, edzõvel már hiperlatívuszokban beszélünk róla :o) legalábbis számomra ilyen tökéletes

Amúgy van nálatok ilyen "terem-hûség" vagy hûség egy edzõhöz, padhoz, akármi? hogy semmi pénzért nem váltanátok rajta, mert egyszerûen úgy érzitek, hogy ez az egyetlen alternatíva? 😊 ha van, kicsit meséljetek már, hogy alakult ki, meg ilyesmik :-)
Frayer
Hát valami károsat ettél, vagy annyira sikerült felturbózni az anyagcserédet hogy úgy pörög hogy szinte átzuhan rajtad az étel.
Van ilyen.
Egy hirtelen nagy mennyiségû kajamennyiség váltás csinálhat ilyeneket.

és az edzõterem edzõ nélkül már nem is jó mi?

közben szófosásom is van 😄 na, mivel.. ezt meg ne lássa az edzõm, mert megöl, kitilt.. szóval, ma egy napra lenéztem edzeni egy másik terembe (ígyis egy jó 4 napot ki kellett hagynom ilyen-olyan okok miatt :S).. aztán így kénytelen voltam a matektanárommal edzeni. laza kis mell-váll nap volt, valamié ebben a teremben jó 5 kg-al nagyobb súlyok mentek fekpadon, mint 'otthon' :S

de pozitívan csalódtam a teremben, olyan téren,hogy itt is volt kézfogás, köszönés.. zenét hoztak a gyerkõcök.. amikor nyomtam, szónélkül a hátam mögé álltak, sõt, kísérni is tudtak, nem egybõl lekapták a súlyt.. egyetlen problémám a hellyel volt.. ugyanis rohadtkicsi volt az egész, minden szabadsúlyos gyakorlat elõtt átrendeztük a termet :d az edzés utáni turmixom, 20gr tejsavó 20 gr szója, ott helyben fogyaszthattam, nem kell rejtegetni azt, ha kiegészítõket használsz..

meg volt kiragasztva árlista.. scitec 100% whey protein 18600 ft, 5 kg.. cytopro 4 kg 13800.. szóval értem én, miért onnan hozott a tesóka anno minden szart haza.

na de nem szarok be a teremtõl, a miénk jobb,mert patinásabb s van edzõ is, de azért érdekes kis kirándulás volt :o\ ja, természetesen a nagyzsírhasú, csakhasazó, minden sor után hasizsírját összecsippentõ és méregetõ egyén itt is megvolt, valahogy ezeket sorozatba gyártják, hogy minden terembe jusson egy, vagy nem tudom 😞
hát én beszarok! ma ilyen nagy ch visszatöltést csinálok (múlthétvégén elmaradt, úgy döntöttem, elég az kéthetente).. s egész nap fosok, mint a gép.. óránként :S pedig a nagy ch töltés kb. 350-400 grammnyit takar,amivel majd tömegelni szeretnék késõbb.. de hát ez kész.. megeszem a kaját, aztán rá fél órára hasmenés.. gyönyörûen nézek ki, mondhatom -.-
megyek a terembe, látom, h minden gép, súly kipakolva az udvarra, benn a fal lekaparva.. nem tudtam, hfestés lesz,de ottmaradtam 3 órácskát, amiben tudtam, segédkeztem (megfelelõ ruha híjján ez mindössze portalanításra, tárcsák összeszedésére, egykezesek szétszerelésére, nomeg bevásárlásra korlátozódott D: )

de amikor hátramentem, maj' beszartam 😄 kis asztalka, alatta 3 rekesz sör, az asztalon két kilo fehérkenyér, három oldal füstölt szalonna, egy kosár kolbász, mustár-majonéz, hagyma, kóla 😛

a tagokon is majd behaltam.. volt, aki reggel nyóctó este nyócig ott dolgozott, volt, aki lejött és nézett, volt, aki lejött a kapuig, aztán köszönés nélkül visszafordult :o)

én jól bevásároltam, ilyen 8 liter liftet, ez egész jó üdítõ, legalábbis ha valaki nem bír csak vízen élni.. 0.8 kcal per deci, van egy rakat ízben, szénsavas, nem cukrozott fos. ja, és rohadt olcsó 😊

de a kis sörös-szalonnás asztalka sport clubban nagyon odavágósan nézett ki 😊
Jaja. Decemberben énis elkaptam. Lábedzést nem is bírtam úgy, mint szoktam, akkor este volt kis láz, de kb ennyi is volt😄

Gracie Barra

Szerintem vitamin: muti-x + C-1000 esteleg még magnézium meg Ca mehetne és akkor lehet hogy nem döntött volna le az influenza így.

Frayer
jah, amúgy a betegségek a tényleg ilyen vízhajtóask.
Van ilyen mellékhatások, ezért kell sok folyadékot inni.

Faszom, volt itt a környéken egy öregasszony.
Beteg is volt meg minden baja volt, szóval szarul volt.
Össze volt már csoffadva, nagyon le volt gyengülve, de ödémás volt a lába.
Kihívták hozzá az orvost és az meg felírt neki ilyen vízhajtót annak ellenére hogy az öregasszony már félig ki volt száradva, meg alig ivott naponta pár kortyot, annyira le volt gyengülve.
De ennek ellenére szednie kellet a vízhajtót, igaz már nem volt belõlle milyen vizet kihajtani. Na mindegy, az lett a vége hogy belehalt.
Ez volt pár napja. Csak mondom leírom,hogy vannak ilyen orvosok is.
A doktorit már minden hülye elvégezheti manapság ezekszerint.

Hamég nem gyógyultál meg, akkor csak pihengess, de utána sztem már ne érdekeljen a gyengeség😊

Gracie Barra

köszi srácok, ezek a vélemények kicsit visszahozták a hitem hogy nem hiába edzettem és talán vissza lehet hozni 1-2-3 hét alatt a nagyrészét.

mindenesetre bosszantó, hogy egy ** betegség így kinyírt pár nap alatt.
/jövõre ha jön az influenza-szezon, gondolkodás nélkül beoltatom magam, ez nagy lecke volt nekem/

egyébként nem szteroid izom volt, ami nálam játszik az csak táplálékkiegészítõ /volumass 35/

elkezdek rendesen feltölteni szénhidrátból, aztán beszámolok a fejleményekrõl 😊 Viszont sajnos edzeni nem valószínû hogy ilyen legyengült állapotban le tudok menni, megvárom míg visszajön legalább 6-7 kiló, és teljesen kilábalok a betegségbõl.
Az én tippem: 1 hét h a 90%-a visszajöjjön.
Na kinek van még tippje? Tétek?😄

Profibb testépítõk verseny után 1 nap alatt híznak 10 kilót, csak a visszatöltés miatt.

Gracie Barra

Frayer
egy hónap és visszajön az, kivéve ha steroid izom volt az

J aés az izommemória jelenség miatt, eleve jóval könnyebb az elbvesztett izmot újranöveszteni.

Gracie Barra

Nyugi, azért ilyen gyorsan nem bomlik az izom. Ez nagyrészt víz, és a kiürült CH. Egy hét jó kajálással jelentõs részét visszaszeded, ha nem mind😉

Gracie Barra

sziasztok!

az ideg majd megöl: egy hétig az ágyat nyomtam influenza miatt, rettentõ rosszul voltam, egy hét alatt fogytam 9 kilót. Kétségbe vagyok esve, ugyanis nagyon úgy tünik, ezt szinte csak izomból sikerült vesztenem, mintha az elmúlt jópár hónap kemény edzése teljesen kárba ment volna.

nincs vkinek vmi ötlete arra, hogy lehet leghamarabb az erõnlétet visszahozni? egyáltalán egy hét betegség képes elvenni majdnem egy év munkáját? így retteghet az ember, nehogy elkapjon vmit, mert semmissé lehet minden amiért dolgozott...
Frayer
Az elõbb lentebb írtam a kukorica daráról.
Nem kell szenvedni a ch bevitellel, nem kell ledarálni a zabpelyhet sem.
Ha jó minõségû ch-t akarsz akkor vagy rízsliszt, vagy kukorica dara.
Vagy a szemes rízs (unalmas) vagy a kukorica.
Nincs semmi baj a kukoricával, nagy mennyiségben fogyasztod nem leszel sárga tõle, nem tom mit féltek.
Én majd most kisérletezek jó recept ügyben.

Amit nem szeretsz, azt nem kell enni😊 Én viszont imádom, amellett, hogy remek CH-forrás.

Gracie Barra

Brolly
hát de ha nem ízlik akkor gyorsabb meginni mint megrágni és lenyelni😊
meg felszívódás szempontjából is jobb így szerintem, de inkább megvárom mikor a kertbe már lesz málna meg szamóca, azokat jobban szeretem mint a banánt, de ez se rossz csak furi😊

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Ki hogy szereti😄 Én jobban szeretem, ha azért kaja a kaja, nem pedig innivaló😊 Ha bébipapira is hasonlít még ígyis😄

Gracie Barra

F E R I
Na ezt jó tudni, akkor meg pláne keverem rizsliszttel a zabpehelylisztet, és így csinálom, de amúgy nekem nagyon bejön az íze. 200 gramm zebpehelyliszt meg 300 gramm rizsliszt és ebbõl egy napra való tészta, tojásmérettõl függõen 10-15 tojásfehérjével + egy kis só meg egy kis víz. De ez max 2-szer egy héten.

Csirkemell nélkül nincs élet!

Brolly
ohh, ki is próbálom, bár lehet turmixba fog menni, de köszi😊

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Én banánnal eszem a zabpelyhet. Villával összetöröm a banánt, rá a zabpehely, nyakonöntöm kis tejjel és csúszik mint a sör😊

Gracie Barra

Brolly
akkor reggelinek napi 100g semmikép nem ajánlott😮 én meg ezért szenvedtem hogy lecsússzon nagy nehezen az a szar:S
jó tudni, thx
am még hogy nem tud vki vmi trükköt arra hogy hogy lehetne összefúzionálni a rántottát meg a zabpelyhet?

Frayer
Gratul, taps

Na azért a zabpehellyel vigyázni ám, teli van rostal ami jó is kis mennyiségben.
Napi 30-45 gramm segíti az emésztést. De ez felett tönkre teszi, rosszúl fognak felszívódni, meg egyéb bajokat okoz, azt tudom,hogy nagy mennyiségben ha nem is halálos , de nem jó a testépítõnek.

Brolly
grat😊<#wow2><#eljen>

FOXX supreme
Jó hír ! új saját rekordom van, felhúzás 180 Kg😊

marhára örülök neki, végre felrakhattam 8 db 20-ast😄DDD<#idiota>

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Panzermeyer
Hú ez nagyon jól hangzik. Elárulnád, hogy úgy nagyjából mégis mennyi zabpelyhez mennyi tojásnak a fehérjéjét rakod? Tudom, tudom, amennyivel kemény állagú lesz, csak mondjuk nehogy 12-ot rakjak 100g darált zabpehelyhez XD

mov ah,4ch int 21h end

F E R I
Én már mostanában a tésztát is magam állítom elõ, (mármint a vízben kifõzendõ tésztát - huhh de hivatalos voltam :-))), szóval ledarálom a zabpelyhet, hozzá annyi tojásfehérjét, amennyivel kemény állagúra össze tudom gyúrni, utána kinyújtom és feldarabolom tetszés szerint. Egy héten két nap ezt kajálom a változatosság kedvéért, és nekem az íze, valamint a belefektetett munka is tetszik. Párolt csirkemellel nem is olyan rossz.
Ja és a zabpelyhet néha szoktam barna rizzsel helyettesíteni, azt darálom és a többi az elõbb leírtak szerint 😊

Csirkemell nélkül nincs élet!

jazzy
Branch Warrent elõrébb vártam volna..

Én bezabálom a kaját pillanatok alatt mindig a turmixot is ledöntöm 😊
Gyros az egyébként is jó szerintem. Csak a pita benne a hanyagolandó, de úgye erre van a gyros-tál😊

Tegnap tejberizst fõztem😄 A tej persze proteinturmix volt😛 Most kivételesen tényleg tejbõl.

Gracie Barra

Frayer
A jó turmixokra vagyok még kiváncsi, fontos hogy finom legyen de minõségi tápanyag.

Frayer
Megszorító diéta alatt szerintem nagyon jól jön a krumpli, sok recept is van rá, mindmegette.hu-n lehet találni jókat, annyi van mint a szemét.
héjában fõtt bébi krumpli, petrezsejmes, akkor bundás krumpli, tojásos krumpli, csak fehérjével.
Majd mindet át lehet alakítani egészségesre és akkor már megfelelõ.
Én már gyüjtöm ki magamnak a jó recepteket.
Átalakítom, kitapasztalom õket, és tesztelem.
Az a célom,hogy egy igen változatos minden nap más és naponta több féle étel rendszert álítsak össze, és mind finom lesz.
És ami fontosabb, minden étel maximálisan hozzásegít a célok eléréséhez, legyen az tömegezés vagy lepucolás.
Egyelõre még csak haladgat, de majd csak kész lesz.
De már van pizzám, és finom giroszom a többi sivár kaja mellett.

Jah, kezdek mostanában énis elgondolkozni, hogy a krumpli is jó kaja, csak kevés benne a CH.
Ez pedig mint írtad, tömegnövelésnél rossz, de szálkásításnál pont h jó lehet.

Nameg kis változatosság.
csak ne olajban😄 Vagyhát, meg lehet próbálni olívaolajban, csak nem lesz olcsó😄

Gracie Barra

Frayer
Igen igazad van, nem nagyon van értelme szõrszál hasogatni a proteinen a ch-s kajáknál. Nem is kell mindent gramra kiszámolni, azt az elmeosztályon csinálják.
DE, azért meg kell jegyezni,hogy minõség tekintetében és protein tekintetében JOBB táplálék a kukorica mint a rízs.
Mondom hogy miért.
Mert csak pár grammal több protein van benne mint a rízsben.
Igaz növényi fehérje, de akkor is fehérje.
Ahoz képest hogy nem okoz olyan telítetségi érzetet csak pár grammal van kevesebb ch benne mint a rízsben.
Azt tudni kell, hogy fél kiló rízsbõl lesz 1 kiló ha kifõzöd, azér az durva, és semmivel sem egyszerûbb megenni ezt a mennyiséget.
A kukorica darás ételekbõl csinálhatsz kását, amit egész nap eleszegethetsz, ha édes csemege kukorica darából csinálod akkor meg kurva jó édeskés az íze. Én szeretem 😛
Ha meg hozzá adsz egy kevés vizet, csinálhatsz belõlle tésztát is, (szilvás gombóc) , ha meg a tésztát berakod amikróba kis fokozaton, 2-3 perc mulva már hasonlít a kenyérre , azt meg könnyen két pofára lehet enni, zökkenés nélkül.

Hátránya:
Sajnos több növényi olaj van benne, amiért csak tömegnövelõ idõszakban érdemes fogyasztani, azért olyan sok nincs benne, nem kell félni, csak egy két grammal több jut 100 gramm masszára mint a rízsnél.
=(

Jah, meg régen beígértem asszem juzoshnak a krumpli adatokat, hogy miért is tartom jónak a krumplit a komoly diéta alatt:
Amelett hogy nagy telítetség érzetet vált ki, alacsony a glikémiás indexe, és a számok beszéljenek önmagukért:

A sorrend:
Burgonya Energia kjoul,Energia kcal,Fehérje,Szénhidrát,Rost,Zsír

Burgonyakrokett 670 160 4 18 - 8.0 - - -
Fôtt burgonya 330 79 2 17 2 0.2 - 0.1 0
Sült burgonya 926 221 4 30 3 9.6 2.2 3.5 0

Azaz: fõt burgonya : csupán 79 kalória, 2 gramm protein, és CSAK 17 szénhidrát.
Nagyon jó adatok szálkásításhoz.

Kukoricadara 355 Kcal 9.6 protein 70.2 Ch 5.5 Rost 3.1 Zzir
Rizs (hántolt) 353 Kcal 7.4 protein 77.5 Ch 4.6 Rost 0.6 Zsír

Most nézem, hogy 2.5 gram zsírral van benne több mint a rízsben.
Ami elhanyagolhatóan kevés tömegnöveléskor.
Diéta alatt sem olyan nagy baj. Nem ehet állandóan rízst az ember, nem vagyunk kínaiak.
A kukorica darával meg vagy ezer ételt meg lehet csinálni, gyakorlatilag fel tudja váltani a sima fehér lisztet is.

Bocs, de most egy kicsit kampányolnom kellett a kukorica mellett is. Tudjátok milyen vagyok. Edd te is ezt, roni is ezt rágja.

Telefonkártyával telefonálás 1 egységért
----------------------------------------
A telefonkártyát meg lehet buherálni úgy, hogy a hívás után csak 1 egységet vegyen le róla a gép. A kártyán abból a nézetbol nézve, mintha éppen be akarnánk dugni a telefonba, a jobb és a bal fölso saroknál lévo érintkezohöz kell egy-egy drótot forrasztani, és kivezetni oldalt úgy, hogy a muanyagba belevágva, abba szépen belesimuljon. Tárcsázás után, amikor a kapcsolat létrejött, a két drót kiálló végét összetekerjük, onnantól nem vesz le több egységet a gép. Érdemes olyan kártyával próbálni, amin nincs sok egység, mert ha a pákával túlmelegítjük a muanyagot, leesnek az érintkezok!

Az nem rossz😊
Akkor nyugodtan rágyúrhatsz az alaposabb rágásra.

Gracie Barra

Brolly
hát én 5 perc alatt végzek😞
#8402: tényleg, Arndol Classic az, sorry és thx