-
Nem ilyen fekete fehér a helyzet.
Van akinek jót tesz egy kis ch edzés előtt. Sőt, egy kis fehérje is, bcaa.
Én úgy vagyok vele, hogy előtte is, persze nem közvetlenül előtte.
Mert ugye azt is tudni kell, hogy a szimpatikus idegrendszer módosul evés után. Ha sokat eszel, főleg sok CH-t, akkor elálmosodsz, gyengébb leszel, megnyugszol. Mert ilyenkor az emésztésre koncentrál a szervezet, és nem arra készül fel, hogy hatalmas erőt fejtsen ki.
Ősidőkben is, miután elkapta az ember a zsákmányt, jól belakmározott, és utána már nemigen ugrált közvetlen utána..ugyebár minek?
Ugyanígy..erőkifejtés előtt nem érdemes sokat enni, mert nem tud optimálisan a szervezet egyszerre emészteni, és erőt kifejteni megfelelően, vagy az egyik vagy a másik.
Közvetlen edzés után le lehet nyomni egy gyors felszívódó turmixot. De semmi féle képpen sem nehezen emészthető ételeket.
Persze láttam én már olyat aki közvetlen edzés után nekiállt a sült csirkének, és ott a terem előszobájában belakmározott isteniesen..
Majd az egész visszajött neki pár perc múlva.
A tanulság az, hogy edzés után közvetlenül még nincs felkészülve a szervezet, sem a szimpatikus idegrendszer, hogy neki kezdjen a táplálkozási, emésztési folyamatoknak.
Kell egy fél-egy óra hogy megnyugodjon a szervezet és, hogy HATÉKONYAN lásson neki az emésztési folyamatoknak.