12316971501353788406.png
  • Roman
    Teljesen egyéni dolog az öv használata. Jómagam egy éve nem használtam övet, és tessék, élek, virulok, a hasam-gerincmerevítőm meg rengeteget erősödött.

Engem az öv megfolyt, kinyomja a levegőt a hasamból, ennél fogva nem ér semmit, hisz a "természetes" súlyemelő övedhez PONT hogy kell az, hogy szép nagy nyomású levegő legyen a hasadban, ami stabilizál. Szóval nálam pont ellenkező effektusa van, mint "normális embernél", de az is lehet, hogy csak én vagyok szar, hiszen 140 kg felé guggolásban és 160 felé felhúzásban nem megyek. Evezni is maximum 80 kg-al.

Bár ha állva nyomok mellről, mindig szükségét érzem, mert ott elég erősen hátrahajlok néha, ezért ha állva dolgozok, inkább maradok a tarkó mögötti nyomásoknál.

Amúgy nagyon szép és jó, egy húzódzkodó rudat be kéne szereznem, mert akkor fix, hogy nagyon hamar feltornázom az ismétlésszámot. De az elég érdekes, hogy dzsekiben, bakancsban a vastag játszótéri hinta keresztvasán szabályosan kiakasztva lenn és fenn is szegycsontozva nagyon jól megy, míg a konditermi vékonyka kis vason meg alig, holott ott jóval kevesebb ruha-egyéb van rajtam, és fejben is ott vagyok.

Konkrét ismétléseket nem írok, röhögnétek. De valahogy a vastag rúd jobban bejött húzódzkodásra. Tolódzkodás is érdekes. Régen imádtam a széleset, mert iszonyat durrantotta a mellem. Most meg, hogy egy év után megint a szélesen tolódzkodom, röhögök. A szűken jobban érzem a mellem, lenyújtja, bedurrantja, és így tovább.

Igazság szerint egy Gironda-féle V rúd lenne a jó hozzá. :)