-
nekem most sikerült végignéznem. direkt kerültem mindenféle testépítéssel kapcsolatos médiát, mert nem akartam előre megtudni, hogy ki milyen helyen végzett. összességében azt kell hogy mondjam, egy nagyon jó verseny volt.
más:
sajnálom, hogy vannak akik úgy gondolják, hogy mindenről beszéltünk már itt. ez - a szerintem valótlan - probléma többször felmerült a topicban. írtam is ötleteket anno, de itt úgy hiszem, nem a téma hiányával van a gond. nyilván nem vagyunk egyformák és nem mindenkit érdekelnek pl a versenyek (csak azért ezt írom, mert aktuális), tisztában vagyok vele. nincs is ezzel semmi problémám. amúgyis ez a sport sajnos arról híres, hogy hobby szinten az egyik legelterjedtebb, hanem a legelterjedtebb, viszont a versenyzői szinten ehhez képest, majd hogy nem haldoklik. a versenyzők megitéléséről ne is beszéljünk. sokat hallani edzőteremben sportoló emberektől, hogy ő nem akar olyan "gusztustalan" lenni. félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek más a célja a súlyzós edzéssel. itt a stílussal van a baj és azzal, hogy lenézik azt aki komolyabb szinten műveli. pl nem sokat hallunk más sportokkal kapcsolatban ilyen véleményeket. aki focizik az olyan akar lenni mint pl a C. Ronaldo és ez szinte mindenhol így van. és ez a normális. nem kergetek leányálmokat, tudom, hogy pl a testépítés esetében ez majdnem vagy inkább abszolút lehetetlen. és nem is kell így lennie. nem akar mindenki "úgy" kinézni, ez nyilvánvaló, de attól még nem kell lenézni.
a problémát én oda vezetném vissza, hogy a súlyzós edzést végzők nagyon különböző emberek ha a céljaikat veszem figyelembe. sokan a vasak emelgetését kiegészítő edzésként végzik egy adott cél érdekében egy másik sport mellett. ...
itt még lenne folytatás, de úgy hiszem, jobb ha megállok. azt hittem el tudom intézni 1-2 mondatban, de megint szófosásom lett. be is fejezem, mert már egészen más témát feszegetek, mint amiből kiindultam. ez pedig annyira összetett, hogy nem szeretnék most mélyebben belemenni (főleg, ha figyelembe veszem azt, hogy rajtam kívül nem biztos hogy sokakat érdekel ez a téma)