-
Folytatás:
Gyakorlatok megválasztása!
Korrigálom az edzésedet vagyis nem írok le edzésterv mintát, hanem belejavítok a tiédbe abban a sorrendben ahogyan írtad(ez persze nem azt jelenti, hogy továbbra is ilyen sorrendet kell tartanod, de ezt már az előző hsz-ben írtam)!
Mell esetében elég 4 gyakorlat. 3 nyomógyakorlat után váltogatnám hetente a tárogatást és az áthúzást.
Csuklya esetében kicsit ledermedtem, az oldalemelésnek itt nincs helye, az állighúzás is necces. Maradjon itt a vállvonogatás tudsz annyit variálni a dolgon, hogy egyik héten egykezes súlyzókkal, másik héten pedig rúddal végzed.
Váll esetében maximum 2 nyomógyakorlat(pl vállból egykezes nyomás aztán Arnold nyomás) aztán egy oldalemelés és negyedikként egy hátsódelta gyakorlat(pl döntött törzsű oldalmelés)
Hát edzésénél általában én 2 evező illetve 2 lehúzó/húzódzkodó gyakorlatot szoktam alkalmazni. De ez inkább csak egy irányvonal, mert van amikor egy evezés helyett felhúzok. Te csupán az evezéseket csináltad, amivel nincs gond csak nincs benne csigás lehúzás vagy húzodzkodás.
Kar:- bicepsz "állva francia rúddal, scott pad, koncentrált bicepsz" és itt a pont, vagyis ennyi elég is bicepszre, különben csak túledzed.
- tricepsz: itt is elég 3 gyakorlat, a tricepsznyújtás egykezessel felfölé (gondolom arra verzióra gondolsz amit váltott karral végzünk)és a lórugás gyakorlatok közül az egyiket elhagynám.
Comb: guggolással kezdenék aztán jó lenne még egy nyomógyakorlat(bár ha jól tudom te otthon edzel, akkor max marad a mellső guggolás) harmadiknak a lábnyújtó aztán kitörés. De az utolsó kettő sorrendjét felcserélheted.
Lábhajlítóra jó lenne még egy gyakorlat pl egy merevlábas felhúzás vagy még egy lábhajlítás(van ülve, fekve, állva, de ezek is az edzőteremben).
Vádlira is 2 gyakorlat minimum.
Törzsel én nem bíbelődnék külön hanem mivel a hát része ezért aznap egy felhúzással le is tudnám az edzésüket.
Hashoz pedig hozzácsapnék egy lábemelést, de összességében 2-3 gyakorlat elég rá.