12316971501353788406.png
  • Zsoldos
    Hat a szeriaszambol vegyel vissza, mondjuk 3-ra csokkentsd. Az ismetlesszamot pedig noveld. En 50+70+100 -et szoktam csinalni. Ez mar tomeget is ad. A 20 sec-es fekvo szerintem tul lassu, egy 4 mp mar eleg jo.

A felkezes fekvot nem tanacsolom, kenyelmetlen, gondolom az izuletek sem boldogok tole. Ha extremebb terheles kell akkor a lent emlitett tapsos fekvo idealisabb.

Illetve van meg egy eleg jo dinamikus gyakorlat, ami erosebb a fekvonel, es egesz testet megmozgat (a felallasok miatt meg a labad is), de ott a mozgast is meg kell tanulnod. Nem tudom, le tudom-e irni rendesen.

Eloszor puha talaj folott probald, pl fuvon. Felugrasz picit a levegobe, ugy hogy a labaidat hatra, illetve folfele rugod, kozben a tested teljesen ellazitod es homoritasz, terdek hajlitva. Mikor kozeledsz a foldhoz, fekvotamasz keztartassal erkezel azzal lassitod az eses lenduletet, aztan a homoritott testeddel kivezeted a maradekot. (azert kell a terdhajlitas, hogy ne verodjon be, igy vegig puhan gordulsz, abszolute fajdalom es utodesmentes, es jolesik) Lehet, hogy bonyolultan hangzik, de csak ra kell erezni, szinte magatol tortenik. Breakdance-esek szoktak csinalni neha ezt a figurat, jol nez ki, meg nagyon jol erosit is. Amire esetleg vigyazni kell, hogy az elejen mikor kirugsz es homoritasz, ne vidd nagyon tulzasba, hogy a gerinced ne huzd meg.