12316971501353788406.png
  • CeeZee
    Na, egy kis történelem óra következik!

Serge Nubret egy sajnos kevésbé ismert francia testépítő, aki a híres Pumping Iron c. film forgatása alatt már hazájában ünnepelt filmsztár volt. Aki látta a filmet azok szerintem emlékeznek Serge-re és fantasztikus formájára amint Arnold-al és Lou Ferrigno-val a készülnek [URL=http://www.youtube.com/watch?v=EzDp6DU70m4&feature=related]"pumping room"-ban[/URL] a színpadra a '75-ös Mr. Olympia alkalmával.

Akkoriban ő rendelkezett -véleményem szerint- az egyik legkiegyensúlyozottabb mellizomzattal, megvolt a tömege, a formája és mindenhol arányosan fejlett volt. De persze nem csak egy 2 lábon járó mellizomról beszélünk, hiszen Serge-nek fantasztikus derék-váll aránya volt, amely megfelelő kondícióval párosítva veszélyessé tette őt a nála nagyobb tömegű testépítőkkel szemben.

Háromszor állt a Mr. Olympia dobogóján, egyszer bronz, kétszer pedig ezüst érmesként. A NABBA illetve a WABBA szövetségek világbajnoka és még lehetne sorolni.

A "Fekete Párduc" már akkor sem volt fiatal amikor Arnold-al versenyzett, hiszen 1938-as születésű. Ennek ellenére jó pár évvel később is színpadra állt még és nem is akármilyen formában! Ezen a videón 53 éves!

Azóta szintén eltelt jó néhány év és emberünk azóta sem hagyott fel az edzéssel amint ezen a felvételen látjátok, amelyen már 70 éves!

És tulajdonképpen ez az a videó amiért úgy gondoltam, hogy érdemes róla kicsit beszélgetnünk. Ez az ember fél évszázada harcol a vassal! Ezt hívom én elhivatottságnak és ezért nőtt a szememben óriásira Serge Nubret! Minden tiszteletem az övé és egyúttal szeretném "virtuálisan" bemutatni őt minden olyan "komoly" szakértőnek akik azzal a felettébb találó kérdéssel fordulnak sok testépítőhöz illetve konditerembe járó, sportolni vágyó emberhez, hogy: "Na jó! És mi lesz akkor ha abbahagyod? Hogy fogsz akkor kinézni? Majd jól leeresztesz!" Talán nehéz egyeseknek felfogni, de miért kéne abbhagyni? Nyilvánvaló, hogy egyszer fent, egyszer lent stb. Nekem is vannak kihagyásaim(bár annak elég komoly okai is vannak), de tudom, hogy nekem itt a helyem, nekem ez a dolgom, nekem erre szükségem van, mert ezt választottam és ezt szeretem. Függetlenül attól, hogy ki milyen szintre jut ebben a sportban illetve, hogy mi a célja vele, mindenkinek a legjobb belátása szerint, a korlátaihoz képest a maximumot kell nyújtania! Számomra ezt jelenti ez a néhány videó! És ezért szeretek edzőterembe járni, mert tudom nekem ez nem egy nyári hobby.

Mindenesetre azért remélem, hogy nektek is "átjön" valami a videókból.