-
én sem értem, miért kell vacakolni, kotyvasztani otthon. elmondom a véleményem és ha ezek után is úgy gondolod, hogy van értelme akkor hajrá.
először is tej: tök fasza, főleg, hogy nem hasznosít a szervezeted belőle semmi értékes tápanyagot, a benne lévő fehérjét nem emészted megfelelően, úgyhogy azt felejtsd el, hogy beleszámolod a napi protein beviteledbe
másodszor nyers tojás: ezzel 2 probléma van. egyrészt a szalmonella fertőzés ami nagyon fincsi tud lenni, másrészt pedig az, hogy a sárgájában lévő zsír nem megfelelő, ezért azt nem is szoktuk megenni, a fehérje része jó, de nem nyersen, mint azt említettem
a banán pedig magas glikémiás indexű egyszerű szénhidrát, én maximum edzés után enném, különben hamar lerakódik zsírként(bár nem ismerem a testösszetételedet, lehet hogy te erősen ektomorf vagy és semmitől sem hízol, de akkor sem a legjobb szénhidrát forrás)
a szőlőcukor pedig még ennél is gyorsabb felszívódású szénhidrát, ezt is csak edzés után használnám(bár én még akkor sem tudom, mert nekem nagyon megdobja a vércukromat és ugyanolyan hamar vissza is esik, ami miatt remegek. és mint tudjuk a vércukorszint ingadozással nem szabad játszani.)
nem szeretném ezek után kiszámolni, hogy mennyibe kerül ez a home-made turmix, de sztem még árban is jobban jársz egy rendes fehérje kiegészítővel és esetleg egy jobb minőségű szénhidrát forrással
félreértés ne essék, én is csináltam ezt otthon, sőőt, sok évvel ezelőtt meg voltam róla győződve, hogy az edzés utáni 1l tej az milyen fasza lesz nekem. csak én ezeken már túl vagyok és ha tudok vagy úgy érzem hogy van értelme akkor nem hagyom hogy más is elbassza a pénzét energiáját és idejét feleslegesen