-
Én is megosztom a tapasztalatom a kreatinnal kapcsolatban. Eddig 3 féle kreatint próbáltam.
1) Scitec féle kreatin monohidrát. Hát ez nekem nagyon mérsékelt méretbeli növekedést okozott. "Erőben" se sokat tapasztaltam.
2) Aminostar féle mikronizált kreatin. Nagyon jött fel tőle a tömeg, ebből a szempontból szuper volt. Ha lehetne megint kapni az 1 kilós kiszerelést, tuti olyat vennék újra. Viszont "erőben" itt se sokminden volt.
3) ATP Nutrition féle kreatin monohidrát. Na ez is valami mikronizált féle, de nem olyan apró, mint az Aminostaros. Kúra alatt nagyon vesződtem vele, méretbeli különbséget nem igazán hozott, kb csak mint a Sciteces. "Erőben" semmit se a kúra alatt. Viszont! Maradt még a kúra végeztével belőle és mostanában vannak olyan napjaim, hogy alig van erőm a meló után edzeni. Na ilyenkor edzés előtt 1-1,5 órával benyomok belőle 5 gramot és most nem fáradok olyan gyorsan. Érdekes, hogy a kúra alatt viszont ebből semmit se tapasztaltam. A fene se érti...
Egyébként, ha most akarod pucolgatni a zsírt, akkor én azt mondom, hogy a szőlőcukros kreatin megoldást kerüld. Épp nem rég magyaráztam el, hogy kerüld a szemét kaját, már ha emlékszel :) Nos tulképpen az edzésen utáni szőlőcukor kivételével az is szemét lenne most neked. Mivelhogy ilyen (minimum!) 30 g-os adagokat kellene bevinni belőle minden adag kreatinhoz. Ha már csak napi 3x eszel kreatint, azt majdnem 100 g színtiszta cukor, ezzel el is basztad a diétádat. Ha majd tömeget növelsz, akkor nyugodtan(?) csinálhatod. Inkább azt próbáld meg, hogy szénhidrátos étkezés előtt negyed órával nyomod be a kreatint vízzel. Vársz, és eszel. A bevitt jó minőségű CH is meg fogja emelni az inzulin szintedet, ami segíti a kreatin beépülését.
Így hirtlen ennyi volt :)