-
Roman #11384 Meyer, igazad lehet.
Elég stresszes az élet, mert bár megvan az angol emelt nyelvvizsga, érettségi, de a tanárom hajt, hogy többet többet, hogy legyek "nétív" szinten.
az iskolában az idei évtől számítják a jegyeket továbbtanuláshoz, eddig 5.0 ami jött, jó lenne ezt fenntartani.
továbbtanulás pluszba: én tényleg megutáltam a rendszert.. nyár elején határoztam el magam, de így is késettnek érzem. 2 év lemaradást kell most behúznom kémiából és bioszból, amit hetente bevasalnak rajtam.
meg majd járhatok debrecenbe egyetemi előkészítőkre egyetemi tanárokhoz, mer úgy tudom, ktelező lesz biologiabol emelteznem majd 2 év múlva, de a biosz emelt érettségi anyagának 40%-a egyetemi tananyag, ami középiskolás könyvben nincs benne, és egy átlag középiskolai tanár fel se tud készíteni rá.
a szerencsém az, hogy a sulink hemzseg a fiatal kémia-biosz tanároktól, akik 3-6 éve végeztek egyetemet, és azóta tanítanak. a szerencsétlenségem, hogy hivatalos órarendemben nincs egyik tárgy se már, első két évben pedig olyan tanárok tanítottak, akiknek utolsó két nyugdíj előtti évük volt, aztán a színvonalat se tartották.
ezerszer megbántam, hogy erre a tagozatra jelentkeztem, tiszta szégyennek tartom. napvégén úgy dőlök be az ágyba néha, mint egy zsák krumpli, de az agyam nem tudom lekapcsolni, zakatol, és nem hagy aludni.
Miközben idióta kifakadásom fogalmaztam, Meyer, eszembe jutott, hogy kicsifiú koromban iszonyat sok aludttejet tömtünk anyámmal :) a tejzsír a tetején meg tejszín lenne, egy kis édesítővel vagy sztéviával vagy istenpöcsével tejszínhabot teszek belőle apámnak, ne azt a szar felhidrogénezett cukrozott repceolajat zabálja már a kávéja mellé. :o)